6.2.2013

Viralliset kisat

Sunnuntaina oli meidän ekat viralliset. Oletin tunnelman olevan ylenpalttisen jännittynyt ja henkeä salpaava. Toisin kuitenkin oli. Jännittihän mua kentälle meno, tottakai, mutta tunnelma oli lämmin ja seura mitä parhain. Meidän kouluttaja Isabella oli paikalla, samoin kaksi ryhmäläisistämme. Muita agilityhulluja tuttuja oli pilvin pimein ja suuriosa perheestäkin tuli paikalle.

Pidemmittä puheitta (lue: kiireinen opiskelija) tässä videot radoista. A radalla syys hylly, kun Ruffe juoksi pää viidentenä jalkana putkeen keppien ohi. B radalta vitonen, kun ohjasin kepit ilmeisesti kummallisesti, hämmentävästi koira katsoo mua keppien ajan (toisin kuin yleensä). A rata oli oikeasti vaikea ykkösten radaksi, mutta olisi munkin siitä pitänyt suoriutua. B rata sen sijaan oli helppo ja mukava, mutta kepit sitten sotkivat koko homman, kun itse siellä sähläsin. Olin varmaan liian lähellä, eikä Ruffe näinollen mahtunut suorittamaan niitä kunnolla. 

Kisoista jäi oikeasti hyvä fiilis, vaikka ehkä toisin luulisi. Olenkin innolla menossa lauantaina meidän toisiin virallisiin kisoihimme, jotka onkin oman  seuran järjestämät. Sunnuntaina pääsekin sitten ihan työskentelemään sinne. Hauska viikonloppu siis edessä, pitäkää meille peikkuja!


Millainen kokemus teidän ensimmäinen kilpailunne oli?

12 kommenttia:

 1. Unnan kanssa ensimmäiset kisat startattiin 31.3.2012. Ja jännittihän se kovin :-D Mutta kun videoita katselen taaksepäin niin ihana nähdä meidän hurja kehitys! :-)
  Edesmenneen Nellan kanssa käytiin muutama startti ja ne startit jännitti ihan liikaa, noh ikääkin oli semmoiset 11-12 v..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huhhu, kisaura aloitettu siis nuorena! (: Videoissa on juuri parasta tämä oman ja koiran kehityksen seuraaminen. Tietysti oma sähellys käy välillä ihan viihteestäkin.

   Poista
 2. Hienosti kuitenkin meni ekat kisat, kun saitte tuloksenkin! :) Mulle ensimmäiset viralliset kisat olivat tosi jännä kokemus, sillä en ollut aikaisemmin ollut kuin kerran katsomassa agilitykilpailuja ja en edes tiennyt, että mikä se kisakirja on :D Kisat menivät ihan hyvin, kun saatiin yksi nolla, mutta jännitys oli jotain aivan hirveää. Vasta ihan viime aikoina olen oppinut edes vähän kasaamaan itseäni ja hermojani ennen rataa ja pystyn tekemään yleensä samantasoisen suorituksen kuin treeneissä. Eli kyllä se kisaaminen siitä helpottuu kokemuksen myötä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lähdettiin kisoihin samoilla tiedoilla :D en ollut koskaan käynytkään agikisoissa. Teillä onkiun agilityrintamalla sujunut kaikki hyvin, ainakin mitä sivuja seurailee (:

   Poista
 3. Onnea kisauran starttauksesta, siitä se lähtee :)!
  Sindin kanssa startattiin ekan kerran vuonna 2009, koira kaksivuotias ja ohjaaja 12v... Noh, ensimmäiseltä radalta huimat 28 virhepistettä, tiedä sitten kumpaa osapuolta jännitti enemmän. Onneks vaan koutsi oli mukana, oma perhe olisi saattanut sillon vielä olla vähän liikaa. Mut ei siinä mitään, hyvä mieli jäi ja kisaaminen jatkuu edelleen, toisn lähinnä Aadan kanssa eikä enää edes jännitä, eteenpäin on siis menty :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa (: Valkun läsnäolo ja vinkit auttaa kisapaikalla paljon. Toivotaan, että meilläkin jää jännitys unholaan! Kisa onnea teille(:

   Poista
 4. Ihan hyvinhän teillä alko kisaura! :) Muutenkin ohjaat tosi nätisti siihen nähden että et oo vielä mitenkään erityiskauan tätä lajia harrastanut, ja nyt vasta aloitit kilpailemisenkin. Mutta onnea teille jatkoon!

  Itse en ole vielä kisauraa päässyt aloittamaan kun ensimmäisen koiran kanssa jäi agility pois harrastuslistalta ennen kun kerkesi kunnolla alkaakaan ja tää nuorempi on vasta 9kk :D Mutta kovasti haaveilen jos kesällä pääsis jo epiksiin niin ehkä sit vuoden päästä jo ihan virallisiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon (: aina mukava saada kehuja. 9 kk voi jo opetella kaikkea huisin hauskaa, ja pohjustaa hyvin. Kosketus alustaa ja ohjauksia kehiin. Kuullostaa hyvältä ja toteutettavalta aikataululta, treeni-iloa (:

   Poista
  2. Kiitos, eiköhän meillä hauskaa tule olemaankin. Mehän siis treenataan tällähetkellä Niinu Linnan opeissa joka maanantai ja tällähetkellä ollaan saatu jo hyvin vahva pohja luotua. Tällähetkellä mennään jo pieniä radan pätkiäkin. Tietenkin ihan koiran ehdoilla eli rimat on alhaalla ja hyppyjen lisäksi radalta löytyy vain putkia ja pussia. :)

   Poista
  3. Loistavaa! (: Siitä se agility-ura lähtee. Voi vitsi, niin kaipaan pentuja ja tolle seuraa. Löin jo silmänikin yhteen, mutta ei nyt rahat riitä. Hemmetin opiskelu :D Mutta, suunnataan nyt kohti kisoja, tsemppiä meille.

   Poista
 5. Me startattiin ekat viralliset viime kesänä, ja olin ihan pihalla kisakirjoista ja muusta. Ei oltu todellakaan kisakunnossa, kunhan lähettiin huvikseen kokeilemaan, ja kaksi ihan hyvää hylkyähän sieltä tuli! Mutta teillähän meni kivasti kun saitte tuloksenkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ekat kisat on varmaan kaikilla aikamoinen tietopaketti ja yllätysten sattuma (: Hyllyjä tulee sm-kisoissakin, joten niitä ei kukaan vältä! Meillä meni kiitettävän kivasti, ja vielä kivemmin nuo toiset kisat.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)