10.6.2013

Vanhan koiran ongelmat

Lassen postausta on jo kyseltykin, anteeksi että unohdan papasta välillä kirjoittaa. Lasse kärsi viime viikonlopuna hyvin ikävän päivän. Lauantai aamuna ennen päättäreitä, oli Lasse alkanut linkuttamaan etutassuaan. Tämä poikkeaa normaalista, vaikka välillä itseään linkutteleekin, on linkutus aina ollut leikatussa takajalassa. Etutassua siis ontua, eikä antanut katsoa ollenkaan. Iltapäivällä saapui näitä vieraita, ja Lasse joutui stressikäytöksensä vuoksi odottamaan omassa huoneessaa juhlien ajan. Kun vihdoin tuli hiljaista, ja Lasse haettiin takaisin ihmisten ilmoille, oli sen tassu eriskummallisen näköinen. Tumman punainen nestettä tihkuva möykky. Tassun huuhtelu ei käynyt päinsä, joten pienen puhdistuksen jälkeen laitoin tassun päälle siteen ja tötsän päähän.

Aamulla tilanne oli jälleen muuttunut. Tötsä oli ollut liian pieni, ja mahdollistanut siteen repisimisen. Tassu oli rajusti turvonnut ja aivan pinkki. Puhdistus onnistui kahden ihmisen voimin, tötterö päässä ja koira sidottuna. Oli varmasti äärettömän kipeä, en ole koskaan nähnyt Lassea niin hurjana. Puhdistaessa huomasin isompi kokoisen patin jalassa, ja eläinlääkärille samantien soitto. 
Saatiin aika ainoastaan Myyrmäen eläinsairaala Aistiin. Suuntasimmekin siis sinne hetimmiten. Paikalla saimme odottaa useamman tunnin. Sillä paikalla oli paljon hätätapauksia. Meillä kuitenkin oli pienimmät ongelmat, joten odoteltiin kiltisti ja nautittiin ilmaisesta kahvista sen minkä kerkesimme. 

Lassen tassussa todettiin olevan mätäpaise. Puhdistus vaati rauhoittavia, kuonokopan sekä kolme ihmistä. Terrierin taistelutahto, huhhu. Tassu ajeltiin, ja puhdistettiin perusteellisesti. Sekä niskaan pistettiin kahdet pistokset, antibiootti ja kipulääke. Määrättiin suunkautta molempia muutamaksi päiväksi. Antibiootti on siis edelleen päällä.Tassu näyttää tänään jo hyvältä. Paise on hävinnyt ja tassu ei turvota ollenkaan. Ei tarvita siteitä, pelkkä huuhtelu ja viilennys riittää kahdesti päivässä. Lasse alkaa oppia liikkumaan tötterönsä kanssa. Vaikka Ruffe yrittääkin sillä leikkiä kovasti. Edelleen kuitenkin pidettävä tötsää päässä, yrittää kovasti nuolla tassua, mikä ei taas ole kovin lupaava merkki. Toivotaan Lasselle paranemisi, eikö?

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Toivotaan, ainakin tänään näyttää meno jo ihan normaalilta. Tötterö päässä kuitenkin :)

   Poista
 2. Voi pientä. :( Pikaista paranemista Lasselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan! Näillä paisella on tapana uusia itseään lyhyellä väliajalla, joten toivotaan että tämä kerta riittäisi :)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)