29.8.2013

Putkipessi

Pessin viime viikkoinen vierailu oli ihana. Meillä vain jotenkin klikkasi. Ei tarvinnut kyseenalaistaa minun auktoriteettiä, eikä koroteltu ääntä kuuroille korville. Me oikeasti tehtiin töitä ja saatiin tuloksia. Positiivisella asenteella, nameilla ja hihkumisella, sai tästä aussista putkikaverin itselleen. Hannalle kiitos ihanista kuvista, paras isosisko - kun jaksaa näitä mun touhuja katsella.


Suureksi ilokseni Pessi hoksasi homman, vihdoin! Ja suostui menemään mutkaputkista ym. Pessiä jostain syystä kummastuttaa putki ihan urakalla, joten jouduttiin aloittamaan rengasharjoittelulla. Tämä sujui yllättävän hyvin, ja pistinkin putken sitten suoraksi sille. Mitään käskyjä ei otettu, vaan odotettiin koiran tarjoavan käytöstä. Muutaman toiston jälkeen sanottiin ''Putkeen'', kun Pessilä oli jo menossa. Näin yhdistyi käsky, ja opittiin uusia juttuja!Palkaksi hienosta liki tunnin kestäneestä leikkimäisestä oppituokiosta, pääsivät pojat yhdessä juoksemaan sänkkärille. Tämä on se ihana vaihe sysksytä, kun vielä jossain voi lenkkeillä. Kun metsiin on tullut jo hirvikärpäsiä, eikä peltoja ole vielä kynnetty. Ai ihanaa. Silti pojat löysivät kaikki mutakot, jotka piti harata läpi. Kuka näitä saakelin valkojalkaisia jalostaa? Naurattaa aina lenkillä tämä sukan värin muutos. 


Olen kauhean tyytyväinen siihen, miten Pessin kanssa jotenkin saatiin todella yhteinen sävel. Tästä on niin hyvä jatkaa, ja ensi kerralla otetaan treeniin mukaan hyppyjä, ehkä kontaktitreeniäkin. Ihanaa, että tästäkin saa itselleen aksakaverin ja näinollen hänkin saa paljon mielekästä tekemistä, sekä aivojen aktivointia. Olen siis kerrankin tyytyväinen itseeni, ja siihen miten rauhassa kykenin toimimaan, vaikka toinen on ihan hepulissa. Hepulointi toki oli sallittua, onnistuneen suorituksen jälkeen. Taitava Pessi.


Hoitokoiratoiminta on sekä minulle, koirille, että omalle Ruffelleni antoisaa. Ruffe on toiminut mielettömänä esimerkkinä ja kovaa tahtia matkalla koiraterapeutiksi, ainakin näin epävirallisesti. On käsittämätöntä, miten Ruffe osaa rohkaista ja kertoa hoitokoirilleni asioita, joita minä en osaisi viestittää. Ruffelle nämä kaverit ovat korvaamattomia, ja suuri rikkaus. Erinlaiset, rotuiset, kokoiset, luonteiset, pelkoiset koirat ovat tehneet Ruffesta sellaisen kuin se on, ei täydellinen ehkä muille, mutta minulle - juuri se oikea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)