14.8.2013

Yritys on kova

Haluaisin sanoa, että me ollaan treenattu ahkerasti, mutta valkoisiin valheisiin en ryhdy. Meillä on mielettömän kivaa aina kun treenataan, tunnelmaa on hiukan latistanut liika kuumuus ja ehkä mun kilpailuvietti. Ruffehan ei ole mikään luonnollinen frisbeelahjakkuus - juuri siksi haluan tämän opettaa. Koppeja ollaan yhteensä saatu noin 10 puhdasta ja muutama sellainen läheltä liippasi koppi. Suurimmanosan ajasta en osaa heittää - sivuseikkahan tämä on, eikö?


Saulin uuden asunnon luona Arabianrannassa on upeat maastot. Siellä ollaankin siis muutamat illat treenailtu ja jossain ollaan edistyttykin. Meillähän heitot on lähteneet liikkeelle siitä, että Ruffe kiertää mun takaa, saadakseen hyvän suoran linja ja vauhtia. Tämä ei yksinään riitä, jos minä viskelen vinosti - niinkuin tavallista.


Ollaan kopiteltu ''käsikoppeja'', joissa rohkaisen sitä nappaamaan kiekon mun kädestä reilusta hyppykorkeudesta. Käsky 'koppi' on sille jo tuttu, sillä kaiken muun se saa kopilla kiinni, paiiiiitsi frisbeet. Kovia on edes yritä ottaa, enkä ole tähän pakottanut. Jos se tuntuu ikävältä, niin ei sitten tehdä. Pikkuhiljaa olen käyttänyt kovempiakin kiekkoja, ja näillä puolipehmeillä on ottanutkin koppeja, kunhan vauhti ei ole kova.


Uusin kiekkomme on BF'fän peruskiekko, pehmeä. Koko on meille sopivampi, sillä toi tunaroi niiden normaalien kiekkojen kanssa jalkoihinsa. Ei pysy yhtään hallinnassa ja sillä palaa hermot hommaan täysin. Ihan ymmärrettävää, kun kiekko osuu melkein maahan. Nämä pienemmät on tolle helpompi, mutta mä en tosissaan osaa näitä käsitellä. Heittotekniikka kurssia tarviisin, enpä ole sellaiseen vielä törmännyt. Pitäisiköhän käväistä joku frisbeegolf-kurssi?


Toivottavasti meillä riittäisi aikaa treenailla enemmänkin kiekkoilun parissa, sillä molemmat tykätään kovasti. Nuo koppaamiset haluaisin kuntoon, sillä kaikenlainen temppuili kiekon kanssa menee jo. Käsirenkaasta hypyt, selänpäälle tulot ym. Vielä kun kiekon saisi kiinni, niin olisin maailman ylpein mamma. Täytynee tämän flunssan jälkeen kiiruhtaa ulos naksuttimen ja lörtsykiekkojen kanssa - meistä vielä tulee jotain!
Onko teillä kiekkokoiria?
minkä rotuisia/tasoisia, blogit saa linkata!

4 kommenttia:

 1. Heips, oon seurannu blogias hetken ja vau, että oot hyvä koirien kanssa. Nyt siis kysynkin apua. Mulla on 2v sheltti ja 1v sheltti ja nuorempi on nyt alkanut riehumaan hihnassa ihan älyttömästi. Juoksee, vetää, hyppi ja paimentaa autoja. Ollaan aloitettu koulutus, että ainakun vetää pysöhdytään ja kun koira palaa vierelle lenkki jatkuu. Tämän koira siis osaa jo. Mutta sitten taas juostaan äkkiä narun päähän. Yritän palkata aina vieressä olosta, mutta herralle ei nakki kelpaa pihalla, eikä mikään muukaan. Pitäisikö siis aloittaa ns. ihan alusta, ja treenata ihan häiriöttömässä paikassa yksin koiran kanssa, ja pikkuhiljaa lisätä häiriössä oloa? se kun tuntuu hirveen vaikealta jos ei voi kävellä samaan aikaan toisen koiran kanssa, tai edes lähellä kotia. (häiriötön paikka sijaitsee 3km päässä.) osaatko siis auttaa mitä tehdä ja miten :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yli-innokkuus on aina vaikeampaa hallita, kuin agressiot ja pelkotilat. Tässä tapauksessa voin varmaksi sanoa, että riehumiselle on jokin syy tai yhteinen aiheuttaja. Riehumisen kieltäminen on vain oireen, ei itse ongelman hoitamista. Esimerkkinä heikkojen kynsien hoito, vaikka todellisuudessa kyse olisikin anemiasta. Ihmiset tarttuvat aina 'käytöshäiriöihin', vaikka kyse on yleensä jostain syvemmästä :)

   Minun olisi varmasti helppo auttaa teitä, vielä helpompi olisi tavata teidät. Jos ette asu täysin korvessa, voitaisiin katsoa tätä ongelmaa yhdessä. Niin tiedän missä mennään. Riehuminen johtuu jostain, joten minun tulisi tietää suhteellisen paljon teidän arjesta, välineistä ja koirien luonteesta.

   Laita ihmeessä minulle sähköpostia, niin katsotaan, mitä voidaan tehdä!
   katja.pietilainen@hotmail.fi

   Niin ja, kiitos vielä kehuista :)

   Poista
 2. Asutaan Pohjois-Suomessa, tänne on siis varmaan vähän liian pitkä matka. Voi olla
  että meillä on asioita hoidettavana etelä-suomessa päin syksymmällä. Otan sinuun yhetytttä sillon :) Hmm, kiitos todella erilaisesta näkökannasta asiaan. Ei ole kellään tullut edes mieleen, että riehumiseen on jokin syy :D
  Sitä siis selvittelemään :) Kiitos hurjasti jo tästä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asia selvä, loistavaa :) Ja mikäli teillä on flexit käytössä, niin heittäkää pois. Ja korvatkaa max 180cm hihnoilla.

   Kannattaa ottaa teholiikuntaan. Liikunta, kuri, hellyys. Jos hän ei ole saanut tarpeeksi liikuntaa päivän aikana (shelteillä vaaditaan aika paljon), niin opettaminen ja rauhoittuminen on liki turhaa. Sillä keskittyminen ei ole kohdillaan.

   Jos nakit eivät kelpaa, niin niillä on turha yrittää. Kissanruokapurkki ja lusikka mukaan! :) Ilmoittele, että miten pärjäätte.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)