20.10.2013

Rotua X

Tämä viikonloppu oli pyhitetty rentoutumiselle, en varannut yhtäkään koiramenoa, vain systerin kanssa oleilua ja lauantaina sukulointia. Sukuloinnin keskikohdaksi muodostu yksi kesäinen sekarotuinen serkkukoiramme Minni. Voi että! Miten me Ruffen kanssa aina päädytään näihin tyttöporukoihin. Onko meillä edes poikakavereita? Äkkiseltään tulee mieleen tasan kaksi. 


Jälleen sain olla tyytyväinen Ruffen käytökseen, niin sukulaisilla kuin ulkonakin. Uusi paikka ja uudet hajut, mutta mamman jalkoihin löytää tiensä aina. Pennullekaan ei tarvinnut ärrätä vaikka oli ruoka kyseessä, mahtipoju. Tunnettuna ruoka-agressiivikkona tämä on Ruffelle iso juttu. Se ei ole viimeiseen kuukauteen sanonut kaverikoirille mitään, vaikka ovat käyneet mu namitaskulla. Eihän se ketään ole koskaan purrut, mutta hampaita pitää näyttää aina. Ja vaikka  nätti hymy onkin, niin en suvaitse mitään hämärä käyttäytymistä.

Muistan skidinä katsoneeni koiraihmisiä, joilla oli hurjan kokoisia koiria - olin tosiaan itse joku 140cm, joten on voinut olla ihan bortsujakin - jotka kävelivät remmi löysällä vieressä, silmiin napittaen. Toisista koirista mentiin ohi häntä heiluen, tai iloisesti moikaten. Tämä lapsuus idylli särkyi, kun elämääni astui tuo meidän ärrieri. Se veti hihnassa, ärisi muille, napsi koirapuistossa, uhitteli ja napisi. Se räkytti autoja ja koitti juosta niitten alle. Jos sitä jostain yritti palkata, sai valmistautua menettämään omat sormensa - onneksi paljon on muuttunut. Ja tämä kaikki johti siihen, että tiesin, minkälaisen koiran halusin kouluttaa - sitä Ruffe nyt hyvin pitkälti on. Ihana herätä siihen, että ollaan saavutettu se tärkein asia. Yhdyskuntakelpoinen karvakaveri.

Töissä näkee vaikka minkälaisia karvaturreja, mutta sekarotuiset ovat harvassa. Mihin te olette kadonneet? Aksakisoissa olen muutamaan kertaan bongannut aksaristeytyksiä, kuten kerberoita, kelpie/bordercollie. Tai Tolberoita tolleri/bordercollie. Yhä vähemmän silmään pistää katukuvasta sekarotuiset kaverit. Minussa sana sekarotuinen herättää mielikuvan saksanpaimenen näköisestä, jokseenkin harmaasta koiruudesta. Vaikka tosiasiassa olen nähnyt viimeisen puolen vuoden aikana max 40cm kokoisia, todella erinäköisiä sekarotuisia. Jokainen muistuttaa aina vain enemmän näitä rotukoiria, eivätkä ole minusta mitenkän väheksyttäviä! Vaikka eivät valionarvoja saakkaan, niin yhtä koiria ne silti ovat. Harmittaa tämäkin, ettei agissa voi valioitua sekarotuisen kanssa - ja miksihän ei. Koira kuin koira, kaikkien kanssa on ilo harrastaa ja kisata!


Mitä rotuja luulette Minnissä olevan?
Ja miksi niin veikkaatte, väri, korvat, luusto ym.

28 kommenttia:

 1. Väri,korvat ja kroppa muistuttaa mun silmään ihan ranskanbulldoggia, sellaista sportti versiota, ei niitä venäjän möhköjä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ranskanbuldoggia löytyy :) Muakin hämmentää tämä sporttinen ulkomuoto, sillä toinen rotu jota tässä on, on CORGI!

   Poista
 2. Mulla tuli Minnistä ekana mieleen ranskanbulldoggi! Toi väri, kroppa ja korvat on aika saman näköinen kuin ne ovat :) Naaman perusteella voisin veikata ehkä jotain terrieriä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ranskanbuldoggia löytyy :) Mutta toinen rotu jota tässä on, on CORGI!

   Poista
 3. Veikkaan, että ranskanbulldoggia löytyy. Muita rotuja en osaa veikata. Jotain sirompi rakenteista mukana tuomassa rakenteeseen ns. terveempää vaikutelmaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ranskanbuldoggia löytyy :) Sirompi rakenteisena tällä kertaa on CORGI, pieni yllätys? Veikkasin todella sairaanmuotoiseksi kun rotuyhdistelmästä kuulin - taisin olla väärässä.

   Poista
 4. Pitääpä lisätä omaan veikkaukseen bostoninterrieri. Ehkä kuitenkin enemmän sitä kuin bulldoggia.

  VastaaPoista
 5. Olisiko ainakin ranskanbulldoggia; rakenne viittaisi hiukan, etenkin nuo korvat ja tuo väri ja koko koiran olemus muistuttaa erään tuttavani ranskista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ranskanbuldoggia löytyy :) Muakin hämmentää tämä sporttinen ulkomuoto, sillä toinen rotu jota tässä on, on CORGI!

   Poista
 6. Mä veikkaisin ranskanbulldogia mut oon kyl huono arvaamaan :D

  VastaaPoista
 7. Katsos terrierin kanssa on aina yhtä jännää, ei ole automaattiohjautuva eikä miellyttämisenhalu päätä huimaa. Mutta tämän kun saat kuulolle ja kun yhdessä onnistutaan, niin huima fiilis! :D

  T. Anne ja terrierityttelit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kovin totta! Meilläkin on Lassen kanssa näitä valaistumishetkiä, ja useimmiten olen nykyään tyytyväinen sen käytökseen. Osasihan se tänäänkin tulla kahdesta koirasta ohi ihan hiljaisesti. Asiat olisi varmasti toisin, jos Lasse olisi ollut mulla alusta alkaen. Pentukoulutus kun jäi kaverilta kokonaan, ja nyt on saanut puutteita korjata oikein kunnolla. Jaksaa ihastuttaa, millaiseen kuosiin olen Ruffen saanut, luonne-eroista huolimatta. Eikä sekään ole helppo kaveri ollut :D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kamalan kokoinen chihuksi, tässä kaverissa on ranskista 50% ja Corgia toinen 50% ! :) Naamassa vähän kyllä chihumaisuutta!

   Poista
 9. Rakenne muistuttaa kovasti ranskanbulldogia risteytettynä johonkin toiseen rotuun. Mutta koska on kuitenkin noikin sporttinen ja naamaa kun katsoo niin sanoisin että staffimix on kyseessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein meni ensimmäisellä! :) Sporttinassu tähän ranskismixiin tulee corgilta. Aik hämmentävää, että kaveri on noin terveen muotoinen!

   Poista
 10. Ranskanbulldog värin, rakenteen ja korvien perusteella. Chihu tulee naamasta mieleen... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Et ole ainoa :) Kyseessä ranskis ja corgi mixi. Ihan hauskannäköinen kaveri!

   Poista
 11. Piti myös laittaa se että meikä omistaa sekarotuisen jonka kanssa harrastan hskhssa. Joskus kaukaisessa tulevaisuudessa olisi jotain kisoja kiva käydä (: tokoakin treenaillaan muttei seuraa oikein löydy.
  Nyt oon harkinnut koirauimalassa käymistä kun tuo neiti rakastaa vettä mutta saa nähä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihanaa! En ole teitä ilmeisesti päässyt näkemään :) Tulkaa ihmeessä uimaan, ottaisin enemmän kuin mielellään meille sekarotuisia asiakkaita - niitä kun on kovin vähän. Aikaa voit varata minunkin kauttani, ja tietenkin koirauimalan sivuilta. Toivottavasti pääsette uimaan asti!

   Poista
  2. Joo me käydään pääasiassa sunnuntaisin ja tänään olisi tarkoitus mennä kun eilen ei päässyt (: Pitäisi varata aika tosiaan! Miten se sun kautta onnistuu? :)
   Käy toki kurkkaamassa ;) http://emmamaista.blogspot.fi/

   Poista
  3. Uittajana kun toimin, niin näinkin saanut aikoja varatuksi :) 'Tuttujen' on helpompi varata aikaa näin netinkin kautta.

   Poista
 12. Vaude, aika mielenkiintoinen sekoitus! Ei olisi kyllä Corgi tullut ihan ensimmäisenä mieleen :D Mutta ihan tosi kivannäköinen, tostahan voisi jopa ihan oman rodun saada :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos vaikka voitaisiin pyyhkäistä sairauksia näin pois. Corgin selkä ja ranskiksen ''kuono''. :) Hauska kaveri se on, terrierin kova ja paimenen miellyttäminen, mitähän siitä penskasta isona tulee!

   Poista
 13. Heh, ompas mieletöntä, arvasin nimittäin ranskista ja corgia ennen kuin luin kommentit!!! :D En edes tiedä miksi epäilin siinä corgia olevan, mutta jotenkin tuli vain sellainen tunne. Korvat on ehkä ranskiksen ja corgin välimaastosta. :)

  VastaaPoista
 14. Ihan selvästi ranskista ja corgia:), mutta mitä corgisorttia siisä on? lisäksi voisi olla jotain muuta terrierisorttia...corgista voi hyvinkin tulla se sporttisuus, corgi on perusterve, voimakasrakenteinen mutta Ketterä :)

  VastaaPoista
 15. onko tietoa mistä päin koira on lähtöisin, koska meiltä löytyy saman rotuinen siis ranskan buldoggi welsh corgi sekoitus. synt. 2011

  VastaaPoista
 16. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)