12.1.2015

Bikinipojat


Tänään pojat päättivät aloittaa keväisen karvan tiputtamisen. Leevillä lähtee symboolisesti muutama pökysvillanpoikainen ja pari hassua tupsua sieltä täältä. Ruffella sen sijaan oikein olan takaa. Tyypistä voi nyppiä irti höttöistävillaa, ja puolet rinnuskarvoista lähtikin tänä aamuna ihan käsin irti. Onni on työpaikka jossa voi koiria uittaa ja huljuttaa vedellä, helpompi töissä siivoilla kylppäriä kuin kotosalla. Tämähän on musta jopa hyvä asia, karvanlähtö Ruffella viestii siitä että turkki vielä toimii! Toisen ajelun jälkeen olin vähän huolissani ettei turkki enää kasva takaisin normaalina. Onneksi näin kävi, ja tänä keväänä olsii tarkoitus yrittää selvitä pitkän turkin kanssa. Toivokaamme siis vaan, ettei tyyppi kasvata helteitä kohti mitään upeaa puuhkaa. Leevillä tämä vaara myös olemassa, mutta turkki vaikuttaa huomattavasti toivimammalta kuin Ruffen. Leevi on vissiin ihan itsekseen harjoitellut näitä hoitotoimenpiteitä, niin lungisti nukkui sylissä kun harjailtiin, vaikka peppuvillojen kohdalla piti vähän kääntyillä katsomaa, että mitä ihmettä mä häärin siellä harjan kanssa, yök. Se turkkiasioista, palataan sunnuntaihin!


Tanssit sujuivat oikein kivasti! Mukana siis ensimmäisellä kerralla Leevi. Tila oli tyypille tuttu pentukurssilta, joten itsevarmana tepasteltiin sisälle. Treenikavereina äänekkään puoleinen labbis uros, sekä kaksi mastiffia. Näistä me ei piitattu, ja Leevi olikin vapaana koko kurssin ajan (paitsi odotustreenissä, jossa koko hihna oli ideana). Alla lista tehdyistä jutuista, meni kyllä niin pätevästi että ihan yleepä sai olla koko tunnin. Keskittyi koko ajan kympillä, vaikka loppua kohden vauhti vähän hiipui (lue: maha täyttyi).

 • Seuraamista vasemmalla, oikealla sekä jalkojen välissä (osasi viimeisen itsestään)
 • Pyörähdyksiä ohjaajan edessä ja sivuilla, molempiin suuntiin (vielä on käsiapuja)
 • Peruutuksia ohjaajasta poispäin, nämä meille tuttuja
 • Rally-tokosta uusia kyttejä  nro. 82 + 83 (jotka lajiin soveltuu)
 • Ohjaajan häiriöön siedättämistä, piti siis istua, seistä ja maata ohjaaja pelleillessä koiran ympärillä (apua)

Oli todella kiva tunti ja ilo tosissaan huomata miten Leevi tekee töitä. Perusasentoa se tarjoaa aina ja joka väliin, joten välillä tulee pieniä häsellyksiä sen kanssa. Pitää siis vahvistaa tosissaan oikealla seuruuta (myös rallyä ajatellen) ja edessä olemista. Edessä oleminen tosin molemmille mun tyypeistä hakusessa, joten tähän vain treeniä. Samassa rytäkässä pitäisi vahvistaa ihan törkeenä 'seiso'-vihjettä, maahanmeno kun meillä on niin vahva että litistytään tämän tästä lattiaan pyytämättä. Ehkä siis sopivin sana tähän on erottelutreeni, käskyt kohdilleen ja äärettömän selkeät kriteerit kaikkiin. Huhhu, oli huisi tunti ja tällä viikolla sitten Ruffen kanssa tanssahtelmaan! 

4 kommenttia:

 1. Ai kauhee, teillä jo karvanlähtö :D Meillä Tuikku reppana yöt sisällä kun se ei ehtinyt ennen pakkasia kasvattaa kunnon talvikarvaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelen itsekin! Ruffen ajamisesta johtuen meillä ei tosiaan oo karvoja tippunut kahteen vuoteen (luksusta). Mutta parempi näin :)

   Poista
 2. Ihana toi alin kuva! Missä on noin makeet lenkkimaastot? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosaaren Huipulta kuva :) Meidän joka viikkoinen lenkkikohde, kannattaa ihmeessä kokeilla - ja meidän mukaan saa aina lyöttäytyä!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)