5.1.2012

Koirakeidas katsastettu

Oi että kun väsyttää, eikä kello vielä mitään. Hyi kauheeta pakko pysyy hereillä vielä, ainakin muutama tunti. Ei luulis että 4 kilsan hölkkälenkki ja yhdet tempputreenit väsyttäis, mutta huhhu. Enkä taida olla ainoo väsynyt, toi yks reppana nuokkuu sängyllä taistellen väsymystä vastaan. Eiköhän se kohta anna periksi, itse ainakin ajattelin. Elikkäs tänään tosiaan oli se koirakeitaan halli keikka. Ruffe oli ihan intopuikeena kun sinne päästiin. Ekaa kertaa käytiin siellä, ihan kivat tilat. Vähän pienet, mut luulen et se johtu vaan siitä kun ne agility esteet oli ängetty seinustoille varastointiin talveksi. Mukavuus ainakin oli kohdallaan, siel oli nahkasohvia silmien kantamattomiin, Ruffen kanssa rakastuttiin siis heti. Jokataupauksessa ensimmäisenä paikalla tietysti oli valvoja koiransa kanssa, sitten kolme muute treenaajaa, espanjanvesikoira, bretoni ja chihuahua (sen nimi oikeesti oli Fifi). Kaikki alko puuhailemaan omiaan, niimpä aloteltiin Ruffen kanssa perus toko jutuilla. Hiottiin nättiä vierellä kävelyä ja luoksetuloa suorassa linjassa. Yllättävän hyvin se toimi ja loi kontaktia vapaana muitten koirien seassa. Vasta tunnin lopussa alkoi herpaantua ja kävi moikkaamassa ei niin ystävällistä chihuahua typyä.Toko lämmittelyjen jälkeen alettiin treenaamaan ''kerjäämistä'', pohja työt oli jo tehty joten oli helpponakki saada Ruffe taipumaan tähän temppuun. Tasapainon kanssa kärsittiin pieniä takaiskuja, mutta hyvin se kehittyi tunnin aikana. Edelleen välillä kyllä tassut hakeutuu kiinni mun kätöseen, sillon jää vaan namit saamatta, kyllä se sen hoksaa. Niin julmaa kuin se onkin, nauroin vatsalihakset kipeiksi treenien aikana, kun Ruffe toilaili jatkuvasti, enkä tainnut olla ainoa.


Sitten treenailtiin hetki ''siksakkia'', ihan vaan paikallaan pojotellen kahdeksikossa jalkojen välistä. ei se kyllä vielä oikeen suju. Etenki kuitenkin huomattavasti siitä mitä kotona ollaan sählätty. Edelleen kuitenkin pakko olla namit molemmissa käsissä ja oikoo välillä, mutta vaan oikeen jalan kohdalla. Tätä treenaillessa spottasin hallin kaapeista pari tötsää joilla harjoiteltiin kiertämistä, se kyllä sujuu. Hetikun agilitystä on kyse niin oli täysin eriasenne hommaan. Irtoaminen on edelleen vähän ongelma, koska mullahan ne namut kuitenkin on. Ei se nää syytä lähteä irtoamaan yhtään mihinkään suuntaan ilmeisemmin. Parin/kolmen metrin irtoaminen saatiin kuitenkin aikaan. Kiertojen jälkeen otettiin hetki rauhassa, treenaten targetteja, edestä ja takaa, kohti ja poispäin musta, hyvin se ne osaa jo. Innostuksissaan välillä harppoo yli tai tallaa sellasella vauhdilla ettei oo enää targetista tietoakaan.


Sitten alkoikin aika ankara treenaus noitten tassujen kanssa! Kokeiltiin erillaisilla pinnoilla ja muodoilla, kun kerran oli mahdollisuus. Takajalat tuottaa edelleen pientä ongelmaa, ei näytä mahtuvan. Vaikka ne saa kaikki yhteen kissankuppiin ihan somasti! Asenteesta kiinni, sanon minä. Kyllä ne kaikki tassut kuitenkin tohon boxiin meni kun hetki väännettiin ja käännettiin. Sitten vaan sama nousevalla pinnalla, onnistui vähän luontevammin. Paitsi taas nuo takajalat. Hetki kesti ennenkun uskals jäädä tohon asentoon, mut ei  kai siinä, oppi kuitenkin. Peruuttamaan tohon ei kyllä suostunut, enkä ihmettele. 


Vielä viimeisimpänä vaan ei vähäisimpänä, treenailtiin näyttelyjuttuja. Luulin ettei sen seisonnasta tuu yhtään mitään, kotona venkuilee joka suuntaan. Mut ei, se oli upea. Seiso nätisti pää pystyssä ja paikallaa, luonnollisesti näyttelyasennossa. Loistavaa! Kävelyä tosin pitää vielä treenata, ja äkkiä sitten sillä on Match Show 15.1, jeejee ! Vielä lyhyt video meiningistä siellä, käännöksiä yms. Videon laadulle kävi taas köplästi kun lisäsin tänne, minne jäikään HD-laatu. Pitää pureutua tähän ongelmaan joku päivä, mut nyt nukkumaan !


Buonanotte !

2 kommenttia:

  1. uuu :) kuulosti et meni iha hyvin ! (:

    btw tuun joskus kattoo ja vaik vähä kuvailee (:
    Et jos sais jotai vinkkei vähä Elviksenki kaa kehittymisee (:

    VastaaPoista
  2. Mjoo, meni kyl tosi jeesisti:) eikun uudestaan vaan jos tulee mahdollisuus. Tokitoki! Kyl siel oppii koko ajan kaikkee. Varsinki kun se valkku on koko ajan siin ja auttaa heti jos ees katot sitä :D

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)