18.1.2012

Pakkas puuhia

Jo toista kertaa tällä viikolla ilmoitin Ainolle, että nyt ois R+R miitin aika. Ilman sen suurempia vastusteluja hipsittiin koulun jälkeen meille. Ruffella oli tietysti laittomasti energiaa oltuaan sisällä koko päivän, joten sitä piti lähteä purkamaan, ennenkuin Reetu saisi tarpeekseen. Lähdettiin siis lenkille ja kuvailemaan läheiselle niitylle. Pojat juoksivat siis vapaina joka suuntaan ja välillä vääräänkin suuntaan. Molemmat kierivät tyytyväisinä hangessa, hinkaten itseään puhtaaseen puuterilumeen. Olipa siirappisen kuulloista. Jokatapaukseessa, vajaan tunnin kuluttua lähdettiin takaisin päin, kun Reetun tassunpohjat alkoivat olla todella jäässä. Ihmettelen miten tolle omalle pojulle ei tule tassuihin kylmä, vaikka on niin pikkuruiset ja paljaaksi nipitytkin vielä.


Sisällä alkoikin vallaton meininki, sillä tämä meidän vanhempi Herra, ei todellakaan ole Reetun suurimpia faneja. Joten Lasse hetkeksi omaan huoneeseensa, jotta Aino voisi huuhdella Reetusta liiat lumet pois. Mitään sen suurempaa kohtausta ei kuitenkaa tästä aiheutunut. Siirryttiin omiin oloihimme nauttimaan jauhelihakeittoa ja lettuja, josta koiratkin saivat myöhemmin omat osansa.

Illemmalla siirryttiin autotalliin treenailemaan putkia ja pussia, Ruffe oli tämä jo hyvin tuttua ja treenaaminen sujui moitteetta liukkaasta lattiasta riippumatta. Reetulle putki oli jo hiukan tuttu viimekerrasta, mutta pussi sen sijaan täysin uusi asia. Yllätykseni se kuitenkin meni ensimmäisellä kerralla suoraan läpi. Ilman sen kummempia pussin nostoja tai houkutteluja, niinkuin se olisi ollut itsestään selvä asia, että Reetu on syntynyt agility koiraksi. Eipä kai siinä. Säädettiin vielä laatikoiden päälle muutamia targetti harjoituksia, ikäänkuin A-esteestä. Hyvin se Ruffe on ne hogannut. Saa nähdä miten kehitytään, kunhan päästään taas agilitytreeneille mukaan! Tämän jälkeen olikin Ainon aika lähteä kotiin, saatettiin lenkin merkeissä heitä kilometrin matkan verran, kunnes todettiin, että on sen verta kylmä, että käännyttiin Ruffen kanssa takaisin kotiin. Nyt se tyytyväisenä mutustelee luutaan sängyn jalkopäässä. Varmaan nukkuu hyvin tänä yönä. Parempi olisi, sillä huomenna on ensimmäiset Rally-toko treenit, haluisin että oltaisiin extra skarppina.

Ciao !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)