17.1.2012

Terrierit

Viikko alkoi sopivan vauhdikkaasti, ohjelman täyteisen viikonlopun jälkeen.
Eipä ainakaan tule tylsää, en voi muuta sanoa. Maanantaina oli Lassella jälleen eläinlääkäri. Se käy nyt tämän kuukauden loppuun asti (ellei pidempään) ottamassa niskaan piikin joka maanantai. Näkyy jo tuloksia tuossa ontumisessa, parantunut huomattavasti ja koirakin on pirteempi, kun ei vanhuuden nivelrikot jalassa paina. Ihana fiilis, kun se tänään lenkille lähtiessä ensimmäistä kertaa vuoteen tai kahteen hyppi tasajalkaa innosta, kun otin remmin käteen. Jatketaan siis samaan malliin.

 

Eilen tosiaan Lassen lääkärin jälkeen, lähdettiin Ruffen kanssa moikkaamaan lyhyelti Ainoa ja Reetua. Jaksoin jopa raahata yhden agi-putkista mukaani. Kylmyyden vuoksi tyydyttyyn asettelmaan putki piktin olohuonetta ja sitten keittiön kautta eteiseenkin. Putkellahan on tosiaan pituutta 6m ja suu aukkokin on sen 60cm, että kokoa löytyy. Hyvin se kuitenkin ängettiin sisätiloihin. Ruffe on sisäistänyt jo tämän ''läpi'' käskyn putkea varten ja mielellään sinne meneekin, ehkä hiukan turhankin. Reetulle tämä oli uusi esine, mutta ei pahemmin vierastellut, muutman kierron jälkeen saatiin se jo lävitse, niin että molemmissa päissä oli joku, joko lähettämässä tai vastaannottamassa namien kera. Siitä siirryttiin pikku hiljaa opettamaan Reetua menemään putkeen itsekseen, Ainon juostessa vierellä. Se sujui alta aikayksikön. Irtoamista pitää vielä harjoitella, vaikkei Aino tähtääkään mihinkään kisoihin, on silti mukava harrastella yhdessä.


Putkitreenin jälkeen, pojat lepäilivät hetken ja nauttivat olostaan keittiön lattialla. Sen jälkeen otettiin muutamia kertoja erillaisia temppua, ja hiottiin yhteishenkeä poikiin. Enää ei äristy namien lähellä vaikka söivät samasta kädestä. Mulkoilua kuitenkin ilmenee vielä, ellei ärähdystä kuulu, ollaan hyvin tyytyväisiä. Tyytyväisyydestä mieleen, ollaan ilmoittauduttu Rally-tokon alkeiskurssille. Kurssikertoja olisi sitten kymmenen edessäpäin, alkaen tämän viikon torstaista, joka viikkoinen juttu siis. Uskon, että pohjustaa hyvin agilityyn tarvittavaa kontaktia, ja tietysti noi käännökset ja muut auttaa tosi paljon. Yleisesti ottaen tarttuu kylkeen myös perus tottelevaisuutta, ja toivottavasti myös niinkin nättiä kävelyä, että kehässä saisin olla ylpeä. Mutta, haukotellaan Ruffen kanssa kilpaa jo sitä tahtia, että taidetaan mennä petiin.

Buonanotte!

1 kommentti:

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)