4.6.2012

yks, kaks, kol..

Valssi oli tämän päivän juttu. Treenattiin toki muutakin, mutta kuivaharjoitteluna (ilman koiraa) valssia ja ennakoiva valssia. Huhhu, on siinä kyllä kädet ja jalat ja kaikki solmussa. Vaikka oon kuinka harjoitellu, kyllä siitä vielä tulee sulavaa!

Tänään meitä oli paikalla vaan neljä, molemmat maxikoirakot olivat pois, joten päästiin tekemään paljon enemmän kuin yleensä. Eli ihan mielettömästi. Tehtiin taas pisteitä, tällä kertaa kolme. Ykkösellä oli esteiden harjottelua, ja niiden laittamista radaksi. Tehtiin tämä siis takaisin ketjuttamisena, eli viimeinen esten ensin ja siitä sitten alkua kohti, kunnes mennään koko rata normaalisti. Radaksi ei ehkä voi sanoa, mutta no esteitä jonossa, saa nyt kelvata radaksi.


Tätä siis tehtiin kuljetuksena, mutta enimmäkseen lähteyksenä. Molemmin puolin ja sa juosta antaakseen vähän tukea. Irtoamista kuitenkin haettiin. Pöydällä malttoi olla, olisiko mätsäreistä oppinut seisomaan siinä näyttelyasennossa, mutta eikai tuo haittaa. Muurissa ei ollut mitään ongelmaa, ei pituudessakaan. Rengas on nyt nostettu kisakorkeudelle, eikä siitä enää siis lasketa. Aivan mahtavaa. Ruffe niin tykkää mennä rengasta, niin kotona kuin hallilla/kentälläkin. Pussista meni muistaakseni kerran ohiste. Haluisi ripeämmin namikipolle. Tästä korjaus ja vielä kerran rata puhtaasti loppuun asti.


Toisena rastina oli vähän hyppytekniikkaa. Tein nyt paintilla upean jäljitelmän tehtävästä, toivottavasti ymmärrätte. Tässä oli tavoitteena koiran kääntyminen riman yläpuolella. Ensin tätä tehtiin suorana esteenä namikupille irrottamisena. Sitten mentiin seisomaan siivekkeelle katsoen suoraan estettä kohti, niin että siiveke tulee omien jalkojen väliin. Sitten pyydettiin koiraa hyppäämään vasemmalta kädeltä oikealle kädelle yms. Koira kääntyi siis jyrkästi heti esteen jälkeen. Nuo rinkulat taas symboloivat maahan piirrettyjä ympyröitä. Tarkoitus oli tässä, että koira hyppää vinoon. Eli jos asetettiin koira vaikka ensimmäiselle rinkulalle kello kuuteen, meni namikippo toiselle puolelle kello kahteentoista. Lähinnä tässä haettiin kello neljästä, ellei melkein kolmestakin lähetyksiä vinosti. Onnistui meillä tosi hyvin.


Kolmantena oli vähän kartoittamista siitä että missä nyt mennään. Simppeli juoksurata. Tehtiin tästä muutamia variaatioita, esim ensimmäinen este takaakiertona tai muuta sellaista. Vauhtia tähän kuitenkin saatiin todella reilusti! Ruffe irtosi ensimmäisiä kertoja kuin unelma, heti huudettuani ''läpi'' se sinkaisi putkeen. Seuraavalle putkelle siirryttiin hypyn kautta, enkä siis saanut viedä koiraa putkelle niinkuin aina vähän tapana on. Irtosi sinnekin ihan loistavasti. Näitä onnistumisia jatkui kolme, neljä ehkä viisikin. Kunnes Ruffe spottasi toisen kentän ihanan collien. Noh jatkettiin treenaamista, mutta nyt irtoaminen ei ollutkaan enää Ruffesta kivaa. Joten otettiin yksi onnistuminen, ja lopetettiin siihen. Jokatapauksessa aivan mahtava ipana.


Pienen lepäilyn jälkeen, otettiin vielä vinohyppy treeniä, hiukan eritavalla. Tehtiin siis normi hyppytekniikka rata ensin, ja sitten sain hommakseni kyhätä vinohyppy suoran. Tämä otettiin molemmilta puolilta lähetyksenä. Ensimmäisellä kerralla jäin itse liian kauas siivekkeen taakse, ja jouduin sen suureleisesti kiertämään, joka aiheutti sen, että Ruffe juoksi mun luokse pällistelemään. Toisella kerralla jäin edemmäs, ja homma suijui normaalisti. Vauhti tahtoi jäädä vähäiseksi, taisi pojalla olla kuuma. Jokatapuksessa, meillä oli ihan mahtavat treenit ja jäi todella hyvä fiilis. Porukan yhteishenki alkaa myös kasvaa, ja osataan jo nauraa itsellemme, se on kuitenkin agility tärkein asia. Tämä mielessä pitäen huomenna hallille ja kentien vähän shoppailemaan.

Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)