31.7.2012

Ruffen leikkaus

Tämän päivän eläinlääkäri käynti olo todellakin odotettu. Kahdentoista tunnin paasto jälkeen, oli Ruffe kovin seurallinen (jos vaikka sattuisi nameja herumaan). Yhden aikaan suunnattiinkin eläinlääkäriä kohti, ja käytiin kevyt 30 minuutin lenkki siinä lähistöllä. Kello alko lähestyä kahta, joten siirryttiin sisätiloihin ja pian meidän leikkaavalääkäri Sonja kipitteli noutamaan meitä ovelta. Mittailtiin paino, ja tällä hetkellä saatiin lukemaksi 9,4 kg. Se onkin Ruffen ihanne paino. Alle kymmenen yli yhdeksän, loistavaa. Jutustelun aikana Ruffeen tuikattiin nukuttuvat aineet ja pian se hoipertelikin lattialla, kunnes antautui ja lysähti makoilemaan. Siliteltiin heipat ja suunnattiin ostoksille sillä aikaa kun Ruffe olisi kastraatiotaan hankkimassa.Kahden tunnin varoajan jälkeen lähdettiin noutamaan Ruffea. Sonja kuuli meidän tulon, ja päästi Ruffen heräämöstä tallustelemaan huoneeseen. Hyvä etten ovelta sinne juossut, kun näin miten raasuna se oli. Lääkäriäkään en tervehtinyt, kun ensimmäiset sanat mun suusta oli " voi pieni, tule tänne " ja sehän tuli. Kauhealla vauhdilla ja vinkunalla, kunnes rojahti syliin ja siihen jäi. Siinä sitten vielä kuunneltiin ohjeistus seuraaville päiville. Neljäksi päiväksi on kipulääkkeitä, joita saa/pitää kaksi päivässä antaa. Kauluri on päässä 10-14 päivää.


Tällä hetkellä Ruffe on vielä ihan tokkurassa, kävelee jo kuitenkin. Tikit on peitetty haavalaastarilla, jos vaikka muutaman päivän tai edes tunnin pysyisi.  Toisessa etutassussa on tietenkin tippaa varten ajeltu hiukan karvaa, mutta kovin säästeliäästi on tolta karvaa leikelty. Kaulurin kanssa on kyllä vähän harjoiteltavaa, ei oikein tunnu pysyvän pystyssä, kun kauluri kolahtelee milloin mihinkin. Muutama puklu on jo lattialle ilmestynyt, eikä ruoka tietenkään maistu. Katsotaan myöhemmin uudestaan, jos vaikka maittaisi. Tässä kaikki tältä päivältä, päivittelen Raasu-Ruffen kuulumisia tiuhaan tahtiin. Onneksi Sauli tulee tänään tänne yöpymään, niin saa Ruffekin mieluisan petikaverin.

Ciao!

3 kommenttia:

 1. Reetu oli ihan samanlainen ja kaikki lääkkeet + teipit yms oli samanlaiset. missä kävitte leikkaa? toi kauluri on tosi inhottava ku se aina juoksee sen joka paikkaa päin....

  VastaaPoista
 2. Hakunilan Tassussa. Kaikkiallahan on samat toimenpiteet, sama leikkaus(: Ruffe pelkää tota vaan vähä. Puklailee tääl pitkin kämppää, ja juoksee kauluria pakoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mut eri roduilla voi olla eri lääkkeetkin :) Reetukin oksens muutaman kerran ja se kammos tota kauluria, sen takia ettei se nähny sen takaa ja se piti meteliä aina kun se kolahti jonnekin.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)