4.8.2012

Pesupäivä

Rapsuttelin poikia sohvalla, ja tajusin etten ole niitä pessyt aikoihin. Tulee aina mätsäreihin pestyä, muttei nyt olla käyty niin vähän jäi. Joten tuumasta toimeen ja pojat suihkuun. Oon todella tykästynyt meidän uusiin shamppoihin, puhdistaa ihan sairaan hyvin ja kaikki on onnekseni halpoja ja kaikenlisäksi laimennettavia.


Lasse oli vuorossa ensimmäisenä, kun se on niin huono odottamaan vuoroaan. Kumpikaan ei kovin pidä suihkusta, saati sitten kunnollisesta kuurauksesta. Vaikka Lassella on huomattavasti lyhyempi turkki ja kaikenlisäksi karkeampi, on se silti vaikeampi pestä. Shamppoo ei pure mitenkään, ja pitää hangata sormenpäillä niin että tuntuu. Karvaahan siitä lähtee aika reilusti aina pesun yhteydessä ja sen jälkeenkin (nypittävä rotu).


Sitten olikin ton karvasemman vuoro. Ruffessa ainoa miinuspuoli ton pesemisen kannalta on toi vettä hylkivä turkki. Ihan mahdoton kastella, hetiku oot tyytyväinen ja otat shamppoota käteen, niin tadaa kuiva sheltti tököttää edessäsi. Noh vadilla vettä päälle ja shamppoot niskaan. Koitin hinkata Ruffenkin todella kunnolla ja karvaahan siitä taas lähti oikein reilun kaavan mukaan. Hassultahan se aina näyttää saippuineen päivineen, joten oli hiukan pakko ottaa kuvia. 


Pesun jälkeen pojat olivat kuitekin aijempaa virkeitä. Samassa hässäkässä ja poikien kuivuessa ulkona, siivoilin koko kämpän ja pesin lattiatkin. Kun pojat vihdoin olivat kuivuneet tarpeeksi, saivat molemmat perusteellisen harjauksen. Karvaa lähtikin reilu muovipussillinen. Leikkelin vielä Ruffen tassukarvat ja mahasta otin reilusti karvaa pois. Nytkun ei itse pääse puhdistamaan paikkoja, niin on aikamoinen sotku oli kyllä. Kauhean takussa kaikki karvat, ja tietysti väri oli vähän väärä. Joten klipklip ja nyt on melkein kalju masuinen poika. Se ei kuitenkaan näy ellei mahaa kauheasti tiiraile.


Ruffen haava parantuu hyvää vauhtia, eika poika jaksaisi olla enää paikallaan ollenkaan. Ollaan leikitty rauhallisesti vähän palloilla ja muilla tässä sisällä, mutta ulkona toi pysyy visusti vielä hihnassa. Ollaan saatu nukkua nyt rauhassa, eikä Ruffe ole aamullakaan vielä hötkyillyt, vaan odottanut mun heräämistä. Tänään menee vielä viimeiset kipulääkkeet ja sitten odotellaan vain haavan paranemista. Mätsäreihin suunnataan tässä pikapuoliin, hetikun päästään siihen pisteeseen. Seuraavat taitavatkin olla 20. päivä.

Ciao!

2 kommenttia:

  1. Voieiiii Ruffe näyttää niin raasulta! :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :'DDD eiköhän ne kaikki sheltit näytä. Ihme karvaturreja, luulis että osi mukava kun suihku viilentää!

      Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)