7.11.2012

11

Saatiin uusi haaste Oliverin ja Marin blogista. Vastataan siis näihin 11 kysymykseen, ja laitetaan seuraaville eteenpäin samaiset kysymykset. Ihan mielettömästi pistää miettimään nämä tällaiset.


1. Miksi päädyit hankkimaan koirasi sieltä mistä sen hankit?

Aluksihan mun oli tarkoitus ottaa portugalin podengo, ja puhe oli, että se tulisi 2011 kesällä. Bongasin kuitenkin niin paljon ihanaa tietoa shelteistä, että googlailin kenneleitä useampaankin kertaan. Yhtenä iltana äiti tuli kotiin, ja ilmoitti, että mennään katsomaan pentuja Kepposen kenneliin. Eipä ollut mulla vastaan sanomista, Ruffe tulikin kotiin jo hiihtolomalla.

2. Mikä paras puolesi koirankouluttajana? Entä huonoin?

Varmaaankin kärsivällisyys ja tietysti taito lukea koiraa. Huonoinpuoli taitaa olla se, että teen tehtävistä todella vaikeita, ja joudun joskus helpottamaan niitä paljonkin.

3. Mikä on koiranomistamisessa parasta?

Kaikki. 

4. Minkälaisia metodeja käytät koiriesi kouluttamiseen?

Meillä on aina ollut tosi positiivinen tapa kouluttaa, naksutin ollut joskus käytössä (kunnes alkoi pelkäämään klikkauksia). Sanotaan näin, että meillä on perinteisestä koulutustavasta positiivinen versio.

5. Oudoin kommentti koiriisi liittyen?

'' Voiko sitä silittää, vai onko sillä vesikauhu? '' Koira siis kuolasi autosta tullessaan.

6. Mitä koirasi on opettanut sinulle?

Paljon, ihan mielettömästi. Kärsivällisyyttä ja yhteistyökykyä ja niin paljon muuta.

7. Mistä keksit koirasi nimen?

Voi apua, tähän on todella pitkä stoori, mutta. Ruffe on R-pentueesta, enkä halunnut samanlaista tökerö nimeä kuin terrierillämme ''Pandarellan Spurtti - Lasse ''. Joten kun kasvattaja kysyi, että olisiki mulla ideoita pennun viralliselle nimelle, sanoin heti että ''Rudolf''. Näin ollen siitä tuli sointuva nimi, ja sain käyttä koiramaista nimeä, enkä naapurin pekkaa.

8. Koirasi erikoisin lempinimi?

Puklu. Nimi tulee siitä, että herralla on tapana syödä ties mitä lankoja ja leluja, ja puklailee näitä sitten ihan tarpeeksi säännöllisin väli ajoin. Nimi kuitenkin myodostui yöllä, kun puklu puklasi poikaystäväni jaloille.

9. Mikä on ollut paras hetkesi koiranomistajana?

Oi näitä on paljon. Ensimmäiset kisat, vaikeiden temppujen oppiminen, täydelliset ohitukset, oivallukset. Varsinkin viime kesäinen uimisen oppiminen, taidettiin itkeä ilosta kaikki?

10. Millä perusteella olet valinnut koirasi nykyisen ruokavalion?

Kasvattajan ohjeita ja omaa näkemystä noudattaen. Royal Canin Miniä 40g ja jauhelihaa. Sama satsi aamuin illoin, ja aamulla saa vielä kuivan ruisleivän. Treenipäivinä on puolikas aamupala, ja iltapala jää pois treeneissä käytettävän koiranmakkaran takia.

11. Yksi asia, minkä haluaisit koirasi ehdottomasti tietävän?

Sen että se on mulle kaikki kaikessa.

Kiitos Marille vaikeista kysymyksistä, pakko laittaa samat menemään eteenpäin, koska haluan kuulla muitten vastaukset näihin! Haastankin siis nämä ihanat blogit.

Mari ja Domi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)