4.4.2013

Kysymyksiinne on vastattu!

Kiitos kaikille kysymyksistä, ja ihanista kommenteista! Onhan minullakin lempiblogeja, mutta hassua ajatella, että me oltaisiin jonkun lemppareita. Kutkuttava ajatus. Kiva oli kuulla, että meidän arkisistakin bloggauksista tykkäillään. Doboilua kaivataa selvästi lisää, eikö? Ja videomatskua muustakin kuin ainaisesta agilitystä. Videothan on kivaa katseltavaa, ja ainakin auttavat mua ohjaamaan paremmin tulevaisuudessa. Mutta nyt niihin kysymyksiin.

Mitä uusia lajeja haluaisit kokeilla Ruffen kanssa?

Oi että, näitä on monia. Flyball houkuttelisi suuresti, toisaalta fyssarin luennolla katselin niitä videoita hidastettuna, eikä nivelet ainakaan siitä tykkää. Laji jota aijotaan kokeilla, ja ollaan jo aloiteltu on koirafrisbee. Enkä nyt puhu siitä, että heitän frisbeen ja Ruffe sen noutaa. Vaan koirafrisbeetä kisaavana lajina, kannattaa tsekata ainakin tämä video youtubesta! Voi tosin tällaisiin suorituksiin mennä hetki.




Minkälaisia tavoitteita teillä on agilityssä tulevaisuudessa?


Lyhyellä tähtäimellä meillä on tavoitteena saada itsenäisempiä suorituksia, etenkin kepeille. Vähän varmemmat kontaktitkin olisi hyvästä, eihän se niitä koskaan ohita, muttei aina pysähdykkään. Itselleni tavoitteena on opetella uusia ohjaustekniikoita ja löytää se meidän tapa toimia radalla. Tätä urakkaa auttaa huomattavasti Juha Oreniuksen agility DVD, jonka ostin viimeviikolla. Suosittelen muuten kaikille. Pitkällä tähtäimellä olisi tarkoitus menestyä kisoissa, ja pitää hauskaa!

Miten tuttustuit doboon ja mistä se sai teillä alkunsa?

Lienee sanomattakin selvää, että luen paljon. Opiskelen jatkuvasti koiramaisia juttuja, kaikkiin lajeihin liittyen. Surffailin sitten netissä taas päättömästi lihashuolto juttuja (etsien kirjaa) ja päädyin dobo sivustoille. Olin lajista aikaisemmin kuullut, ja palloja kokeillutkin joskus mätsäreissä. Olin myös kovin spontaani, joten otti muutaman minuutin, ja olin jo tilannut välineet. Luin kaiken mitä dobosta oli ja selasin kokeneet harrastajatkin läpi. Blogipostauksellamme saatiin lajin kehittäjänkin Camillan huomio, ja näin ollen harrastelu jatkui ammattilaisen mielipiteitä noudattaen. Kirjasta on kauheasti apua, ja Camillan suunnittelemat treeniohjelmat on toimivia. Dobosta lisää juttua tulossa lähipäivinä!


Katja, mitä sun koirattomiin harrastuksiin kuuluu?

Koirallisia harrastuksia on niin paljon, etten enää kauheasti ehdi muuta. Zumbasin ennen joka sunnuntai, mutta loppui into selänkipeytymisen takia. Musiikillisesti olen jokseenkin lahjakas, soitan pianoa ja kitaraa, viulukin menettelee. Laulaminen kuuluu ehdottomasti rakkaimpiin harrastuksiin, löytyykin studiovälineet kotoa, ja poikaystävä hoputtaakin mua nauhoittelemaan uusia juttuja liki tauotta. Ehkä uskaltaudun yhden tänne blogiinkin laittamaan....sitten joskus.

Miten päädyit ottamaan sheltin, mitä muita rotuja harkitsit?

Koska olen ylijärjestelmällinen, lainasin ainakin 3 rotukirjaa. Katsoin sieltä rotuja joista pidin. Sitten katsoin kirjoista aina samat asiat kustakin rodusta, kuten vaikka ''turkinhoito'', mikäli kirjassa A oli laitettu että vain vähän hoitoa, siitä sai plussan, jos taas kirjassa B oli paljon hoitoa, tuli siitä miinus ja kolmas kirja sitten aina viimeisteli suoran. Vaihtoehtoina oli loppujen lopuksi Portugalin Podengo, Shicpperke ja sheltti. Sheltti oli saanut täydet plussat kaikista kirjoista. Näinollen kaivoin netin läpi ja sheltti tuntuikin sopivalta.

Mikä Ruffessa on parasta? 

Rakkaus. Kumppanuus. Kaikki.



Miten löysit Ruffen?

Tätä ei taas voi selittää lyhyesti, mutta yritetään. Minun oli tarkoitus saada oma koira kesäksi. Talvi kesti kuitenkin ikuisuuden. Joulun jälkeen äiti ilmoitti, että haluaa näyttää mulle jotain. Näinollen se avasi kasvattajamme sivut ja pentuosion. Kahden viikon päästä käytiinkin katsomassa marsunkokoisia taaperoita ja hiihtolomaksi sain oman kullan kotiin. Johtopäätös, en itse olisi löytänyt Ruffea ja äidit on parhaita.

Miltä kasvattajalta ostit Ruffen?

Ruffe on Kepposen kennelistä, Vihdistä. Tarja kasvattaa pienesti suurimmaksi osaksi soopelishelttejä. Omasta takaa heillä on nyt viisi shelttinarttua ja kaksi saksanpaimenkoiraa Kane ja Heida. Pelastuskoiria molemmat. ps. Seuraava koira kuitenkin tulee A/A lonkkaisesta yhdistelmästä.

Oletko harkinnut videoita muustakin kuin treeneistä ja kisoista?

Yksi kehonhallinta video ainakin löytyy. Ja miksi ei? Doboilustakin varmasti tulee videota, kunhan kuvaaja löytyy. Uusimmasta lajista tuon frisbeen kanssakin varmasti tulee videota, ihan opetusmielessäkin. Video ideoita saa laittaa tulemaan ja kysellä ahkerasti!

Mitä Lasselle kuuluu?

Lasselle kuuluu tällä hetkellä oikein hyvää. Kevät tekee tuloaan, eikä koiraa tarvitse kääriä toppauksiin aina kun menee ulos. Lenkit rajoittuvat edelleen muutamaan sataan metriin, ja agility putkissa hömpöttelyyn. Herra on ollut kovin aktiivinen ja ruoka vaihdettu masun takia Euknuban Sensitiveen - toimii. Odotellaan lämpöisiä kelejä, että saataisiin vähän lihasta ton luiden ympärille. Doboilu ei nappaa Lassella yhtään. Menee ihan sekaisin pallosta ja liika innostuneena alkaa hyppimään mua vasten (ei hyvä homma selkävammaisille - meille kummallekkaan siis). Tilanne on parempi kuin talvella, Lasse jaksaa tehdä enemmän juttuja kun on valoisaa. Pitäisiköhän Lassellekin omistaa edes yksi postaus kuukaudessa?


Minkälaisia tavoitteita teillä on tulevalle (harrastuksissa yms)?

Agilityn tavoitteet tulivatkin jo. Frisbeen kanssa aijotaan tehdä paljon töitä ja käydä joku kurssi. Doboilussa tavoitellaan tasapuolisuutta ja hyvää lihaskuntoa Ruffelle - niin ja mullekin. Rally-tokossa onkin kisat toukokuussa, ja toivonmukaan tulisi siitä se viimeinen tulos ja luokkanousu AVO'oon. Pyritään kokeilemaan uusia lajeja ja menestymään nykyisissä. Jos teillä on ehdottaa meille jotain kivaa lajia, tai hyvää paikkaa harrastaa, niin otetaan iloisina vastaan!

Kiitos vielä suuresti kysymyksistä! Sydäntälämmittävimmälle kommentille pitää vielä jättää harkitsemisaikaa. Olen kovin otettu teidän kaikkien sanoista. Te lukijat olette perhaita ja piristätte mun päiviä! Jos teiltä löytyy lisää hyviä postausideoita, niin antaa palaa. Me toteutetaan kaikki toiveet (:

8 kommenttia:

  1. Kivoja vinkkejä sain näistä vastauksista :) Mila on aivan hulluna frisbeeseen joten tuo voisi olla meillekkin kiva laji :) Tosin en ole koskaan törmännyt tuollaisen harrastamismahdollisuuksiin ja täälläpäin ohjattuna ei varmasti ole edes mahdollista harrastaa. Lisäksi Milan mielestä fresbeen perässä lujaa juokseminen on se juttu! :)

    Kiitos myös tuosta dvd-vinkistä, olisi kiva hankkia tuo sitten kun on rahaa ;)

    Ja doboilukin vaikuttaa mielenkiintoiselta, jään seuraamaan mikäli siitä ilmestyy lisää asiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! (: Näihin oli kiva vastailla aamukahvin ääressä. Suosittelen, kauhean terveellinen laji. Eikä takapihafrisbeessä mitään vikaa ole, tykkään vaan teemppuilla ja opettaa asioita, niin freestyle passaa meille parhaiten. Nyt tosin ollaan palattu alkeisiin, että oppisi oikean nappaustekniikan.

      DVD on loistava! Molemmat niistä. Suosittelen kuitenkin alkeisversiota, on pilkottu kaikki hyvin ymmärrettäväksi. Ja luennolla sai sen irti Juhasta, että yksinkertainen on kaunista. Pistetään loppu tälle saksalaisniistopersjättöpoiskäännösvalsseilulle :)

      Doboa olisikin luvassa, valitettavasti mulla oli eilen fyssari, ja nyt en voi taivutella sen pallon kanssa lainkaan. Selässä jokin ongelma, toivottavasti hälvenee nopsasti!

      Poista
  2. Heissuli veissuli :D Teidän blogia on aina niin hauska lueskella! Pakko vaan huomauttaa, kun pisti silmään, että jos flyball on nivelille rankkaa niin eikös sitten agi ja tuo frisbee juttu ainakin ole? ... paljon rankempaa...
    Itse ainakin katson aina kauhulla, kun Kaapo heittää voltteja lumipalloja nappaillessaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis onhan se, mutten halua agia ja flyballia samalle koiralle :) Frisbee kehittää niin sairaasti koordinaatiota, eikä tollanen pieni otus heittele voltteja. Mä mietin, että tästä tulee sanomista, mutta oon tän puinut itselleni selkeäksi! :D Fyssarin kanssa käytiin kans nämä läpi, ja tutkimuksien mukaan frisbee on terveellisin näistä kolmesta.

      Poista
  3. Meiltäkin löytyy tuo Oreniusten DVD :) Siitä oli paljon hyötyä silloin, kun ei kaikki ohjaustermit olleet vielä niin tuttuja.
    Meillä päätyminen Kepposen kenneliin ja sitä kautta kyseiseen pentueeseen kävi myös sattumalta. Harrastin vielä tuolloin hiihtoa ja yksissä kilpailuissa oli hurmaava sheltti, johon me kaikki ihastuimme, ja koska olimme shelttiä jo aikaisemminkin miettineet, niin eikun vaan samana iltana nettiin selaamaan pentuja. Ja kappas juuri kyseisenä päivänä 1.2.09 oli syntynyt shelttipentue. Ja niinhän se pentukysely lähti samantien. Melko spontaania sanoisin, mutta en ole katunut hetkeäkään! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovin moni ei Kepposen kenneliä tiedä, enkä muita kasvatteja kuin teidät ja Tompan ole tavannut. Enkä Taikaakaan livenä :) Sponttaanius on usein hyvästä.

      Tuo DVD on tosiaan kiva, näin kouluttaja kannalta on mukava, että voin demostroida joskus ilman että otan oman koiran treeneihin. Ihmiset ymmärtävät paljon paremmin, kun näkevät mitä koiran oikeasti tulisi tehdä (:

      Poista
  4. Minkä kokonen toi teijän dobo pallo on?:) ja minkä kokonen ruffe on? Mulla on itelläni 40 senttinen sheltti, enkä tiiä et minkä kokoisen pallon sitten tilais :p onko ehdotuksia?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruffe on 38 tai 40 korkea (mittaajasta riippuen. Ja pallon tulee AINA olla 10 cm isompi. Eli meidän pallo on 55cm. 45 ei olisi riittänyt. Teillekin siis suosittelen tuota 55cm, sopii myös paremmin sitten omalle kropalle. Mitä isompi sen parempi sinulle (: Kuitenkin minimi tuo 10 cm isompi, kuin koiran säkä.

      Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)