10.5.2013

Ensimmäinen titteli

Meillä oli viime sunnuntaina vihdoin ja viimein luvassa Rally-tokoa. Otsikko antaa jo ilmi, että miten meillä meni. Kisapaikkana toimi Agility Akatemian halli vantaalla. Todella upea halli, mieletön valaistus. Pohja oli tosin kovin muhkurainen, omankin nilkan sain nyrjähätämään kuoppaan.Alokasluokkia oli kolme. Osallistujia oli niin hillittömästi, että nämä olivat nähneet parhaaksi jakaa alokkaat kolmeen osaan. Kannatin päätöstä, sillä kisapaikalla kului vain vähän yli tunti aikaa. Odottelu sujui mukavasti ihanan henkilökunnan kanssa ja villapaitaa sovitellen. Kahvilassa oli tarjolla ihania muffineja ja herkullista kahvia! 
Rata tuntui kivalta kahvia siemaillen, vaikkei ollakkaan treenattu vuoteen mitään. Aika laiska saa olla, kun kotoota löytyy kyltin pidikkeet, ALO-luokan kyltit ja muukin tarvittava. Silti en ole jaksanut treenata, huhhu. Rataantutustumisessa jotenkin jännitin, ja kysyinkin muutamaa kohtaa, on säännöt päässyt vallan unohtumaan.

Rata meni kuitenkin ihan kivasti. Harmitti Ruffen huono kontakti, vaikka oli ennen rataa ollut ihan mieletön. Minun edessä istumista ei olla tehty aaaaikoihin, on niin ehdollistettu sivulle ja jalkojen väliin tulo. Siksi siis kontrollivihre (-3) ensimmäiseltä kyltiltä. Eteenpäin kävi matkamme, Ruffe hieman hajujen matkassa, mikä on meidän pojulle harvinaista. Askelista tuli puuttellinen yhteistyö huomautus (-1), koska varmistelin liikaa. Kutoselta tuli vinoudesta huomautus, hehhe. Yksi kyltti uusittiin ja ysiltä vielä taluttimen kireydestä huomautus. Videolta näyttää hirveältä ainoastaan oma asento. Mikä ihme mua vaivaa. Oikea käsi poispoispois ja selkä suoraksi. Hymyilyttää kyllä oma häsellys. Ajaksi tuli kuitenkin kaauhean nopea 1,56 min. Huikeaa. Tuloksena siis 92/100! Ois kyllä saanu diskata meidät tollasella seuraamisella. Kivaa meillä kuitenkin oli, sen huomaa Ruffen hännästä ja köhköh haukuista.Sijoille ei tällaisilla tuloksilla päästy, mutta monen muun tavoin saatiin kouraamme Koulutustunnus Diblomi, eli siirtyminen seuraavaan luokkaan, sekä RTK 1 - titteli. Olin tyytyväinen siihen, että tähän vaaditaan kolme hyväksyttyä tulosta (väh. 70/100). Me ollaan käyty tasan kolmet kisat ja tämä 92/100 oli meidän huonoin tulos. Muut tulokset onkin jo viimevuodelta, 94 ja 98. Kontakti oli tuolloin parempi. Eihän tämä ihan meidän laji ole, mutta nyt alkoi taas kutkuttamaan uuden opettelu. Jos vaikka alotetaan siitä, ettei Ruffea ole koskaan opetettu seuraamaan, hups.
Löytyykö meidän blogin lukijoista rally-tokoilijoita?
Konkarit, antaa tulla, kestän kritiikkiä! Noviisit, kysellä saa!

8 kommenttia:

 1. Onnea!:) Hurjan näköinen Ruffe tuossa kuvassa.:D No emmä tiedä voinko sanoa että harrastetaan rallya, pari kertaa kokeiltu ja jotenkin toko on aina kuitenkin vienyt voiton.:P Eniten ehkä harjottelu jäänyt siksi koska talvella ei ollut paikkaa minne radan pystyttää, nyt pitää ryhdistäytyä sillä multakin löytyy telineet ja kyltit.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiiitos suuresti ! (: Se on aika hurja. Ralleilyä se on se vähäinenkin. Me ei taas koskaan olla päästy tokoiluun sisään. Ihmiset tuntuvat kamalan kovasti komentavan koiriaan ja kiroamaan huonoja suorituksia. Tietenkin näitä ihmisiä on joka lajissa, tokossa saisi olla enemmän iloisia ihmisiä! :) Ehkä mekin oikeassa seurassa uskaltaudutaan ihan tokotokoilemaan.

   Poista
 2. just aloitettiin rallytoko alkeiskurssilla :) Saa nähdä, että innostutaanko tästä lajista samalla tavalla kuin agilitystä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, onko ainakaan meillä, samanlainen syttyminen mahdollista! :D Laji on kuitenkin älyttömän ihana, ja tykätään kovasti. Päivityksiä teidän ralleilystä odotellaan. Facebookissa jo stalkannutkin ;)

   Poista
 3. Täällä pienesti kokeiltu molempien koirien kanssa. Olen haaveillut, että olisi kiva koota porukka ja harjoitella säännöllisemmin ja sytemaattisemmin. Pitäisköhän ehdottaa omalle seuralle...

  /Anne ja Lyylit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavaa! Itse olen samaa miettinyt. Rally-tokoa hiukan kouluttaneena, voisin hyvin osallistua toimintaan HSKH'lla :) Tosin meidän seura taitaa olla niiin kovin vakavia tämän tokoilun suhteen. Perinteinen toko on se ykkönen heidän kesken.

   Poista
  2. Itse mietin samaa, että onkohan liian villiä ehdottaa tätä.... Pitäiskös kuitenkin yrittää... Ihan vaikka kokeiluna. Ja täältä heti kaksi koiraa ilmoittautuu ryhmään ;)

   Poista
  3. Kannattaahan sitä !(: Meiltä on visiinkin puuttunut vain kouluttaja. Itsekän en ole virallista rally-toko kouluttajan koulutusta käynyt. En tiedä kelpuutetaanko, vaikka olenkin alkeiskursseja pitänyt (:

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)