14.5.2013

Kaljujen otusten kerho

Nyt ollaan yli viikko elelty kaljun sheltin kanssa. Koitan muistaa napsia siitä viikko kuvat aina loppuviikosta, ja koota myöhemmin turkin kasvu postauksen. Toivottavasti se sieltä kasvaa! Tuuheutta saisi olla vähän vähemmän.

Kaljurotta kerhoon liittyi myös vanhus herra. Nimittäin Lasse sai uuden luukin viikonloppuna. Loistavana avustajana ja namitätinä toimi Jenni, jolta Lasse taisi viedä sormista niiden namien lisäksi vähän nahkaakin. Yllättävän hyvin antoi ajella meidän superhyperhyristimellä, josta lähtee suihkumoottorin ääni. Ajeltiin kuitenkin maha kokonaan kaljuksi, muutoin 1cm lyhyeksi. Ihana pehmopallo siitä aina tuleekin, vaikka mielestäni näyttää ihan kamalalta. Selvästi parempi olla, ja iloisempi mieli, kun näkee kunnolla.Se vielä kaljumpi tapaus on nauttinut uimisesta jo näin varhain! Syvempii vesiin ei tietenkään mennä, mutta lähistöltä löytyy ihana matalikko, jossa pääsee kahlailemaan ja vähän uimaankin. Ruffe on ollut yli-iloinen päästessään räpiköimään, ei ole edes tarvittu pelastusliivejä päälle. Ui edellis kesään verrattuna älyttömän hyvin. Ehkä se on koko talven kuivaharjoitellut? Uimareissut varmasti jatkuu. Se on niin mielissään uimisesta. Kivointa on tietenkin vedestä tulemisen jälkeinen lahkeeseen hinkkautuminen, oi ihanaa.Turkin pituus näkyy todella agilityssä. Meillä oli ensimmäiset Juuson treenit viime keskiviikkona, joista nautin suuresti. Saatiin mielettömiä vinkkejä, ja kotiläksyjä. Rytmitystäni (vihdoin) kehuttiin, ja nopeita jalkoja ihasteltiin. Nuhteita tuli mun hitaasta käskytyksestä ja lelulla palkkaamattomuudesta. Ollaankin siis opeteltu leikkimään, tietenkin uusien lelujen voimin. Mustista ja mirristä lähti mukaan kolmenkympin edestä leluja. Tällä hetkellä kokeilussa pienet vinkupallot (2,90€) ja tennispallolliset narulelut (9,90€). Vielä käyttämättömänä löytyy yksi aktivointipallo, jota palan halusta kokeilla. Säästän sen kuitenkin vielä myöhemmäksi.Täytyy vielä päivittää oman selän kuulumisia. Olen taas torstaina matkalla Timgrenille piikiteltäväksi. Tällä kertaa tehohoitoa saa niskan hermot, apua. Huhhu, täytyy siis jäljellä olevat päivät käyttää henkiseen valmistautumiseen. Aloitetaan rentoutumalla sohvalle, ja kannustamalla suomi voittoon. Kyllä, lätkäfaneja tässäkin päässä. Seuraavaa päivitystä pukkaakin varmaan agilityn parista, ellen saa frisbee videotamme kasaan (ihmeenkaupalla). Että voi olla huonoja nämä Windows 8 tietokoneet, miksi oi miksi menit hajoamaan rakas Acerini. Näillä mennään, onhan tämä uusi läppäri hieno. Kehtaa tehdä töitäkin!


Miten teillä palkkaudutaan?
Leluilla vai nameilla, kädestä vai targetilta?

10 kommenttia:

 1. uusi ulkoasu on tosi kiva! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Bloggerin kanssa saa aina tapella. Vihdoin jaksoin tämän väsätä (:

   Poista
 2. Kiva lukea kokemuksia turkin lyhentämisestä, ajoin jäädä seurailemaan:) Meillä ei vielä ole tarvetta kun vähän saksia, mutta saa nähdä sitten tulevaisuudessa. Karvan leikkauksesta huolimatta rudolf näyttää suloiselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin ajattelinkin. Toivottavasti saat kaiken tarvittavan irti turkin kasvusta ja hoidosta. Omaan silmään näyttää tietenkin mammanmussukka aina ihanalta, mukava kuitenkin kuulla, ettei kauneus ole vain äitin silmässä :D

   Poista
 3. Meillä on kanssa ollut viimeaikoina projektina lelut ja niillä palkkaaminen. Kotona toi leikkii millä vaan ja milloin vaan, mutta kentällä se taito tuppaa unohtumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä täysin sama syndrooma. Viimeisellä halli kerralla oppi leikkimään vetonarullaan, mutta eihän sitä voi nyt ulkokentällä käyttää. Ihan pimeä kaveri :D toivottavasti kesän aikana oppisi lelupalkkaukseen. Tsemppiä teille, ei oo mikään pieni urakka! (:

   Poista
 4. Meillä palkataan milloin leluilla, milloin namilla. Ja tietysti sosiaalinen palkka, joka korostuu etenkin tokossa liikkeitä yhdistettäessä.

  Minttu ei ennen leikkinyt sitten yhtään millään, mutta lopulta se oppi tennispalloon. Agilityssä pallo ei kuitenkaan ollut tarpeeksi hauska lelu, ennen kuin yhdellä kisareissulla erehdyin ostamaan Mustista ja mirristä parin euron hintaisen lateksisen pienen vinkupallon. Se on meidän The Lelu ja kaikkein rakkain, oli pakko ostaa muutama lisää, jos nykyinen vaikka häviää tai meneekin rikki. Lelun myötä agilityyn onkin tullut hurjasti vauhtia, irtoaminen parantunut ja kepeilläkin ollaan edistytty nimenomaan pallolla treenaamisen ansiosta :)

  Meela sen sijaan leikkii millä tahansa pehmeällä ja kivalla, joten nameja treeneissä käytetään lähinnä kontakteilla ja tilanteissa, joissa sen pitää vähän laskea kierroksia (eli lähinnä toko). Muuten joko vetopatukkaa tai palloja.
  On muuten hurjan kivaa saada koira toimimaan leluilla, ei tuu ikinä sitä "voi ei mun namit loppu kesken treenien"-kriisiä, kun tietää et hätätapauksessa sen voi palkata vaikka millä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistava kuulla (: Lelu palkka - paras palkka. Ellei nimenomaan ole liikaa kierroksia alla jo valmiiksi.

   Meillä palkkaannutaan millä tahansa lelulla, kunhan ollaan kotona tai yksin treenaamassa. Eilen kuitenkin sain palkkautumaan lelulla melkein koko treenin ajan. Namitargetilla sitten loput ajasta. Kyllä meistä vielä tulee häiriössä leikkijöitä!

   Meilläkin kepit edistyneet hurjasti lelujen avulla. Samoihin tuloksiin pääsee myös namitargetilla, kunhan on hermoja tarpeeksi. -nimimerkillä maailman ahnein koira.

   Hyviä pointteja, toivottavasti meilläkin tulisi tuosta vinkupallosta ehdoton. Saa nähdä! :)

   Poista
 5. Ohjatuissa treeneissä meillä lähes poikkeuksetta käytössä etupalkka. Kun on kerran joku vahtimassa ettei koira ryöstä namia liian aikaisin tai väärästä suorituksesta :D Omatoimitreeneissä sitten skenneeez lelulla. :) Mys ohjatuissa tulee kyllä leikitettyä tuota mutta nami palkka on silti todettu toimivimmaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Allright, etupalkka onkin tosi hyvä. Vielä se oppii siihen, ettei hae palkkaa ennen suoritusta. Meillä esimerkiksi palkalle saa lähteä kuullessaan ''JES'' hihkaisun, joka on meidän 'naksautus' eli palkkaussna.

   Lelulla leikkimisellä saa törkeesti vauhtia, minkä olet varmaan huomannutkin! :) Kyllä se siitä.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)