1.6.2013

Mieletön sattuma

Nyt on kyllä käynyt hauskasti. Etsiskelin jälleen uutta hoitokoiraa tiimiimme, ja kappas mitä löysinkään. Kyseinen perhe asustelee samalla paikkakunnalla. Mietin ensin pitkään, sillä Sipoo on kovin laaja käsite, eikä täällä kulje busseja sisäisesti, niinkuin vaikka Espoossa. Kuitenkin kiinnostuin ja siitä tämä lähti. Omistaja onkin ollut samassa seurassa kuin me nykyään olemme, HSKH'laisia siis. Vuosina ennen vuotta 2010, koulutti kyseinen nainen rauniopelastusta meidän seurasssa. Shokeeraantuneena näistä kaikista asioista, soiteltiin muutamana päivänä. Kävipä ilmi, että he ovat muuttaneet kuuden kilometrin päähän meiltä. Siis mitä. Eihän kukaan täällä korvessa asu, ihan mahtavaa! Kyseessä oli vielä suureksi onnekseni paimen, eikä mikä tahansa paimen, vaan aussi. Olin niiiiiiin innoissani, ja nähtiinkin heti seuraavana päivänä. 


Pessi on tämän kaverin nimi. Pessiläinen on siis Ruffea muutaman vuoden vanhempi uros, kuvasta näkyen bluemerle. Nykyään rauniota harrastanut seurakoira. Lasten tultua taloon on aktivointi jäänyt vähemmälle, ja huonoa-omatuntoa poteva omistaja teki oikean ratkaisun. Pessi nauttii suunnattomasti saamastaan huomiosta ja seurasta. Ei kiinnostaa niinkään nami tai lelupalkkaus, vaikka ahne onkin. Paras palkka on heittäytyä maahan lellittäväksi. Ihana otus.

Ensimmäinen kerta olikin siis viime maanantaina kun Pessi kävi täällä lenkillä yhdessä omistajansa kanssa, jonka jälkeen jäikin minun kanssa puuhastelemaan ja trimmattavaksi. Tuollaista turkkia olisi ollut kauhea palauttaa pilaantuneena, onneksi osasin trimmata poitsua. Ja hienosti se möllötti paikallaan kun pyysi. 


Ihanaa, että löytyy tällaisia hoitokoiria. Moni teistä on ihmetellyt ja kysellytkin, että miksi ihmeessä otan hoitokoiria, kun minulla on omiakin. Yksinkertaisesti siksi, että haluan. Opiskelen eläinalaa laajalti, ja tämä on niin lähellä sydäntä. Kaikki koirat ovat persoonia, ja on upeaa tutustua uuteen koiraan, oppia siltä uutta ja antaa takaisinkin. Koirat kiintyvät nopeasti hoitajiinsakin, ja onkin ihana huomata miten esimerkiksi Tina juoksee ovelle vastaan niiiiiiiin hurjana ja pusutellen, etten ikinä haluaisi luopua siitä. Nämä koirakaverit ovat mulle kuin omia, ja niitä on ihana nähdä ja kouluttaa viikoittain.


Onko teillä hoitokoiria?

Vai onko omallasi hoitaja, yleisesti tai lomilla.

9 kommenttia:

 1. missäpäin sipoota asustelet?(:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän epäillyttää kirjoittaa nettiin omaa osoitetta - näin anonyymille ainakin :) Jos on tarkemmin asiaa, tai haluat tulla moikkaamaan koirasikanssa ym. Niin voi laittaa sähköpostia.

   Asustelen siis likempänä porvoota kuin helsinkiä, boxissa.

   Poista
 2. Siis onko nämä hoitokoirat siulla aina päivisin vai esim. viikon kerrallaan vai miten? Aivan uusi juttu miulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä ihan riippuu :) Itse en voi meille ottaa esim viikoksi hoitokoiraa - johtuen tuosta meidän pappakoirasta. Se ei kestä olla muiden koirien ympäröimänä, ja stressaa kamalasti.

   Pessi oli esimerkiksi tänäänkin kaksi tuntisella lenkillä :) Tinan kanssa vietän yleensä ainakin puolet päivästä yhdessä n. kerran viikossa, varmaan tulee mökkeilemäänkin meidän kanssa näin kesäisin sitten vaikka viikonlopuksi.

   Mun tuntihinnoittelulla ei kauhean pitkäksi aikaa jätetä koiria, mutta aktivoinnin määrä on ihan eri, kuin perus lenkkeilyä.

   Poista
 3. Ite hoidan kans satunnaisesti muiden koiria. Ihan juurikin siitä syystä että haluan oppia. On ihana nähdä miten eri tavalla mikäkin koira toimii jne.

  Tällähetkellä vakkarihoidokkeja ei löydy muutakun kaksi ihan mahti kiinanharjakoiraurosta, joita käyn satunnaisesti lenkittämässä ja saattavat olla luonani pidemmänkin aikaa lomilla hoidossa bettyn seurana. Lisäksi sitten tietysti treenaan Bettyn kasvattajan toisen koiran kanssa agilityä ja vanhempien koirat on usein mun vastuulla jos nuo johonkin tahtoo lähteä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaapa ylelliseltä! Mua harmittaa niin kamalasti, ettei meille voi ottaa tuon vanhuksen takia. Se stressaa muita koiria niin paljon, että repii omat tassut ruville.

   Kiinanharjakoiria ei olekaan mun eteen sattunut, ne on veiekitä otouksia! Ovatko nakuja vai puutereita? :)

   Poista
  2. Nää mun hoidokit on molemmat nakuja. Toinen aitonaku ja toinen sellainen kynittävää mallia oleva. Nykypäivänähän kiinanharjakoirissa nakut on melkein kaikki noita mitkä oikeasti kasvattais sellasen puuterikarvan, mutta ne vaan vedetään aika ilkeestikin ihan kaljuiks.. Toisaalta sitten aitonakuilla on tosi huonot hampaat ja kynnet.. :( Ei ihan mun rotu siis vaikka ihan mahtiluonteisia pikku vesseleitä ovatkin!

   Poista
 4. Aivan upeita kuvia Pessistä! Täytyy laittaa linkki kasvattajalle Ruotsiin, nyt kehtaa esitellä kuvia poitsusta kun turkki on trimmattu ja kuvista näkyy, että jäbän kanssa puuhaillaan aktiivisesti. :-) T: Pessin emäntä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos :) Kaveria vähän hankala kuvata, kun on niin kovin vauhdikas! Ai että hän on ihan ruotsalainen! Vautsivau. Uusi kuvia luvassa, kunhan pääsen omalle koneelle.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)