3.6.2013

Shetlanninvesikoira

Jokainen meitä aikansa lukenut muistaa, kuinka tuskailin Ruffen vesikammoa. Ja kuinka tuuletin, kun se oppi viime kesänä uimaan Saimaanreissulla. No, nyt ollaan otettu vielä askeleita eteenpäin. Ruffe lentää veteen pallon perässä, eikä aallot pelota. Vesi korvassa on ilmeisesti ihan ok, koska sukeltelukin passaa. Ollaankin siis kavsatettu massaa uimalla - joka päivä. Okei, muutama päivä on jäänyt väliin, esim agipäivät ja ylppäripäivä. 


Uimaseurana on ylväästi toiminut Belgianpaimenkoira Bea, sekä villakoira Riki, joka ei kyllä jalkaakaan veteen laittanut. Muutamilla kerroilla on ollut mukana cairnterrieri Reetu. Eilen käytiinkin viiden sheltin voimin läträämässä, oli huisin hauskaa! 
On kovin harmillista, ettei Lasse voi osallistua uintiin. Parka ei jaksa enää vanhoilla päivillä kaahata puoltatoista kilometriä montuille ja takaisin. Uimapaikkanamme toimii siis keväisin kolme erisyvyistä allasta. Matalin kuitenkin kuivuu pois pikkuhiljaa, mutta onneksi me ei enää kahluu altaita tarvita. Ruffe polskii menemään kuin vanha tekijä.


Koiran peseminen uinnin jälkeen ei enää ole niin iso urakka, aikaa kuluu se ruhtinaallinen 5 minuuttiia, ja siinä vaiheessa on koira jo kuivattukin. Hotspoteilta ollaan toistaiseksi vältytty, toivottavasti ei tänä kesänä tarvitsekaan niitä kärsiä. Niiden sijaan lihasta on tullut roimasti lisää, paino on noussut nyt 700g eikä kyse oli läskistä. Raejuustoa ja kananmunaa popsiva sheltti kiittää ja kuittaa, uiminen on maailman parasta


Roosalle iso kiitos mielettömistä kuvista ja tietenkin seurasta, toivottavasti teitä nähdään enemmänkin meillä päin. Meidän montut eivät kesällä kuivu, joten uimisreissuja on vielä tuhansittain jäljellä! Nyt ihan oikeasti sitä raejuustoa.

Onko teillä jo uimakausi avattu?
Kumman talviturkki lähti ensin, sinun vai koiran?

8 kommenttia:

 1. Meillä lähti koiralla ensimmäisenä talviturkki, vaikka kyllähän minäkin siinä aika paljon kastuin ;DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin se yleensä menee :D Kamalat karvaturrit tahallaan raivistelee jalkohimme.

   Poista
 2. Eilen käytiin Bettyn kanssa ekaa kerta uimassa. Taino eihän tuo uinut kun kerran ehkä parin metrin pätkän mutta edistystä se on sekin. Täällä ei nimittäin kovin suuria vesipetoja olla mutta extrahyvällä palkalla koira on saatu jo ihan pikkuriikkisen hommasta innostumaan. Eiköhän tääkin jo loppukesästä polskuttele menemään ihan kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla :) Namien ja lelujen voimin veteen siis. Meillä onkin kaikkien hoitokoirien kanssa tämä uiminen työnalla. Hyvin sujuu! Uimaopetus on todella palkitesevaa, ja on ihanaa, jos karvaturrin saa uimaan. Viilennystä kesäpäiviin :) Toivotaan että oppii näpsäksi uimariksi, ja kuvia sitten kans! No pics, no proof!

   Poista
  2. Haha juu :D Katotaan nyt miten tää meidän uimisopettelu edistyy. Sitä kun pitäs kaikkee muutakin. Nyt just menin esimerkiks tilaamaan ipanalle taakanvetovaljaat.. :D Kerran käytiin kyseistä lajia testaamassa ja Betty oli niin innoissaan saamastaan tehtävästä että pakko hankkia omat valjaat ja vermeet. Vähän koominenhan toi pieni kääpiöpinseri treeneissä on niiden bullien ja amstaffien yms joukossa mutta hyvin se vetää! :)

   Poista
 3. Miks kaikkien muitten koirat on vesi hulluja? Mutta meidän sheltti neiti uskaltaa vaan tulla kahlaamaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja heti jos vesi menee yli jalkojen, niin äkkiä pakilla rantaan :D

   Poista
  2. Ruffehan siis oli vesikammoinen vielä viimevuonna, kovan työn tuloksena on siitä saatu uimari. Toihan ei ensimmäisenä kesänään edes suostunut koskemaan vettä. Kyllä teidänkin neidistä saattaa kuoriutua uimapeto:)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)