3.6.2013

Toko, Dobo, mikä neuvoksi?

Aijai, jälleen kerran minulla on kinkkinen pulma. Johon osaan olenkin jo kehitellyt ratkaisun. Aloitetaan siis tästä. Doboilua on ollut huomattavasti vähemmän blogissa, johtuen jälleen kerran minun selkäongelmastani. Se on kuitenkin paranemaan päin, ja vaatii 2,5 tuntia viikossa doboilua. Fysiatrini on onneksi fiksu mies, joka kannustaa ihmistäkin käyttämään dobopalloa enemmän - terveellisempi kuin pyöreä pallo. Joka myös asettaa lihaksille enemmän haastetta ja venytys kohdistuu auttamatta oikein. 


Mielikuvitus mulla kuitenkin loppuu kesken. Omistanhan tuon loistavan kirjan, ja olen sen muutamaan kertaan lukenutkin. En silti osaa lukemaani soveltaa sen kummemmin. On suhteellisen työlästä tasapainoilla pallolla ja lukea ohjeita. Niimpä olen keksinyt meille ratkaisun. Mennään dobokurssille. Kyllä. Mä jotenkin niin tykkään kursseilla, uusien ihmisten ja koirien ympärillä. On niin kauhean kiva touhuta yhdessä tuon kanssa, varsinkin näin kurssimuotoisesti. Kurssi alkaakin tämän viikon lauantaina, ja jatkuu kuusi viikkoa. Kurssi on koirakoulu Kompassin ja järjestetään Konalan tiloissa. Tila on meille kovin tuttu, niin mätsäreistä kuin agilitystäkin. Odotan kauhean innolla! Iso plussa on se, että saatiin Nea ja Dana houkuteltua mukaan, onneksi kurssilla on siis joku, joka nauraa minulle kun olen persiilläni maassa käkättäen. Kyllä, pallolta voi tippua.


Asia numero kaksi, on seuraava. Olen innostunut tokoilusta. Siis siitä perinteisestä, siis minä, jo on aikoihin eletty. Älkää lajin harrastajat ottako kuumaa, en vain ole ennen pitänyt lajin jäykkyydestä. Rally-toko vei mukanaan, joten liikkeet on tehty tyylillä ''vähän sinne päin''. Meidän perusasento on kovin vino, sillä Ruffe hakee katsekontaktia ja näinollen kaartaa itseään järkyttävään asentoon. Seuruuta sille ei ole kummemmin opetettu, osaa nykyään kuitenkin lyhyitä matkoja hienossa kontaktissa. Apua kaipaan silti. Kurssille minulla ei ole aikaa mennä, kun keskiviikko, torstai ja lauantai ovat jo täynnä harrastuksia. Pitäähän raukalla lepopäiväkin olla - Ruffe ei välttämättä tätä allekkirjoittaisi, ilmeisesti lepopäivät on turhia.


Seuran ryhmät ovat auttamattoman täynnä, enkä ehkä kehtaisi sinne mennä säheltämään. Ellei aloittelija ryhmän sijaan olisi ryhmä nimellä ''ei osata yhtään mitään''. Koitan treenailla siis kotosalla, en kovin suurin menestyksin. Läheltä löytyisi aidattu hiekkakenttä, jossa olisi loistava harjoitella. Siispä te lukijat voitte auttaa! Mikäli teitä kiinnostaisi tokoilla meidän kanssa, olette äärimmäisen tervetulleita. Meiltä irtoaa kahvit ja pullat treenihetkeen, jos teiltä irtoaa neuvoja ja opettamistapoja. Kenttä on itähelsinkin ja sipoon rajalla. Löytyy siis aidattu hiekkakenttä -  sekä aitaamaton nurmikenttä. Olisi huippua saada pieni tokorinki kasaan!


Olisiko sinusta meille tokoseuraksi?

odotteletteko jo innolla dobopostauksia?

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ihanaa, että innokkaita lukijoita löytyy! :) Lupaan tehdä kaikista treeneistä postauksen. Toivon mukaan videon kanssa - jos kuvaaja löytyy.

   Poista
 2. Toko seuraksi meistä ei ole, sillä asumme varmaan 400 km päässä, mutta vinkkinä voisin antaa, että jos et ole jo lukenut, niin lue Salme Mujusen kirja ''Tie tottelevaisuusvalioksi''. Siinä on hyvin neuvottu liikkeiden opettaminen alusta alkaen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhannesti kiitos vinkistä! Kaivoin kirjan heti suomalaisen verkkosivuilta, ja pistin ostoskoriin. Olen kovin visuaalinen oppia, saa nähdä miten onnistuu kirjasta tihrustaminen. :)

   Kiitos vielä!

   Poista
 3. täältä löytyisi yksi innokas koti tokoilija! Taitoa ei hirveästi ole, mutta seuraa olisi tarjolla.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! Sähläreitä mukaan vain, facebookin kautta tuli jo kolme ilmoittautunutta. Joten tokorinkihän tästä tulee :)

   Poista
 4. Piritta Pärssisellä on hyviä ohjeita ostettavissa: hinta on jotain 10 euroa/vihko/luokka. Niillä pääsee varmana alkuun. Harmi, että asun itse myös niin kaukana, muuten olisin mielelläni tullut neuvomaan ja treenaamaan kanssasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypä vilkaista, kiitos vinkistä! Voi hitsiläinen, joskus kun olen toooodella kaukana kotoa reissaamassa, niin tullaa tokoilemaan sinnepäin :) Meidän sähläreiden lisäksi kun tarvitaan joku yliihminenkin pätemään.

   Poista
 5. Heippa!
  Me asutaan Itä-Helsingissä, kotona on ALO-sheltti, yks VOI-koira ja treenaillaan 2krt/vko ohjatusti. Ihan vakkaripäivää ei välttiis löydy (meilläkin koirajuttuja 3-4:nä päivänä viikossa), mut sopimisten mukaan voidaan treenailla ja toiv. autellakin.:)

  Mut löytää blogista ja fb:stä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, ai että! Teiltä siis saisi neuvojakin ihanaa. Ette siis kaukana ole täältä, itäkeskuksesta menee tasan 20 minuuttia kentälle autolla. Bussilla sellainen 30min ja 200 metriä kävelyä. Mahtavaa, jos teistä saisi seuraa/apua. Koitan väsätä FB-ryhmän meidän ringille, katsotaan mitä tulee.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)