6.8.2013

Huh hellettä

Kesäkuussa saadun ensimmäisen LUVA'n jälkeen, meillä alkoi aksatauko. Tämä kesti heinäkuun viimeiselle viikolle asti. Kotona ollaan treenailtu aksaa vähän huijaten, puun kiertoja ja kontaktijuttuja sohvalla. Mutta oli kiva päästä takaisin kentille, vaikka tämä hullu oli taas jostain keksinyt, että voisi juosta vielä kovempaa kuin ennen. Osasyy huonoon ohjaukseen on se, että en aina vaadi koiraa juuri niinkuin olen ajatellut, esimerkkinä. Jos se ohittaa persjättöni väärältä puolelta, korjaan tilanteen hätäisellä takaaleikkauksella tai muuta tällaista. Enää ei korjailla!


Ensimmäinen rata näytti niin yksinkertaiselta, että muistan Nean kansa naureskelleeni, että tämä on varma nolla. Rataantutustumisen jälkeen kuitenkin ilmoitin, että kepit ei tässä tule menemään, koska asetelmana oli putki-kepit-putki. Luotin sen kuitenkin ne hakevan, ainahan se on mut positiivisesti yllättänyt. Tällä kertaa näin ei kuitenkaan käynyt, joten kepit otettiin, uuudestaa ja uuudestaan. Putkista tuli liikaa vauhtia, enkä tähän ollut täysin varautunut. Taputan itseäni siitä, että hermojani en menettänyt! Tietenkin ärsytti, että tiedän koiran tämän osaavaan, mutta ei silti näin toiminut. Kyllä, ohjauksen ja vauhdin syy. Hienosti vihdoin rauhoittui ja saatiin rallatella rata loppuun iloisesti. Koko mediluokalta tässä hyllyt!


Toinen rata näytti kiireisemmältä, vaikka ihanne aika oli yhtä sekunttia löyhempi - tämä kuumuudesta johtuen. Kepeillä parannus vain yhteen korjaukseen, muutoin vähän hätiköivää ohjausta. En ole helteen ystävä, eikä auringon pistos ollut tänäkään päivänä kaukana, en kuitenkaan radalla tuupertunut. Hyvin kesti koira mun häiriköintiä ja sähellystä. Tuloksena 10RV ja -2,23s. Ihanne aika oli 46sec. Tämä riitti kakkosijaan, hienon trikkisheltin luvan alle päästiin koreilemaan. Loput medit hyllyttivät. Huomioikaa puomin alastulon järkyittävä kontakti, jonka kuitenkin tuomarin mielestä otti, hmmm.


Kolmas kerta toden sanoo, nyt tehtiin kepit kokonaisena. Ei kuitenkaan kunnolla. Ilman musiikkeja radalta kuuluu keppien alku päässä '' MENE '', kun käyn varmistamassa ettei ala pelleily. Meni kun huudettiin, ja tästä jatkettiin ihan mukavasti. Kaarrokset vähän venyi, mutta tämä taas ohjauksesta riippuvaa. Hienosti irtoo poika, varsinkin väärään päähän putkea, aivan älyttömästä kulmasta. Yleisössä kirottiin minun puolesta, sillä tästä olisi toinen LUVA tullut. No, hyllytettiin tämä, ja loppu rata meni nauraen. Ruffe näytti niin iloiselta, ''näitkö mamma, mä hain sen kulman hienosti!'', ihme höperö. Tuloksena siis hyl. Toisaalta olen iloinen, ettei LUVAa tullut, tollaisilla keppipelleilyillä en halua saada tuloksia. Kummastuttaa tämä yllättäinen ongelma!


Muutoin koko kisapäivä oli oikein mairea! Seurana toimi Nea, äiti, naapurin perhe ja kummisetä. Ihan mahtavaa. Oikein mukavat kisat, ja älyttömät palkinnot. Lämpötilaa oli liikaa, mutta Ruffe teki silti kovin vauhdikkaasti. Täytyy tarttua vielä yhteen asiaan, nimittäin renkaaseen. Liki kaikilla - kaikissa luokissa, oli rengas ongelmana. Mentiin joko ohi tai sivusta. Olen niin onnellinen, että Ruffe on varma renkaan suorittaja. Nyt jälleen keppi ongelma kuriin, taisi olla molemmilla vähän kisajännitystä!
Oletteko te käyneet nuuskimassa kesäkisoja?
Huomaatteko eroa koirassa ulko- ja sisäkisoissa, onko säällä sanomista asiaan.

2 kommenttia:

 1. Ollaan käyty nuuskimassa, kaksi nollaa vielä niin arvokisanollat tuplineen ja voittoineen on kasassa! Ei tuohon höyryyn vaikuta mikään muu kuin keinonurmipohja, silloin mennään kahta kovempaa :--D

  Mutta sitä piti kysymäni, kun te olette doboilleet, että kuinka iso ero on dobopallolla ja ihmisten jumppapallolla? Toki laatuero on varmaan huima, mutta lähinnä vaikeuseroa haen. Aada nimittäin on aivan supertaitava jumppapallon päällä; seisoo, pyörii, nököttää orava-asennossa jne. ilman mitään ongelmia, vaikka pitäisin vaan sen verran kädellä kiinni pallosta ettei pääse pyörähtämään alta pois. Että onko virallisista dobokamppeista jollain tapaa enemmän hyötyä, tai onko niissä enemmän haastetta lyhyessäkin treenissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa mainiolta! oi että, kyllä mekin joskus (kaukaisuudessa) puhutaan arvokisanollista ;)

   On erittäin suurikin ero. Dobo pallo luo koiralle painetta oikeisiin kohtii vahingoittamassa lihaksistoa. Mikäli pallo on liian pieni, aiheuttaa se koiralle näkymättömiä ongelmia lihasten kanssa, jonka voisi kuvitella tulleen vaikka liiallisesta liikunnasta.

   Dobopallossa on parmepi pinta, joka mahdollistaa koiran liikkumisen vaivattomasti ja turvallisesti. Pallon muodolla on tarkoituksensa, pituus ja leveys suunnilla voi muuttaa vaikeustasoa, ja treenata itse syviälihaksia tehokkaasti. Suosittelen ehdottomasti dobopallon hankintaan, jos on taitava palloilija jo kyseessä :) Muistathan, etä pallon tulee olla MINIMISSÄÄN 10cm koiran säkää isompi.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)