25.9.2013

Kesäkausi pulkassa !

Eilen oli niin minun ryhmälläni, kuin treeniryhmälläni kesäkauden viimeinen treenikerta. Oli kyllä niin pätevää menoa, ettei samoiksi koirakoiksi enää tunnistaisi. Paljon ovat oppineet ja into on noussut älyttömiin svääreihin. Kirsikka kakun päällä oli kuitenkin se, että ryhmän ujoin kaveri on vihdoin syttynyt lajiin. Ihan mieletön meno. Koko ryhmä oli kovin innoissaan toisen edistyksestä - mulla on ihan parhaat koulutettavat. 

Meidän treeneihin päästyäni, ilmosi Juuso, että meillä on tänään leikkimieliset kisat. Hyvä että oli. Mikä mua vaivaa, luistin kontakteilla ja päästin koiran valumaan vääriin päähin putkia. Voi hölömö. Nämä käytiin kuitenkin korjaamassa, ja omistajalle huomioksi, ettei kestä radalla ihan täyttä juoksua sen puomin kanssa, niin ja, aina ei oo kiire. Muutoin radasta ei muuta kuin hyvää sanottavaa. Ruffe kuunteli älyttömän hyvin. Rengas sujuu niin mutkitta, se on sille ehkä varmin juttu kaikista. Ei koskaan tule välistä. Nytkin jätin kaverin yksinään suorittamaan ja painelin jo kauas keinua kohti valssaillen. Irtosi eilen todella pätevästi ja lammaspatukka oli loistava palkka! 


Valssit saisivat mulla olla selkeämpiä. Valun itse kovasti taaksepäin, joka esimerkiksi hypyltä 5, kutosputkelle aiheutti onkelmaa. Helppokorjaus, ja tokalla oikein. Keinusta plussat, oli todella näpsät suoritukset. Pimeät putkikulmat 100% oikein ja vauhtia riitti. Kepeiltä superplussat siitä, että kaikilla yrittämillä virheettömät ja varmat kepit. Ei kuikuillut mua, vaan pisti menemään. On se niin pätevä.

Olen kamalasti lähiaikoina keskittynyt siihen, että missä mättää. Niin välillä unohtaa, että missä on oikeasti hyvä. Meillä oli tällä kertaa oikeasti kivaa, vaikka räntää tulikin taivaalta. Me tehtiin yhdessä, ja keskittyneesti, ei tarvinnut napsia, eikä mun menettää malttia. Meillä oli kivaa, ja siitä olen iloinen. Olen jotenkin niin tilastoinut noita epäonnistumisia, että ei ihme, jos niitä alkaa kasaantumaan. Näillä fiiliksillä, ja ruotsinmestarienradan suorittaneena, on ihana lähteä sunnuntaina kisaamaan. Me osataan!

Missä te treenaatte talvella?
Onko seurallanne oma halli, käyttekö koirakoulussa ym.

11 kommenttia:

 1. Meidän seura rakennutti tossa ihan parisen vuotta sitten hallin ja sen suojiin siirrytään näin talven tullen. :) On siellä kesäisinkin treenejä, niinkuin agility jonka esteet säilyy hallin sisätiloissa paremmin. Ihan kiva, ettei enään tarvitse huonosti lumet auratulla kentällä yrittää treenailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Hallisuojissa on niin lohdullista treenailla. Oli sitten ajokeli mikä hyvänsä, niin perillä on aina hyvä sää :) Meidän seurassa myös osa aksaesteistä on vain hallikäytössä, mutta kaikilta ulko ja sisäkentiltä löytyy liki poikkeuksetta koko kisasarja. Kenttiä siis on kuitenkin lähemmäs 10. Huomattavasti paremmassa kunnossa ovat sisäesteet, vaikkei ulkoesteissäkään valitettavaa.

   Poista
 2. Seuran hallilla treenataan niin kesällä kuin talvella, ei ole ollut moitittavaa :) Talvella lämmintä ja kesällä sopivan viileää, tykkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Khyllä! On aina plussaa, kun perille päästäessä on sopiva sää ;)

   Poista
 3. Meillä tarkoituksena Sinnan kanssa treenata seuran "omalla" hallilla agia, josta koko estesarja löytyykin:) Nikin kanssa painellaan tiistaisin menemään agility akatemian toisella puolella Lotta Vuorelan opissa! Hauska ja opettavainen talvikausi meillä tulossa, innolla odotan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin! jännää tuo kahden koiran kanssa reenailu, on varmaan kuitenkin kovin erinlaisia ohjattavia. :)

   Poista
 4. Millä kameralla kuvailet? Siis aivan upeita kuvia joka postauksessa! :) Tykkään muutenkin tosi paljon blogistasi. :)

  Itse kirjoitan myös blogia. Olen 13v. tyttö minulla on vuoden ikäinen soopeli sheltti jonka kanssa joka ikinen harrastus jäi reilu kuukausi sitten jatkuvan polvi lumpion sijoiltaan menon takia. Voit käydä lukemassa lisää http://nellasheltti.blogspot.fi/ Tänään on tulossa postausta siintä miten pikku sheltti on leikkauksesta alkanut toipumaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nikon D3100, mutta osa kuvista on napattu ystävien kameroilla, jotka on Canonin Eos sarjaa - ei numeroilla molemmat.

   Voi harmi, toivottavasti palautuu hyvin leikkauksesta, ja pääsette jotain vielä harrastelemaan. Paranemisia siihen suuntaan, ja pikku kaverille rapsuja! :)

   Poista
 5. Tämä sun blogi on aivan mahtava! En tiiä oonko ylistäny tätä jo aikasemmin, mutta aivan mahtava blogi, seuraan päivittäin! :) Olisi myös mahtavaa päästä juttelemaan sun kanssa yleisesti shelteistä, koska ite oon miettinyt shetlanninlammaskoiraa jo toosi pitkän aikaa :) Siskoskin on mahtityyppi, terkkuja sille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai ihana kuulla! Me koitetaan postaillakin liki päivittäin, ku kuitenkin ahkeria ollaan kaikenlaista puuhaamaan. Ihmeessä! Mailia saa laittaa ja löydyn myös facebookista, ja Helsingin Koirauimalasta päivittäin :) Ai, mistäs te tunnette? Täytyypi raportoida.

   Poista
  2. Tunnetaan yhen nettisivuston kautta ja oon hänen kanssaan muutamaa otteeseen jutskannu ja on ihan mahtityyppi!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)