24.9.2013

Rakkaat anonyymit

Me kiitetään kritiikistä ja otetaan kaikki kura vastaan. Tämä kuitenkin meitä vahvistaa, ja kaikki vinkit on hyödyksi. Olen itse sananimittainen, joten olkaahan tekin. Kommentointi on evätty anonyymeiltä käyttäjiltä. Te samat ihmiset voitte omalla nimellänne ja käyttäjällänne kommentoida. Eniten minua häiritsevään puutuin kuitenkin, ja näin säästytään turhalta huutelulta. Saa huudella, omalla nimellä, omilla tiedoilla. Näin ollaan kaikki rehtejä. Vastaan nyt kuitenkin muutamaa teitä askarruttaneisiin kysymyksiin.

Ruffesta sen verran, ettei kyllä, hän ei ole kovin itsenäinen työskentelijä, kisatilanteissa varsinkaan. Olen sille luultavasti liian hidas ja epävarma ohjaaja. Estehakuisuuden kanssa on paljon töitä tehtävänä, ja vauhtia tulee samalla kun varmuus kasvaa.

Kouluttamisesta sellainen sananen, että olen virallisesti suorittanut Sagin koulutusohjaajakurssin. ''Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon'', tämä on fiksu fraasi. Olen pätevä omaan asemaani kouluttamaan, muiden seuran kouluttajien ja koulutettavieni mielestä. Ryhmäläiset edistyy hienosti ja ollaan muutamia pulmia ratkottukin. 


Kiitokset vielä kaikille kommenteista, tiedostan meidän epävarmuutemme ja hyväksyn sen. En väitä, että mulla olisi SM-tasoinen koira. Väitän, että meillä on ongelmia ja nämä ongelmat johtuvat sataprosenttisesti minusta. Minulla on kova duuni muuttua tälle koiralle sopivaksi ja löytää sille oikea tapa sisäistää asioita paremmin ja syvemmin. Tekee kovin surulliseksi huomata, että on itse sössinyt koiransa edistymistä. Sen olen tiennyt aina, että koiraa selvästi hidastan, kaikessa. Uhkapostin ja kuran saaminen on kuitenkin ihan eriasia, kuin kritiikki. Käyttäytykäähän ihmiset.

24 kommenttia:

 1. Voi anonyymit... :) Huomasin että mulla oli kans käynyt kylässä pari ystävää ht.netistä. Ei yhtään kommenttia kylläkään ja se topa oli jo ht.netistäkin poistettu, niin en tiiä mikä oli tämän tarkistuskäynnin aihe. Oliko sua linkattu sinne? Kun mulla oli just niitä Ruffe-kuvia hiljattain. Jos liittyisivät toisiinsa jotenkin..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä en tiedä, poistettujen kommenttien taso oli kyllä ihan 11-vuotiaan tasoa. HT-nettiä ei ainakaan mun liikenteenlähteissä näkynyt. Ihan google ja feisbuuk ensimmäisinä.

   Poista
  2. Hanna, sinne oli linkitetty sun blogi, ihan kyllä asiallisesti... Tyylillä mielenkiintoista luettavaa tms :)

   Poista
  3. Ensimmäinen kerta varmaan koko HT-netin historissa. Onko siellä jotain asiallistakin ? ;)

   Poista
 2. Onko sulle ihan uhkapostia laiteltu? o.O Hui.

  Ilmeisesti ehdit poistaa joitain kommentteja edellisen tekstin perästä? Ainakin ne mitä sieltä nyt luin olivat kaikki ihan suht asiallisia, kannattaa lukea ne ajatuksen kanssa läpi :) Tietysti on kivempi aina keskustella ihmisen kanssa oikeilla nimillä, mutta oon kyllä itekin välillä laiskuuttani laittanut vaan anonyyminä kommenttia jos en ole ollut kyseisellä koneella kirjautuneena gmailiin :D En tähän teidän aiheeseen kyllä tai muutenkaan pitkään aikaan. Ei anonyymius kommenteista huonompia tee, tietysti voi miettiä seisooko kirjoittaja täysin sanomisiensa takana, mutta asiallisina pysyvät ovat minulle ainakin ihan ok :)

  Älä jää miettimään mitään "kuraa" :) Jos itse ymmärtää, millä tasolla treenaa ja millä tavoitteilla niin siitä vaan treenaamaan ja pitämään hauskaa :D Ja jos pyytää niin blogissa kuin facebookissakin julkisessa ryhmässä neuvoja omaan ongelmaan niin kannattaa varautua laidasta laitaan oleviin kommentteihin (joista suurin osa yleensä on ja on ilmeisesti nytkin ollut ok). Uhkaposti nyt on tietysti asia erikseen :) Ihailtavan fiksusti oot ottanut kaiken vastaan kyllä.

  Ja tuosta fraasista "Älkää tehkö niinkuin minä teen, vaan niinkuin minä sanon" piti vielä sanoa, että sitä kyllä käytetään enemmänkin huumorimielessä kuin tosissaan :D

  Tsemppiä teille treeneihin, ite tekisin lahkeessa roikkuvan kanssa paljon itsenäistä etenemistä, käyttäisin etupalkkaa ja apupalkkaajia (tekniikkatreeneissäkin - sanoit jossain että uusia tekniikoita treenaat namipalkalla kädestä (?) ) ja kuvaisin mahdollisimman paljon treenejä nähdäkseni jälkikäteen, millaisista tilanteista ongelmia syntyy :) Kukaan ei kuitenkaan tunne tilannetta yhtä hyvin kuin sinä ite. Kerro jos/kun edistystä tapahtuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, poistin noin 15 kommenttia, joissa mut nimitettiin eläintenrääkkääjäksi, luvattiin haka mikäli kisoihin vielä yritän, ja koirakin ajateltiin myrkyttää. ''Varo vaan kun se jää yksin häkkiin''. Todella hieno fiilis kieltämättä. Poliisi olisi varmasti yhtä iloinen laittomista uhkauksista.

   Olikin asiallisia anonyymejä, heidän kommenttiensa annoin olla paikoillaan. Nyt siis käytössä kommenttien valvonta, jolla itse hyväksyn tänne _kaikki_ kommentit. En voinut anonyymejä evätä täysin, sillä monet shelttiomistaja mummat ei omaa käyttäjä tiliä, mutta pistävät nimensä alle :)

   Huumorilla mennään, eikä meinata. Olen huomattavasti pätevämpi selittään ja opettamaan (oikeastaan mitään) kuin itse tekemään. Sama päteee valokuvaukseen, koirien kouluttamiseen ja kaikkeen mahdolliseen. Ryhmäläiset on olleet tyytyväisiä ja edistyneet hurrrrjasti, toki heillä on motivaatiokin kohdallaan :)

   En koskaan treenaa palkka kädessä, ja nämä on siis vain niissä treeneissä joissa halutaan toooodella tiukat käännökset. Kuten tiukka valssi, tai jaakotus. Jos olen yksin reenaamassa, on etupalkan kanssa välillä pulmaa - namivetoinen kaveri ;)

   Poista
  2. Ihan käsittämätöntä tuollaiset uhkailut! Järkyttävää :/ Kaikenmaailman hörhöjä sitä onkaan, jotka tuollaista kuraa viitsivätkin sulle lähettää. Jos tosiaan jatkuu, niin ota ihmeessä yhteyttä poliisiin, tuohan on kuten itse sanoit, laitonta uhkailua!

   Poista
  3. Näinpä. Ei oo varmaan kaikki kotona, kun tuollaista kirjoittaa - en tiedä lohduttaako tämä yhtään.

   Poista
 3. Ymmärrän täysin tuon, että anonyymikommentointi kielletään. Asiat voi aina ilmaista asiallisesti (ainakin joissain blogeissa anonyymit tuntuvat olevan asiattomia). Tosin onhan se eri asia tullakin nimettömänä huutelemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppoa se on anonyyminä huudella, se ei kuitenkaan lohduta mua yhtään. Uhkauksien laittelu ei ole enää leikin asia, vielä perättömillä 'syytöksillä'. 15 kipaletta epäasiallisia kommentteja yhdessä yössä on liikaa, tiedä häntä, onko asialla ollut yksi vai useampia - totisilta kuullostivat. Tällaista en siedä tai kestä, joten parempi näin :)

   Poista
  2. Hui :o Mutta parempi vaan poistaa ne. Älytöntä kyllä laittaa toisen blogiin uhkauksia yms.

   Poista
 4. Itse ainakin näin "puolueettomana" noita anonyymien kommentteja lukiessa en huomannut mitään epäasiallista tai erityisen rumasävyistä tekstiä (vai onko osa kommenteista poistettu?). Johtuu ehkä siitä, että en asetu kummankaan puolelle, joten en vaistomaisesti luo erityisen negatiivista tai positiivista kuvaa kommentoijista. Anonyymina on toki helpompi sanoa oma mielipiteensä ehkä kärkkäämmin ja rehellisemmin, mutta onko tää oikeestaan yhtään paha asia? Itse osaan iloita oikeastaan jokaisesta kommentista, oli se sitten kuinka negatiivinen tahansa. Överit kuitataan huumorilla ja asiallisista ollaan tyytyväisiä, jotain selkeästi kiinnostaa meidän asiat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huumorilla pääsee pitkälle, mutta uhkauksia en katsele. 15 kommenttia poistettu 12 tunnin aikana, aivan sairaita tekstejä. Ihan kamalaa lukea tuollaista, tai että ihmiset edes pystyvät niin ajattelemaan kanssa ihmisistään.

   Saa sanoa mitä haluaa, ja pitääkin. Miksei voisi olla sen verran selkärangallinen, että sen sanoisi omalla nimellään? Ovathan ne mielipiteet kuitenkin oman nimen takana. Jos tämä on ongelma, niin ei varmasti tarvitse sitten antaa palautetta. Näinollen pysyn laskuissa myös siitä, että keneltä olen saanut vinkkejä ja keneltä sitä ja tätä. Teitä on helpompi kiittää ja huomioida jatkossa. :)

   Poista
 5. Jep, hyvä kouluttaja olet ! Meitäkin niin paljon auttanut eteenpäin niin minua kuin Danaa :) !

  VastaaPoista
 6. Huhhuh. Todella inhottavia kommentteja olet sitten saanut. Harmi, koirablogit ovat yleensä saaneet olla rauhassa sellaiselta älyttömiltä asiattomuuksilta. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minunkin mielestäni! Enkä ole nyt kirjoittanut mitään provosoivaa ym. Ahdistaa tällainen, saa nähdä uskallanko mennä kisamaan, jos uhkailijat onkin tosissaan.

   Poista
  2. Voi olla noikin kirjoittajat on ollu jotain "kettutyttöjä" ...
   Syytetäänköhän mun koirakurssiohjaajaakin kohta väkivallasta koiran kanssa , kun ohjaaja
   neuvoi käyttäämään ns. lantiohihnaa :)

   // Lantiohihna = takajalojen eteen mahan ympäri , kiritää , jos koira kiskoo .

   Poista
  3. Joo - ihme hörhöjä. Tuokin on kovin yleinen ja joillain toimiva taktiikka :) Ei se rääkkiä ole, kunhan kerrotaan, että miten halutaan että oltaisiin hihnassa, ja miten ei kannata olla. Helpomminhan ne sen tuollaisen kautta tajuaa. Kyseessä ei kuitenkaan ole mikään piikkihihna kiristysvenssillä :)

   Poista
 7. Hui! Juuri kun itse uskaltauduin aloittamaan blogia koiristani. Nyt kyllä vähän mietityttää jatkaminen. Muakin pelottais tuossa tilanteessa lähteä kisaamaan, vaikka uhkailut voisi luulla olevan ihan vaan "kiusantekoa". Ei voi muuta sanoo kuin että isot tsempit sulle! :) Toivottavasti jää tähän tuommoset ahdistavat tapaukset...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elä turhia huolehdi! Harvinaisia ovat tällaiset tapaukset, vaikka hulluja on maailma pullollaan. Me ollaan menossa kisaamaan, sankoin turvajoukoin. En anna kyllä mua työnnellä ympäriinsä pelon vallassa - pelaan kuitenkin varman päälle ottamalla koiralle oman vahdin koko ajaksi. Ei siis jää häkkiin odottelemaan hetkeksikään yksinään.

   Poista
 8. En voi kuin kompata yllä olevia; huhhuh mitä toimintaa! Usein negatiivisten kommentteiden jälkeen olen itse miettinytkin, että miksi jaan elämääni julkisuuteen. Miksi kirjoitan omalla nimellä ja saan nimettömiltä negatiivista palautetta? Niin, hyvä kysymys.
  Itse olen kuitenkin pitänyt blogeissa anonyymi-kommentointi mahdollisuuden juuri siksi, että kaikilla ei ole tiliä tänne ja kommentointi jämähtäisi tilin luomiseen.
  Tsemppiä sulle kuitenkin jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä :) Minäkin tavallaan jätin tähän mahdollisuuden. Eli vain valvon kommentointia, yksikään kommentti ei tänne päädy ennenkuin olen itse sen ehtinyt lukea. Näin vältytään julkiselta uhkailulta, eikä lukijoiden tarvitse pahoittaa mieltään :) Etenkn hoitokoirien omistajat kommentoi anonyyminä, joten heille se yksityisyys suotakoon! Nämäkin kommentit käy erikseen hyväksymässä.

   Poista
 9. Ei voi muuta sanoa kuin että huhhuh, mitä toimintaa!

  Mielestäni anonyyminä kommentointi on ok (ja itsekin olen blogiin jättänyt mahdollisuuden kommentoida anona), mutta odotan, että kommentoija osaa miettiä kahdesti mitä kommentoi. Valitettavasti näin kuitenkaan ei aina ole. Itse olen kuitenkin säästynyt suuremmilta negatiivisiltä kommenteilta, mutta muiden blogeja lukeneena voin sanoa, että kommentteja tulee ihan laidasta laitaan. Negatiivisiä kommentteja tulee yleensä kaikkein eniten silloin, kun kertoo itsestään/elämästään tarkemmin ja enemmän. Siinä vaiheessa aina miettii, että mitä haluaa jakaa julkisesti itsestään ja elämästään.

  Tsempit sulle kuitenkin jatkoon :-)

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)