11.9.2013

KOIRAUIMALA

Capslock johtuu siitä, että olen ihan innoissani. Viime perjantaina mentiin vihdoin koirauimalaan. Eihän tästä ole puhuttu kuin vuodesta 2012 lähtien. Me siis vihdoin varattiin aika itsellemme, että myös Nealle ja Danalle. Matkamme kohti uimalaa sujui mukavasti ja perillä oli koirat ihan täpinöissä. Ruffe ei näyttänyt yhtään innostuneelta, ku löysy trimmaajan pöydän. Itse trimmaajan moikkaaminen oli kuitenkin aiheellista, sitten vain suihkuttelu kautta altaille. Itse uimisen jälkeen ei olisi kaveri halunnut altailta lähteä, ja vielä kuivattelunkin jälkeen hinkui alteille vievielle portaille, hassu otus.


Ruffe oli allasta kohtaan ensin kovin utelias, mutta päätetiin pistää pelastusliivit niskaan - varmuuden vuoksi. Hyvinhän tuo lähti uimaan, kun oli oma lelu mukana. Hommaa häiritsi alun laitakammo, joka siis johti siihen, että kaveri yritti kiivetä laidasta kuiville. Homma tajuttiin kuitenkin nopeasti ja sujuikin niin hyvin, että uittajamme saattoi hyvillä mielin jättää meidät altaaseen, näinollen ei laskutettu uimatunnistakaan - ihanaa. Muutamaan otteeseen saatiin oikeen altaaseen loikkaaminen aikaiseksi, jonka loiskahduksesta kaveri innostui kamalasti. Ennen ei ole veteen hyppinyt, edes luonnon vesissä! Uintia rauhoitti oma lelu, joka on sen verran litteäksi puristettava, ettei mene vettä 'avonaiseen' suuhun. Pallot on vähän huonoja tällaiseen tarkoitukseen, pitäkää siis Chomper-merkki mielessä, kun kaipaatte uusia vesileluja!


Ennen Ruffen uimista piipahti altaassa (vielä) vähän heikosti uiva Dansu. Likalla on vähintään yhtä omintakeinen uimatyyli kuin hamsterilla. Todella nopsasti hommasi jutun jujun ja sai uitua mallikkaasti rampille. Kia opasti kaverin veteen, rauhoitti siellä siihen asti, ettei nokka painunut enää veden alle ja likka rauhoittui hengittämään ja madaltamaan sykettään. Tämän jälkeen oli vapaapääsy pois altaasta, joka toimi hyvin palkkana. Taitava uimari vielä tulossa, kunhan oppii ymmärtämään veden ihanuudet!


Ruffe viihtyi altaassa niiiiiiin hienosti, etten kykene käsittämäänkään. En ole koskaan nähnyt sitä niin iloisena. Sen ei tarvinnut kiihtyä veden äärellä - kuten yleensä. Jätettiin mun lahkeet rauhaan ja keskityttiin iloitsemaan. Sen pienissä silmissä loisti ilo ja siskon sanojen mukaisesti se oikeasti tuntui hymyilevän. Meillä oli kamalan kivaa ja että voikin puolituntia mennä nopsasti! Riittävä aika kuitenkin oli, sillä kotiin viemisinä oli erittäin väsynyt ja tyytyväien hauvva. Kotiin lähti myös pari uutta narupalloa ja kausikortti uimalaan! Tässä on meidän uusi juttu, ai että mä tykkään ja niin tykkää junnukin.


Oletteko te käyneet uimalassa?
Hyvinkäällä vai helsingissä, vai onko reissu vielä tekemättä.

19 kommenttia:

 1. Reissu on vielä tekemättä, mutta joskus kyllä pitää päästä! Hauskalta näyttää ja varmasti on hyödyllistäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mammalomalta palanneellekin varmasti hyvää tekemistä ;)

   Poista
 2. Pari kertaa ollaan käyty Helsingin koirauimalassa, tosi hauskaa varsinkin kun talvellakin pystyy uittamaan koiraa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska kuulla! :) Onko teillä jo kausikortti hommattuna talveksi? Ison paimenen kanssa varmasti on välillä tekemisen puutetta. Aussit on ausseja :)

   Poista
 3. Harmillisen kaukana on nuo koirauimalat, kun täällä Pohjois-Karjalassa asuu.. :/ Muuten varmaan voisi käydäkin. Nyt Netan uintiopetus on ollut vain kesäisin järvivedessä ja ei kovin montaa kertaa, kun tarpeeksi lämpimiä päiviäkään ei oikein ollut tai ainakaan sellaisia, että oltaisini ehditty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne vähän on :/ Niitä kun pidetään siellä missä oletetaan olevan tarpeeksi kysyntää - vaikka muuallakin olisi! Kummaa, meillä on ollut kamalaa hellettä koko kesän, toisaalta ihan eri säät olleet täällä kuin siellä. Meille olisi ihan pikkaisen viileämmätkin kelvanneet :)

   Poista
  2. Tai siis lämpötila oli riittävä mutta liian vähän mahdollisuuksia mennä koiraa uittamaan :/ Ensi kesänä sitten.

   Poista
  3. Masentava tämä suomen kesä, liian lyhyt ja jotenkin tänä vuonna kiireinen - kaikilla :)

   Poista
 4. Milon voisi viedä tuonne uimalaan! Sitä on joskus suunniteltukin.. ;) Niin, ja todistetusti myös Morris ui joten ehkä hänkin voisi tykätä.. :) Hyvä vinkki noihin leluihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottahan toki! Minä ottaisin pojat mielelläni mukaan :) Morrikselle uimaopetus tekisi niin hyvää, toisi lisää itsevarmuutta/vähentäisi haukkumista. Katsellaan tätä jokunen päivä!

   Poista
 5. Meillä vielä tekemättä, mutta ehdottomasti suunnitteilla. Tuon merihevostyyli kaipaa paljon ohjausta ;D Jospa talven aikana muutama kerta saisi mulle ensi kesäksi vesipedon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei hauskaa! Missäpäin asustelette, että onko suuntana tämä kyseinen uimala? :)

   Poista
  2. Lohjalla asutaan ja varmaan tsekataan sekä Helsingin, että Hyvinkään uimalat molemmat, kunhan keretään :)

   Poista
  3. Noniin! kovin erilaisia paikkoja ovat :) Mua saa sitten tulla rohkeasti nykimään hihasta kun tuut helsingin uimalaan!

   Poista
 6. Ruffella on kyllä ihanan onnelliset ilmeet kuvissa. Selkeesti sen juttu toi polskiminen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän liikkistelen, kun se muillekin näkyy :) Se oli maailman onnellisin koira tuona hetkenä.

   Poista
 7. Vielä ei olla keretty mutta tänä talvena mä lupaan käydä noiden molempien kanssa helsingissä vähintäänkin kerran kokeilemassa! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NONIIN, tämä on nyt sitten kirjallisena! Meidän kanssa saa tulla - ihan milloin vain! ;)

   Poista
 8. Joulukuun 12.päivä olis tarkoitus vierailla hyvinkään koirauimalassa luokan kanssa (: Mielenkiinnolla kyllä odotan. aika varmasti tulee fiilis, että "tällaiseen on pakko joskus pääästä omaa koiraansa tuomaan" :D

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)