13.10.2013

Hyvinvointipäivä

Huhhu! Vihdoin ollaan kotosalla. Tämä päivä starttasi aikaisin, kun suunnattiin Konalaan, Koirakoulu Kompassiin Hyvinvointipäivään. Mukana meillä oli Nea, jotka eksyivätkin Dansun kanssa meille taas illaksi. Luentoja päivälle oli kaksi, joista molemmat kovin ajatuksia herättäviä. Ensimmäisenä oli vuorossa Koiran Lihashuoltoluento. Näitä ei voi koskaan käydä liikaa!


Luennolla oli tunnin pituinen alustus, jonka jälkeen koirapaikalliset jatkoivat käytännön harjoitteluun. Kuuntelu-oppilaatkin pääsivät pällistelemään keltanokkien suorituksia ja oli kovin mukana 2,5 tuntinen! Muistiinpanoja tuli otettua reilusti ja hirmuisesti jäi taas uutta tietoa taskuun. Mulla alkaa olemaan oikeasti hanskassa tämä hierominen. Järkytyin itse tänään ensikertaa, kun oikeasti löysin ne pienimmätkin epäkohdat ton karvakasan kropasta. Selkäjumit sain ihan itse auki, kehuine päivineen! Uusi jumi on löytynyt, lavasta. Vasen puoli edelleen enemmän jumissa, niinkuin se nyt aina tuppaa olemaan. Lapaa sain avatuksi, ja samalla huomiselle ohjeistukset sen venyttelyyn palauttavin liikkein. Ihan oikeaan hierontaan hän kuitenkin pääsee ensi viikon sunnuntaina - onneksi.Kurssilla oli ihanan laaja kirjo erirotuisia ystäväisiä. Spanieli, collie, villis, tolleri, mäykkis ja saluki. Oli kamalan hilpeä ryhmä, ja oli ilo seurata kaikkien yhteistyötä koiriensa kanssa. Vielä kivempi oli, että kaikki suostuvat kuvattavaksi ihaninen koirineen. Edistyminen 2,5 tunnin aikana oli huimaa. Stressitilassa olleet koirat kellahtelivat jalkoihin rentoina kuin mitkäkin, ja Janne kävi jakamassa vinkkejä ja niksejä jokaisen ongelmiin. Olin hirveän tyytyväinen siihen, miten Ruffe käyttäytyi. Rentona pötköttäen, muiden haukkumiset ja älähdykset huomiotta jättämiset. Se on pätevä!

Luennolla jätettiin kyllä musta aika tärkeitä osia pois. Kuten lämmittely ja jäähdyttely. Itsehän kävin koiran kanssa kunnon pisukakilenkin ja tehtiin kieppejä ja liikeradan avauksia ennen hierontaa. Jätettiin pois puheet aksassa jäähdyttelystä ja lämmittelystä, luuleekohan hän, että nämä ovat itsestään selvyyksiä kaikille? Minulle harrastajana ja kouluttajana nämä ovat ehdottomia, mutta ei selvästi kaikille. Olisi ollut nytkin vähän tarpeen ehkä muistutella ihmisiä. ''Ei autosta kentälle'' ja sitä rataa - kaikkihan te olette tämän kuulleet.


Toinen luento oli tittelöity seuraavasti: Ruokinta osana koiran hyvinvointia. Tämäpä herätti mielenkiintoa ihmisissä. Huhhuijaa! Mukavaa kuitenkin oli, vaikka osa ruokamerkeistä litattiin maan rakoon, tosin suurinosa ihan aiheesta - tämäkin tietenkin vain minun mielipiteeni. Käytiin läpi nappulaa, kuivaruokaa yleensä, märkäruokaa, raakaruokaa, teollisesti tuotettua raakaruokaa ym. Asiaa oli paljon ja kaksituntinen meni kyllä ihan siivillä. Kynä sauhusi siihen tahtiin, että viimeinen puolituntinen meni ilman muistiinpanoja, onneksi opin kuulemalla paremmin. Kirjoittamalla kun en opi oikeastaan mitään, niihin on vaan mukava palata myöhemmin.

Molemmat luennot vahvistivat omaa kantaani, niin lihashuoltoon kuin ruokintaankin. En paheksu nappulan syöttäjiä, itse en vain enää syöttäisi. Niin paljon on niissä mitä vain ikinä sinne on sattunut tipahtamaan, sekä näitä sivutuotteita. Se missä lukee ''kana'', saattaa tarkoittaa '' luuta ja nahkaa'', eikä lihasta ole silloin tietoakaan. Jos eivät olisi kaikki täynnä näitä mainoskikkoja ja piiloutuisi brändiensä taakse, niin mikäs siinä. Itse koen raakaruokinna paremmaksi, ainakin meille. Helppo tietenkin näin lisäaine allergikon näkökulmasta tämä sanoa.


Ennen kaikkea oli todella mukava päivä, joten kiitos myös kaikille osallistujille. Hirmuisen mielenkiintoisia kysymyksiä ja vastauksia, myyttejä ja niiden murtamista. Nyrkkisääntöjä tuli taas miljoona lisää, hyvine riimeineen. Meidän pitäisi käydä useammin luennoilla, niin siis muillakin kuin aksa luennoilla. Seuraava luento onkin Janita Leinosen luento, koskien radanluku taitoa. Aijettä. Me odotetaan innolla seuraavaa opintopäivää ja kiitetään tästä päivästä, ihanaa sunnuntai illanjatkoa kaikille!
Käyttekö te luennoilla?
Millä luennolla viimeksi, minne seuraavaksi ym.

9 kommenttia:

 1. Mä käyn luennoilla. Viimeksi olin koiran lihaskunto -luennolla. Siellä oli onneksi koiran lämppäämisestä ja jäähdyttelystä kunnolla asiaa, jännä että teillä on jäänyt noinkin tärkeä osa-alue käsittelemättä.:O

  Hirmuisesti tekisi mieli jollekki seuraavalle luennolle, niistä saa aina niin paljon irti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli todella ihan hierontapainoitteinen, siksi ehkä jätetty pois tämä osio :/ Luennot on kyllä ihan ykkösiä, ja meidänkin pitäisi käydä enemmän!

   Poista
 2. Moikka moi! Kiitos vielä mahtavista kuvista. Blogisi on upea, hienoa lukea työskentelystäsi unelmasi eteen. Kaikkea hyvää teille ja ihanaa syksyn jatkoa! :) toivoo: Ninni ja villis-Osmo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos teille! Osmo on ihan hurmaava, ja teillä oli niin hieno momentti, kun vihdoin kaveri rentoutui :) Ihanaa syksyä teillekin!

   Poista
 3. Voi ei, olisin itse halunnut juurikin kyseisille luennoille, mutta tietysti oli sovittu samalle päivälle reissu kasvattajan luo trimmattavaksi. Innolla siis odotetaan cairnini kanssa seuraavaa tilaisuutta osallistua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noniin, ensi kerralla sitten :) Näitä järjestellään aika hyvään tahtiin, ja kompassilla on aina hyvä tarjonta.

   Poista
 4. Voi kumpa tuo ruokinta olisikin yksiselitteistä! Meillä liputettiin ehdottomasti raakaruuan puolesta tähän asti ja sillä eleltiin, kunnes sitten huolimatta kaikkien perusohjeiden noudattamisesta kävi huonosti, enkä nyt pysty enää palaamaan kyseiseen ruokinta muotoon. Tuo nappuloitten sattumanvarainen sisältö pitää kyllä täysin paikkansa ja olen myös todennut, että niihin laitetaan todella kummallisia ainesosia. Olisi kuitenkin hienoa, että nappuloitten sisällöstä puhuttaisiin enemmän ja niitä tulkittaisiin julkisesti, jotta jokainen oppisi lukemaan sitä ruokasäkin sisällysluetteloa, niitä parempiakin ruokia kun niistäkin kuitenkin löytyy. Sattumuksestamme voit lukaista täältä: http://slakki.blogspot.fi/2013/10/barffaajan-painajainen.html

  VastaaPoista
 5. Moikka, myöhäiset syysterkut luennolla myös olleelta mäykky-Hertalta (ja sen shelttikaverilta)! Vähän samaa mieltä tuosta että hieronta & lihashuolto-luennosta jäi se lämppäyksen tärkeys ynnä muut ikävästi pois, mutta ainakin hieronnasta opittiin aika hyvin.
  Oisko mahdollista saada tuota kuvaa meistä esim. sähköpostin välityksellä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai onnistuu! Laitahan minulle vaikka säpöön viestiä, niin laitan paluu postissa kuvia teistä. katja.pietilainen@hotmail.fi :)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)