12.10.2013

Ihan oikeasti

Me treenataan, ja nyt on todistuaineistoakin. Meillä oli ekat talvikauden treenit Juuson ryhmässä. Aijettä! Koska meidän kuumumisjupakka sai hirveästi huomiota, niin nyt on aika julistaa havainnointia. Toi tooodella kuumuu leluilla, mutta vain välillä.  Tällä kertaa oli mukana lammaspatukka ja meidän uusi salainen ase, josta lisää myöhemmin. Koira pysyi hanskassa, ja hittovie että teki hyvin. Odottelun kanssakin sujui mainiosti, eikä shetlantilainen jupissut häkissä, vaikka muut saikin juosta hänen putkissaa. Mä niin tykkään talvikaudesta, hallissa on hyvä olla.


Treeninalla siis keinua (jes) ja vähän irtoamisia. Otus toimi hienosti, ja meillä oli huisin kivaa. Leijeröinti (tuossa kolmosessa) ei onnistunut, enkä näin olettanutkaan toimivan. Putkelle oli pitkä matka, eikä mun käskytys ollut oikeanlainen. Hälläväliä, toimi hyvin näinkin. Valssit ennen keinua paranemaan päin, ja ton keinuun alan olemaan melko tyytyväinen. Ekat kerrat muisuttelin hidastamisesta, loput kerrat sai tehdä täysillä, ilman hidastus suhinointia. Kyllä me vielä saadaan se keinu nopsemmaksi!


Varmistelua oli vähän liikaa, oishan toi enemmänkin osannut. Ensi kerralla vielä 100% ja lisä 10% tekemisen meininkiä jalkoihin. On mulla taitava hauvva, joka alkaa kasvaa isoksi! Viime hallikautena otti häiriötä kaikesta ja kaikista. Nyt ei tarvinnut huutaa muilla ja koko treeni oli hammasvapaa! Treenihousut ehjänä ja uusi palkkausmenetelmä kehitetty.
Millaiset kriteerit teillä on keinulle?
2on2off, juoksu, pamautusvapautus, vapaa suoritus, miten on toiminut.


4 kommenttia:

 1. Siis mikä ihme on juoksukeinu? :D

  Kannattaa keskittyä palkkauksessa siihen, että palkka lentää oikeaan aikaan oikeaan suuntaan; nyt Ruffe ehtii katsoa sinua aina ennen palkkausta, mikä ei noissa tilanteissa ole millään tavalla suotavaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juoksukeinulla meinaan liki vapaata suoritusta, jotkut opettaa puomille, mikä tulee liki ilmaiseksi sitten myös keinulle :)

   Niin ehtii. Noissa treeneissä, kuten sanottu, niin turhaa varmistelua. En tiedä kuinka pitkältä olet blogia seurannut, mutta meillä tuo lelupalkkaus on ollut vähän pulmallista. Tämä siis huimaa kehitystä :) Palkkaus silti väärän aikaista.

   Poista
 2. Meillä keinulla saa juosta suoraan päähän ja siitä vapautus. Välillä jää huonosti odottamaan juuri ennen keinun kosketuosaa, sitä pitää treenata. Tuo juoksee niin kovaa, että on pakko vaan lähettää eteen esteille, kontakteilla saan sen kiinni. Eilenkin lähetin ihan hyvin keinulle. Onneksi Termis irtoaa hyvin.
  Meillä on lähes aina lelupalkka käytössä, sillä lelut on pop. Namia käytetään lähinnä targettikupeilla. Lelun otan esiin treeniliivin takataskusta just ennen viimeistä estettä ja koiran eteen se viskataan sitten saman tein viimeisen esteen jälkeen.
  Lelupalkkaus ei toimi aina kaikilla koirilla. Meidän toinen aussie tarvitsee kunnon kierrokset kiinnostuakseen lelusta. Sen kiinnostuminen leluista on niin epätasaista, että pitää olla varmuuden vuoksi myös namipalkka. Se kyllä käy myös pelkistä kehuista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuullostaa todella tutulta! Meillä myös vaaditaan kamalat kierrokset, että lelu kelpaa. Mutta kovasti on koitettu reenailla, kun olisi paljon kätevämäpi sillä palkkailla. Möyskin sen takia, etten halua toiselle antaa lihottavia nameja, enkä muöskään kuivanappulaa. Barffaavan ihmisen ongelmia, mutta tällä hetkellä siis käytössä lelut ja barffiapallossa :) Näillä mennään!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)