6.10.2013

Muistatteko enää?

Niin siis Lassea - Pookaa. Eipä sitä juuri kukaan enää Lasseksi kutsu. Pooka tai Ake on paljon tutumpia nimiä kotona. Jos vaikka tämä postaus mentäisiin tuolla Pookalla. Lassen kuukausittaiset kuulumiset ovat vähän jääneet, mutta hei: no news, is good news, right? Lasse aloitti barffaamisen kesäkuussa. Nyt on siis nelisen kuukautta takanapäin ja paleltumat sormissa. Raakaruokinta sopii sille loistavasti. Antibiootteja mahan kunnossa pitoon se syö edelleen, mutta onhan herralla jo ikääkin. Löysällä sen maha ei ole ollut kertaakaan barffauksen aloittamisen jälkeen ja se jos jokin on hienoa. Pookalla on myös uusi pilke silmakulmassa ja intoa tehdä ihan mitä vain. Me ollaankin vähän temppuiltu pihalla, aksaputkien parissa.


Ikä ei kuitenkaan tule yksin, ja pappa täyttääkin ensi kuussa 13! Kolarin jälkeiset vammat näkyvät näin iän kanssa enempi. Lassellahan siis on rautaa selässä, ruuvit lonkassa. Seisotuskuvissa näkyy, miten luu elää ja rauta ei. Lantion kohdalla onkin ikävän näköinen pudotus - vaikkei eläinlääkäreiden mukaan ole haitallinen. No joo, eihän sillä tuntoa olekkaan. Takajalat on alkaneet toimia selvästi huonommin, kuukausi kuukaudelta. Ne välillä pettää ja ennenkaikkea menee bambisti solmuun. Siksi, me käytiin vihdoin uimassa!

En ole aijemmin uskaltanut viedä meidän ärisevää kiukkupussia paikalle, mutta nytkun itse olen vedessä, niin on homma huomattavasti helpompi. Lasse on oikea vesipeto ja sen uinti on oikein mallikasta. Takajalat käy kovaa tempoa ja vedot menee oikeisiin suuntiin. Jos tällä saataisiin nivelille tukea, kun lihakset voimistuu ilman sitä kamalaa niveliin kohdistuvaa painetta. Lenkithän Pookalla on nykyään muutamaa sataa metriä, koska alkaa muuten takajalat vipattamaan. Mutta uida se kyllä jaksoi!


Juuri ennen Pookan vuoroa, kävi altaassa toinen vanhus. Pienimpi Cottoni herra, jolla oli ikää samaiset 12-vuotta. Hänelle kolmekierrosta simmarit päällä oli ihan maksimi. Tällaisia vanhuksia on paljon. Siksi olin entistä iloisempi, kun Lasse vaan jaksoi ja jaksoi. Ei puuskutellut vedessä tai näyttänyt väsymyksen merkkejä. Kertaakaan sitä ei altaaseen tungettu, sai mennä silloin kuin itse halusi, mutta lopettaa piti meidän ehdoilla. Toinen oli vielä ihan liekeissä, vaikka oli oman puolituntisensa jo käyttänytkin.

Mua vähän hirvittää tuo ylläoleva kuva. Missä on meidän papan lantiolinja! Vanhoja kuvia selailemalla selvisi, ettei sillä oli sitä koskaan ollutkaan. Kylkiluut tuntuu ehkä paremmin kuin hyvin, eikä koirassa ole pehmeeä kohtaa. Näyttää hirveän punkealta tämä sivuprofiili - vaikka kyseessä on luikkukaveri. Lassella on parhaillaan ollut korkeutta 40cm, nyt vanhusiässä ollaan päästy rotumittoihin, nimittäin mittailin eilen sen usemapaan kertaan ja aina vain näytti 35cm. Paino on pysynyt lääkärin määrittämässä ihanteessa, 10 kilon paikkeilla. Rakennahan tuolla kaverilla on törkeän vankka! Niveliä ajatellen ei missään nimessä voi olla ylimääräistä painoa. Onneksi on slimmi kaveri entuudestaankin!


Olen hirveän ylpeä Pookasta. Uimalassa se ei ärissyt kellekään, eikä säpsynyt mitään. Rohkeasti ja innolla meni joka paikkaan. Antoi jopa kuivata itsensä superpuhaltimella, sekä pukea ihan ällön saunapuvun päälle. Töissä kun oli alessa, niin nappasin molemmille uudet ''kylpytakit''. Tällä kertaa hihalliset, niin pysyy päälläkin. Hyvät naurut saatiin, kun pojile ne päälle puettiin. Oltiin kyllä niiiiiiiiiiin tönkköä niin tönkköä. Höpsöjä poikia.

Kiinnostaako Lassen kuulumiset?
Ruokinta, liikunta, edistys, kolari ym. Onko teillä kotona pappa tai mummakoira?

10 kommenttia:

 1. Jee Lasse <3 Olikin jo ikävä=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! :) Koitan olla aktiivisempi näiden Lassen päivitysten kanssa - me ei vaan kamalasti käydä missään, niin ei aina riitä kerrottavaa.

   Poista
 2. Meillä on sellanen 12-vuotias Ukki ( Murre ) :)
  Hirmu mukavaahan on ollu Sen ja Patun kanssa metässä kulkee , mutta
  nyt , kun on kuulo menny ( vai valikoivako on vaihtunut ? ) ja näkökin reistalee , niin vapaaksi ei voi päästää .
  Mutta herkut pitää Ukin AIKA hyvin mun kanssa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oijettä. Meillä myös kuulo ja näkö vähän kyseenalaiset - paitsi jos on kanaa taskussa ;)

   Poista
 3. Tottakai lassen kuulumiset kiinnostaa siinä missä sun ja ruffenkin! Jaksamisia hyvään ikään yltäneelle ärrierille.<3

  Meillä on porukoilla nyt 10 vuotias vehnäterrieri narttu. Oikein mukava ja iän myötä lempeentynyt tapaus. Pienenä oli terrieri isolla teellä, nyt rakastaa kaikkia ja kaikkea. Pitkiä lenkkejä ei enää jaksa kulkea kun selkä alkaa vaivata, mutta lääkkeitä ei tuo koira ole koko elinikänään tarvinnut. Terveenä on pysynyt ja toivottavasti on meitä viihdyttämässä vielä monen monta vuotta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeee :) Lassen kuulumiset on vähän vähemmän '' me tehtiin sitä ja tätä ja''-painoitteisia, mutta kai näistäkin on jotain iloa. Koitan vähän useemmin kirjailla Lassenkin kuulumisia.

   Oi ihanaa, terrierit on yleisesti on aika terveitä. Ei oo liiemmin jalosteltu :)

   Poista
 4. Moikka! Oli kiva löytää toinenkin cairnbloggaaja :) Huomasin sinun ilmoituksen cairnterrieri fb -fyhmässä. Liityin lukijaksi blogiisi. Kivan näköinen blogi!

  Katselin sinun ja Ruffen agivideoita. Kivan näköistä menoa teillä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heipsan! :) Joo, pitäsi myös aktivoitua tämän papan juttujen päivittämisten kanssa. Niin paljon puuhaa oman junnun kanssa, että jää välillä cairnipappa varjoon.

   Kiitos kovasti kehuista, parhaamme yritetään :)

   Poista
 5. Ainiin ja vanhemmillani asustaa 14,5v ja 11v. cairnmummot :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijettä :) Pitkään ikään ehtineet molemmat, toivotaan, että meidänkin ärrieri elelee pitkälle!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)