5.11.2013

Veitsen alla

Tällä kertaa trimmiveitsi kyseessä. Viimeksi olikin puhetta Tytin ajamisesta, ihan käytännön syistä. Likalla on jopa villuriksi erittäin takkuuntuva tukka, eikä asiaa auta viikottaiset uimareissut. Tämä mutakelin alkaminenkin on ihan hyvä syy vielä ajella koiraa, ja niimpä sainkin likan Mammalta suostumuksen trimmailuun. Olen pidemmän aikaa ihaillut villakoiria, enemmän tai vähemmän ääneen. Ja lähipiirini alkaakin olemaan aika täynnä tätä minun mielialan vaihtelua, '' mä haluan kelpin, ei apua, villakoira olisi niin hieno, pakkohan mun on sheltti ottaa....... '' Miksei voi saada kaikkea?


Tytti siis päätyi viime kerralla trimmikoneen käsittelyyn, ihan kolmeksi tunniksi. Pöydällä likka oli todella hienosti, eikä tarvinnut oikeastaan kiinni pitää. Tassujen ajelu oli tietysti ällöä, mutta muuten sai ajella vapaasti. Likasta lähtikin muovikassillisen verran karvaa! Oli muuten äärettömän iloinen likka, kun pääsi uuden tukkansa kanssa juoksemaan ja hinkkaamaan itseään mattoihin. Uintikin sujui paremmin, kun ei ollut niitä iän ikäisiä takkuja nykimässä ihoa. Tytille niitä tulee valitettavan helposti, harmi sinänsä, koska pitkä tukka olisi todella kaunis. Tässä kuitenkin havainnollistava pätkä nykyisestä luukista, josta meidän asiakkaat tykkäsivät hirmuisesti!


Trimmi on siis kokonaan omaa käsialaa, ja sekoitus kaikesta mahdollisesta, mistä itse pidän villiksissä (leijona tukka kun nyt ei ollut mahdollisuus). Terrieri leikkauksen korvat ja päänalueen tukka. Terrierikovar on musta todella hienot, kun villureilla on mielettömän muotoiset läpyskät. Mohikaani ideasta saan kiittä aksakisoissa näkemääni upeaa isovillistä. Kyseessä tosin nyörivillis, jolla oli uskomaton mohikaani! Häntä taas puolestaa menette puolet karvoistaan, kun laitettiin tilalle meidän nimeämä 'muumihäntä'. Tämä ihan vain siksi, että Tytillä on kippurahäntä, joka näyttäisi hupsulta ilman mitään karvoja. Loppu kroppa menikin 9mm terällä, ja naama vielä vastakarvaan. Ihan nohevan näköinen kaveri tuli! Kuivana pään tukka on vielä hienompi, kun pysyy ihan pallonmuodossa. 


Mitä tykkäätte uudesta tukasta?
positiivista/negatiivista 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)