25.12.2013

12 metriä iloa

Aatonaaton agilityt oli jälleen tarkkaan mietitty. Treenikaverilta tuli pyyntönä kontaktien sisällyttäminen rataan, joten puomi ja keinu sinne päätyivät - kun viimeksi aata otettiin reilussa määrin. Kepit löytyy liki joka treeneistä, että niihin vain saisi lisää varmuutta, ja olen tullut siihen tulokseen, ettei tämä este tule koskaan olemaan valmis. Ei minulla, ei kellään. En ole mielestäni koskaan nähnyt keppejä, jolle ei vielä voisi tehdä jotain. Olen nähnyt äärettömän hienoja keppejä, mutta. Ainahan voi parantaa? Tämä syvällisempiä miettimättä pääsi treeniin mukaan vähälle jätetyt putki/puomi erottelut ja tiukat käännökset. Tässä välissä muistutan teitä vielä meidän jouluarvonnastamme, johon voi osallistua täällä !


Treeni oli erittäin mukava, ja juuuuuuuri ja juuri ojangon halliin mahtuva.  Saatiin erittäin hienoja puomisuorituksia, ihan äärettömän päteviä. Kontaktit on jälleen hyvällä mallilla, ja vain yksi stiblu tuli. Juoksin puomin ohi ja valssasin sen jälkeen, ja koira juoksi muutaman askeleen liian pitkälle ja pysähtyi - kunnes peruutti takaisin kontaktille. Tätä hiottiin ja saatiin koira sietämään mun heilumisia.

Keinun kanssa on hämmennyksen aikakausi ohi. Koira on itse päättänyt, että siinä on tehtävä 2on2off, ja se siihen selvästi sopii. Koira on onneksi 10 kiloinen, joten keinu ei lähde nousemaan alta. Hienoja toistoja tuli, enkä rupea siltä 2on2offia vaatimaan, kun sitä ei niin ole alunperin opetettu. Keinulla siis kaikki hyvin, muutama erittäin nopea keinusuoritus saatiin aikaan, ja tavoitteeseen päästy. Nopeampi keinu joulukuussa 2013, check!


Treenin vaikein ja palkitsevin osuus oli leijeröinti ja älytön sellainen. 12 metriä välimatkaa, puomi ja putki välissä. Koira oli mieletön, vaikka epäilikin omaa pätevyyttään ensimmäisillä kerroilla. Kyllä jaksaa ihmetyttää, miten pätevä tuo on. Huomaa niiiiiiiiiiiiin ison eron nyt, kun koira on saatu sisäelimiä myöten auki. Vetreä ja hiljainen ystävä kentällä, aijai. Jälleen siis mykistävät treenit, myös treenikaverilta, jonka belgieläin teki ensimmäistä kertaa 12 keppiä suorana. Ehkä nämä on näitä joulunihmeitä!
Mikä on teidän kunnianhimoisin agiprojektinne?
omatoimiset kepit, haastava aikataulu tehtävään nähden, täydellinen keinu, 24 keppiä ym.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)