28.12.2013

Lupauksia, lupauksia - 2013

Suuremmin tätä vuotta muistelematta, tsekkaan itselle asettamat tavoitteen viime vuoden samaiselta päivältä. Me ei niinkään muistella menneitä vaan iloitaan tulevasta vuodesta. Tässä kuitenkin tämän vuoden lupausten täyttymyksiä. 


Ruffelle
 • Terveenä pysyminen / Onnistui, yhtäkään antibiootti tai ylimääräistä lääkärikäyntiä ei ole ollut. Asiaa varmasti edisti raakaruokaan vaihtaminen!
 • Lapsifobian voittaminen / Edetty on suuresti, nyt on jäljellä enää paimennusviettiä. Miksi lapsilla pitää olla pipoissaan heiluvia palloja ja tupsuja?
 • Paimennuksen kokeilu / Uups. Tämä siirtyy ensi vuodelle, ja onkin juuri tilattu 10 kerran paimennuskortti, Vantaan Seutulassa sijaitsevalle farmille. Lampaat, täältä me tullaan!
 • Luonnetesti / Ei tullut täytetyksi, enkä tiedä mennäänkö ollenkaan. Mikäli sopiva tilaisuus tulee, niin ehkä ensivuonna.
 • Rally-tokon jatkokurssille / Kolmelle ilmoittauduttiin, mutta nämä peruuntuivat vähäisen osallistuja määrän takia. Nyt alkaa kuitenkin tammikuussa Rally-toko kurssi - omassa seurassa!
 • RTK1 titteli / SAAVUTETTU! tuloksin, 95p, 98p ja 96p. 
 • Agilityssä virallisiin ykkösten kisoihin / Kisaaminen aloitettiin helmikuussa, ja kaksi kuukauden pituista kisataukoakin mahtui tähän vuoteen. Kaksi luvaa on olla ja kolmatta lähdetään hakemaan ensi vuoden puolella. Heti tammikuussa!
 • Kepit liki täydellisiksi / Kepeissä ollaan edistytty paljon. Koira sietää kaikennäköistä, vaikka valmiita kepeistä ei koskaan tule, krhöm perfektionisti äänessä.
 • Kunnolliset 2on2off kontaktit / Nyt ollaan jo äärettömän hyvässä tilassa! Koira todella tietää mitä tekee, ja treenatessa toimii kuin unelma. Saa nähdä millaisiin suorituksiin ajan sen kisoissa, mutta tällä hetkellä olen tyytyväinen.
 • Ohjausta paremmaksi, ehkä luennon muodossa / Esimerkiksi käyty Juha Oreniuksen ja Janita Leinosen luennoilla. Tänä vuonna olen kamalasti oppinut liikkumaan paremmin, vaikka aina voikin parantaa. On kuitenkin mukava videota katsellessa huomata, ettei aina tarvitse hävetä omia ohjauksiaan.
 • Dobo / Käytiin kesä- ja heinäkuussa aktiivisesti joka lauantai treeneissä ja oli muuten kivaa! Kotona ollaan oltu vähän laiskempia. Pitäisi panostaa!


Lasselle
 • Terveenä pysyminen / Maha vaivasi kesään asti, kunnes Lassekin vaihtoi raa'alle ruualle. Nyt on pysynyt lääkärit meistä kaukana, ja Lassella on kamalasti energiaa. Epäillään kuitenkin hermoperäistä häiriötä, kun säpsyy teräviä ääniä ja rapinoita, eikä takajalat enää selvästi jaksa aina olla menossa mukana. Iloinen se kuitenkin on, ja antibiootit on saaneet jäädä hyllyyn!
 • Kunnon kohotus, mahdollisuuksien mukaan / Kuntoa on kohotettu uinnilla ja lihaksia vahvistettu. Pitkät lenkit ovat jääneet jo alkuvuodesta pois ja kaveri saanut muita virikkeitä. 
 • Iloisia eläkepäiviä / Iloisia eläkepäiviä on vietetty takan edessä, ja harvinaisten shelttikavereiden kanssa. Uskomatonta, mutta Lasse tulee kuin tuleekin muutaman koiran kanssa toimeen. Hauskaa sillä on ollut joka päivä, kun ei ole maha vaivannut!Itselle
 • Treenipäiväkirjan aloittaminen / TEHTY, kaikki treenit löytyvät kansiosta pohjineen päivineen, sekä muistiin panoineen. Olempas ollut ahkera!
 • Ruokavalion muutos / Yritin! Olen tänä vuonna maistanut kaikkea mitä olen eteeni saanut, ja rakastunut kiinalaiseen ruokaan. Salaatin syöjää minusta ei kyllä tule, mutta yritys on ollut kova.
 • Kovempi kunto / JES! Kunto on noussut koko vuoden kohisten ja altaassa ollessa nousee edelleen. Jaloissa on enemmän voimaa, eikä maitohapot ole haitanneet aksatreenejä kertaakaan. Käsivoimatkin ovat vahvistuneet, ei kaikki nostelekkaan työpäivinänsä rotikoita syliin!
 • Dobo / Tälläkinn hetkellä. Työtuolilla oleva dobolörtsy treenaa hyvin selkää, joka ei ole loppu vuodesta haitannut elämää.
 • Terveellisempi elämäntyyli / Nojaa, parempi kuin ennen. Terveellisyydestä en tiedä, mutta huomattavasti paremmin muuten. 20 km lenkit on joka viikkoisia ja muu urheilu lisääntynyt.

Ensi vuodelle ei varmaan aseteta suurempia tavoitteita, mutta ainahan näitä on hauska listata. Ensi vuosi tuo tullessaan niiiiiiiiiiin paljon uutta ja ihmeellistä, että ihan halkean kun en ole niistä vielä tänne kirjoittanut. Tämäkin aika koittaa, mutta nyt on aika juhlia Ruffen 3v synttäreitä - kaksi päivää myöhässä. köhköh. Onnea omalle pienelle miehelle, joka kovaa vauhtia kasvaa ja muuttuu. Maailman paras oma karvakasa!

Mikä on teidän uudenvuoden lupauksenne?
Kunto, Agiity, Toko, vai jotain ihan muuta?

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Olen töissä Helsingin Koirauimalassa, ja pääasiassa toimin uimaopettajana, sekä kuntouttajana :) Lyhyesti, uitan siis koiria päivittäin. Tietenkin pidän koulutuksia kisalajien saralla, sekä omaa hoitokoira toimintaa.

   Poista
 2. Me ei olla viellä keksitty uudenvuoden lupausta mutta blogista löytyy pennun ja emman tavoitteet :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä ehtii! Täytyy käydä tsekkaamassa, muitten tavoitteista saa aina hyviä ideoita :)

   Poista
 3. Itsellä on kauhea tavoitekasa ensivuodelle, saa nähä onnistuuko miten:D Blogiin listasin kaikki, jotta muistan ne kaikki vielä vuoden päästä.

  Vaikea asettaa tavoitteita, kun ei tiedä, mitä vuosi tuo tullessaan;)

  VastaaPoista
 4. Oho, paljon lupauksia :D meillä ei mitään lupauksia ole.. Hmmm.. Tarkoituksena olisi tänä vuonna päästä kokeilemaan erilaisiin lajeihin, kai tätä lupaukseksi voi sanoa! :)

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)