31.12.2013

Onni on oma Orenius

Tänä vuonna ollaan ääääärettömän vähän käyty 'ulkopuolisissa' koulutuksissa. Meitä on kouluttanut tammikuusta toukokuuhun, Isabella omassa seurassa. Tästä ryhmästä siirryttiin kuitenkin seuraavaan, selvästi motivaatiota meillä enemmän ja kehityttiin nopeasti, kun oli omatoimivuoroja ym. Samaan aikaan kävin myös H&H'n agikurssilla koivukylässä, 10 kerran kurssi, jota vetä Miira Rauhamäki. Todella opettavainen, opin olemaan hiljaa ja käskyttämään. Toukokuusta tähän päivään meitä on kouluttanut Juuso Aho, meidän seuran yksi parhaimmista kouluttajista. Olen oppinut liikkumaan ja lukemaan koiraa huomattavasti paremmin. Lokakuussa mukaan tuli Pilvi Inkinen, joka kouluttaa meitä joka toinen viikko. Ryhmä on hajanaisesti sekoitus mölleistä kolmosiin, mutta aina löytyy jokaiselle sopiva treeni. Mielenkiintoisia pohjia joka kerta, kiitos siitä! 


Vuoden viimeisen treenin ajattelin kuitenkin kruunata Agility Akatemiassa. Viikkojen kyttäys peruutuspaikoista tuotti tulosta, kun vihdoin sain paikan 30.12! Treenipohjan saa aina etukäteen, mitä arvostan suuresti. Rataan tutustumiseen meni todella vähän aikaa, kun oli jo miettinyt autossa mitä tekee. Haastetta radasta ei puuttunut, mutta meillä ne vähän jopa yllätti. 1-6 oli ongelma vapaa, vaikka tietenkin päällejuoksuni 2-3 oli surkea (kuten aina). Suoran putken jälkeinen pika valssi vaati hiomista, sillä en edes muista, millon ollaan viimeksi treenattu putkijarrua! Oijoi, epätoivossa kaaduin polvillenikin ja naurettiin Juhan kanssa laittoman paljon mun aivokatkoksille. 


12-17 näyttää karsealta, mutta tehtiin se joka kerta nollana läpi - ja aina vain paremmalla ajalla. Olin vähän hämmentynyt, miten nopeasti hoksasin vaihtaa omaa asentoa päällejuoksuissa ja hypylle 14 tehty poispäinkäännös oli mielettömän hieno. Kehuja saatiin kontakteista, jotka on nyt liki täydelliset. Kaikilla kerroilla jäi upeasti odottamaan lupaa, ja yhden kävin erikseen tästä syystä palkkaamassa. Mielettömän hieno tirriäinen minulla! Mainittakoon vielä, että kaikki rimat olivat 40-45cm, eikä yhtäkään tullut alas, lihasjumien takia siis tiputellut joskus korkeita rimoja, ja näin onkin aina viimeistään huomannut, että on aika osteopaatille varattava. Hienosti siis toimi kroppansa kanssa, ja piti vaikeatkin rimat ylhäällä.

Tähän on enemmän kuin hyvä lopettaa agilityvuosi 2013, ja jatkaa vuotta 2014 heti 1.1, Juuson treeneissä. Olen vain niiiiiiiiiiin onnellinen, että saan harrastaa näin hyvässä seurassa, ja näin ihanien kouluttajien kanssa. Varmasti käydään Juhalla ensi vuodesta enemmänkin, ja jatketaan omassa seurassa näiden kouluttajien parissa, sekä etsitään uusia ihmisiä uusine tietoineen. Vuoden 2014 pyrkimyksiä ja tavoitteita listailen lisää myöhemmin, sillä nyt kutsuu aamulenkki. Pitää vielä ruksata omaan treenilistaan, että päällejuoksuihin vauhtia, vetoa ja uskallusta. Varovainen ohjaaja ei osaa ohjata, rämäpää meiningillä siis ensi treeneihin!

Muistattehan äänestä meitä näin viimeisinä tunteina! Johtosija vielä hallussa: tykkää meistä täällä: http://www.mushbarf.com/fi/barffaus-kokemukset/shetlanninlammaskoira-koira/shetlanninlammaskoira/kaikki-kaikessa ! Voidaan voittaa 100 € vaisto-pullia.

1 kommentti:

  1. Jaksoin lukea koko tekstin! Ja kattoa miten toi rata menee. Ihana ku siitä sai jotain irtikin, kun on päässyt lajia vähän kokeilemaan, thanks to you. :)

    En kyl käsitä miten ootte tosta 12-17 kohdasta suoriutunu virheettä...

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)