9.10.2014

Kilot karisee!

Aikaisemmassa postauksessa tuli kysymyksiä hyvistä vinkeistä laihduttamiseen. Ihan niinkuin ihmisilläkin, ihmekeinoa tähän ei ole. Me ei siis ruvettu syömään laihdutusnappulaa tai kaikkea ruokaa nesteenä. Ruuasta saisi poistaa max 10% aikaisemmasta määrästä, kun koiraa halutaan laihduttaa. Meillähän on myös tavoitteena parempi kunto, ja enemmän muskeleita. Rasva on helppo muuttaa lihakseki, mutta äärettömän vaikea saada sitä katoamaan olemattomiin. Johonkin se ylimääräinen energia/rasva täytyy käyttää! Meillä käydään siis noin kolmisen kertaa päivässä lenksulla. Tässä likiviikon liikunnat, päivän kohokohdat aina sportstackerin kera. Huomatkaa matka ja aikaerot patikoinnissa ja kävelyssä, sekä kalorimäärät. Nämähän toki koskee minua eikä koiraa, mutta pääsette vähän jyvälle asiasta.


Perjantai 3. päivä! Aamulenkki sijoittui lähiöömme, kaksi kilometriä reipasta kävelyä ja tämän jälkeen aamuruuan etsintään jäljen muodossa. Päivä lenkki oli suunnilleen samanmittainen, koirat pääsivät olemaan vapaana ainakin puolet matkasta. Illalla päästiin Jennin kanssa yllä mitatulle lenksulle - koirat kokoajan hihnassa ja reippaalla ravilla. Ohitettiin todella näppärästi Leevin teiniydestä huolimatta kaikkoi koirat, ja käytiin koirapuistossa painimassa 4kk kettuterrieripennun kanssa. Vielä iltatreeninä asioiden palauttamista omistajan käteen asti.


Lauantai 4. päivä! Aamulenkkinä toimi pelto rallattelu (1,5h) joka sisälsi aivan tuhottaman määrän pallon perässä säntäilyjä. Tästä saatiin hyvät spurtit, alku ja lämpö jäähtyineen. Tätä seurasi yllä mitattu lenkki Roosan kanssa korvessa, soisessa ja nousevassa maastossa. Omat reidet kiittää myös näistä lenkeistä. 'Vieraiden' koirien kanssa lenkkeilyn etu on koirille pidendytyny matka. Etenkin Leevi juoksee isompien kanssa hurjasti enemmän, kuin yksinään tai Ruffen seurassa. Illaksi vielä palauttava 4 km remmilenkki. Päivään mahtui myös tottistreenit, työnalla seuruu.

Sunnuntai 5. päivä! Aamu alkoi esine-etsinnällä Vuosaaren metsissä, josta löydettiin hienosti sekä vieras hanska, miehen hajuinen lompakko ja puhelimen kuoret. Tästä matka jatkui Nean kera korpeen asti. Asetukset on juoksulla, koska puhelimen oli tarkoitus matkustaa Ruffen repussa, kunnes ensimmäisen kilometrin jälkeen totesin repun käyttökelvottomaksi näin pienelle kaverille. Lenksulla pysyttiin poluilla, koirat vapaana juosten. Illalla vielä 3,5km remmilenkki ja pojille vartin dobotreenit. Leevi tosin höselsi lähinnä tasapaino tyynyn kanssa.


Maanantai 6. päivä! Aamutreenissä jälleen esineitä! Harjoiteltiin asioiden pitämistä suussa, ja päästiin jo huimiin viiden sekunnin pätkiin. Esineinä toimi mukavia materiaaleja kuten, pehmennyt nahkalompakko, treenipatukka, pehmolelu ja tokokapula. Aamulenksu oli 2km remmissä lähi puistossa ja päivälenkki hoidettiin pellolla juosten ja frisbeetä jahdaten. Illalla vielä Juuson kanssa iltalenksu, liki 4 km - joka on ylhäällä merkitittynä. Iltalenksut alkaa olemaan niin pimeitä ja viileitä, että kavereista pienin saa kohta takin niskaansa, tärinät alkaa yleensä loppumetreillä, joten joku villapaita pääsee pian käyttöön.

Tiistai 7. päivä! Aamutreeni piti sisällään eilisen asioita, harjoiteltiin metalliesineiden nostamista ja pitämistä suussa. Tätä seurasi aamun remmilenksu 2km. Päivemmällä suunnattiin taas korpeen, tällä kertaa Mirandan ja Ekan kanssa. Vauhtia riitti enemmän kuin yleensä! Leeville juuri sopivaa juoksu ja painiseuraa. Ruffe tyytyi vedelle piipittämiseen, ei onneksi lähde enää uimaan noin kylmiin vesiin. Oli kerrassaan loisto lenkki, ja seura niin meille sopivaa. Illaksi vielä palauttavat lenksutukset vapaana 2km ja kropanhallintatreenit, tassujen laittoa kippoon (leevillä vati, ruffella 5l kuppi) ja takajalkojen herättelyä vadin ja kirjojen avulla.


Keskiviikko 8. päivä! Aamulla jälleen minitreenit, aiheena kaukokäskyt. Tästä jatkettiin aamulenkki 3km - remmissa liki koko matka. Päivälenkki sijoittuikin vetolajien pariin! Käytiin pyöräilemässä Ruffen kanssa 'väliä' (Hanna ja Juuso seisoskelivat milloin missäkin päin urheilupuistoa, ja pyöräiltiin näiden välissä). Huippumies teki töitä todella hyvin, ja veto pysyi viimeiseen asti - pisimmät treenit tähän mennessä. Leevi sen sihaan veti olemattomia ketjuja perässään, jotta vaan totutellaan vetämisen ideaan ja siihen että takana kilisee ja kolisee. Tästä jäähdyttely lenkki ja koirat nukkumaan. Itse kävin hurjastelemassa yötämyöten carting radalla.


                        Mitäs tykkäilette tällaisista postauksista?

4 kommenttia:

 1. Siis kertakaikkiaan ihana postaus! Olisi kiva saada tällaisia koosteita vaikka viikoittain :) Muutenkin on mukava lukea teidän touhuista :) Mitenkäs muuten Leevi osaa kävellä hihnassa? onko jo kuin vanha tekijä, niinkuin Ruffe?:)

  VastaaPoista
 2. Vielä olisi kiva kuulla jotain punnitus tietoja, miten on painoon vaikuttanut tai omaan näppituntumaasi lihaskasvuun näistä reeneistä. Muistelisin joskus nähneeni Rufffen lihaskasvusta kuvapostauksen kehityksestä. Tälläinen olisi kiva :)
  T: Petra

  VastaaPoista
 3. Hei! Kiinnostaisi nuo kropan hallintatreenit. Löytyyköhän niihin esim. netistä jotain hyviä ohjeita?

  VastaaPoista
 4. Minkä merkkiset ja mistä ostetut on nuo huskyvaljaat mitä käytät?:)

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)