26.1.2015

Viikko muutoksia

Koko viimeviikko meni niin vauhdilla, että huhhuh. Tiivistän kaiken tähän samaan postaukseen, siitä syystä, että viikko oli suunniteltu kokonaisuus. Leevi on teinimörkeillessään alkanut yllättäen eroharmistumaan ei kuitenkaan ahdistumaan. Komennushaukku on kuulunut kotoota lähtiessä, ja muahan tästä saa syyttää. Kuvasin kaikki päivät videolle ja ongelma hävisi muutamassa päivässä. Duunipaikka mahdollistaa koiran ottamisen töihin, joten harvemmin niitä olen kotiin jättänyt - tähän tuli kuitenkin nyt muutos. Onneksi esimerkkinä toimii viilipytty Ruffe, joka nuorukaisen oikaisi takaisin raiteille. 

Maanantaina, oli täysi lepopäivä. Ei tehty ei niin yhtään mitään, ei käyty edes pitkällä lenkillä. Olin itse töissä normisti 15-21, ja työmatkoihinhan mulla menee 5min, joten kuusi tuntia on noiden maksimi yksinolo aika. Video paljastaa, että Leevi huusi ensimmäiset 15min, jonka jälkeen nukkui 3h, huusi taas 15min ja nukkui lopun aikaa. Ruffe ei edes herännyt Leevin yksinäisyyden huutoihin. Ja illalla katseltiin yhdessä tyytyväisesti sarjoja. 

Tiistaina, reippailtiin aamusta työpaikalla doboilemaan. Allekirjoittanut on vieläkin vähän jumissa, mutta koirat kiittää. Hirmusen mukava tunti vierähti touhutessa, hikeä pintaan! Pojat oli ihan hepulissa doboilun jälkeen, ja Ruffen askel muuttui samantien, lämpöset lihakset ja hyvä fiilis. Tätä seurasi taas mun töihin lähtö jälleen 15-21 koirat yksikseen. Leevi huusi ensimmäiset 5min, ja tämän jälkeen nukkuikin aika tyytyväisesti loppu ajan.Keskiviikkona, lähdettiin aamusta systerille muutaman kilometrin päähän ja heitettiin metsälenkkiä tunnin verran. Kotosalla naksuteltiin sivulletuloja reilu vartti ja tästä taas minä töihin 15-21. Video paljastaa osaavan nuorenmiehen, joka menee suoraan nukkumaan. 

Torstaina, suunnattiin Jasun kanssa Uutelan luontopolulle. Oli muuten eka kerta, oikeen kiva pikkulenksu! Tuuli tuiversi naaman jäihin, mutta ei kaaduttu liukkailla poluilla, joten voittona tämän laskisin. Tästä koirat jälleen kotiin 15-20, täysin hiljaista oli. Tämän jälkeen Juuso toi mulle tyypit töihin, josta pääsivät molemmat rally-toko treeneihin. Tosi hienot treenit Ruffen osalta, Leevillä muuten niin hienoa tekemistä, mutta loppu pätkä oli liian pitkä - ohjaajalle siis tästä noottia. Muutoin huisin hauskaa menoa, ja Leevin keskittyminen muiden koirien seurassa on ilo silmälle!Perjantaina, tyypit pääsi vihdoin töihin mukaan. Koulutin sopivasti 4 tuntia, jonka ajan tyypit odotteli nätisti häkissä ja esiintyivät loistavina demokoirina. Häkkihiljaisuus ei ole pienemmällä ollut mikään itsestään selvyys, huusi aijemmin jo siitä, että seisoin selin koiraa kohti. Nyt sain pitää kaikki koulutukset hiljaisilla koirilla, ja olla ylpeä että jotain olen taas saanut aikaan! Tätä päivää seurasi vielä loppu illan töissä vapaana hengailut tiskin takana, sekä puolen tunnin uinti yömyöhään - mun synttäreiden kunniaksi oltiin koko perheellä pulikoimassa ja pojille oli tiedossa vielä shamppoopesut!

Lauantaina, suunnattiin aamusta Ojankoon kattelemaan tokokisoja. Pätevää porukkaa, sekä kisaajat että munkin tyypit. Tehtiin kontaktiharjoitteita Leevin kanssa, kuin myös perusasentoa häiriössä. Ruffe treenasi koiratanssia ihmisten keskellä ongelmitta, tosi ylpeänä sai noitten kanssa olla! Tätä seurasi reilu tunnin lenksu Niinan ja Hertta-sheltin kera, josta kotiin tyytyväisenä nukkumaan. Loppu päivä menikin sohvalla koirien osalta. 


Sunnuntaina, aamu alkoi jälleen tokokisojen ihailulla. Käytiin tekemässä älyhienot seuruu pätkät ja luoksarit kisahäiriössä. Että toi Ruffe on vaan pomminvarma ja Leevikin hyvää vauhtia siihen matkalla. Luotto nuorimmaiseen kasvoi roimasti viikonlopun aikana. Sunnuntai jatkui vielä oman yrityksen tiloissa treenaillen, pari noutoa ja merkin treenausta. Kahvittelua ja lärpättelyä Nean kanssa, kuin myös uintia 45min kolmen sheltin voimin.

Viikko tässä siis pulkassa. Tämä viikko menee melkolailla samalla kaavalla koirien kotiin jäämisten suhteen. Älyhienosti päästi pentukin yli tästä teiniääliöydestään, kun tajusi etten komentamalla tule takaisin. So proud. Uusi energinen viikko tässä alkamassa, ulkoilma kutsuu vaikka onkin harmaata, me suunnataan jälleen uusiin lenkkimaisemiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)