3.1.2015

Vuoden ekat rallykisat

Vissiin tulossa miljoona näitä ''Vuoden eka jotain jee''-päivityksiä. Jokatapauksessa avattiin vuoden kisakalenterit. Aamusta suunnattiin Koirakoulu Koirakeitaalle Rally-toko mölleihin. Näihin ilmoittauduttiin fiiliksellä, ''mennään muistuttelemaan tapahtumakäytöstä''. Tavoitteena oli tehdä meidän tasoisia ratoja ja syödä paljon nakkia. Tämä tehtiinkin, osittain. Yllätyksiä tuli molempiin suuntiin. Leevi otti siis osaa nakkialomölleihin ja Ruffe puolestaan alomölleihin. En voisi olla ylpeämpi näistä tyypeistä. Shetlantilaiset Ruffella oli paaaaljon energiaa, joten seuruu oli meidän kriteereihin täydellistä. Tyyppi hymyili ja aivasteli koko matkan, tämä merkki hyvästä meiningistä mistä saatiinkin palautetta. Liikkeestä maahan oli mieletön, ja askeleet (paitsi peruuttaen) tosi upeat. Koko rata tehtiin ilman palkkaa, eikä merkkejä turhautumisesta näkynyt, vaikka aikoinaan on pitänyt alkaa jossain vaiheessa haukkumaan nakkia tulevaksi taskusta. Omat mokat siis harmittavat, ilman näitä olisi tulos ollut eri. Kuitenkin hyväksytty suoritus, ja koiran tekemiseen olen erittäin tyytyväinen! Näillä pisteillä ei kuitenkaan mihinkään sijoituttu, osa porukasta kun veteli hienoja 100/100 tuloksia, onnittelut heille.

Leevi oli huisi! Pikku tyyppi 10 kk on käynyt yksikkä rally-kisoissa viime vuoden elokuussa tuloksin 86/100, jolloin rata meni melkeimpä imuttamalla, tätä ennen ei ollut edes kylttejä nähnyt ja tämän jälkeen on yksissä omatoimitreeneissä ollut osallisena. Tänään kuitenkin kaveri ylitti ihan kaikki odotukseni. Seuruu oli keulivaa ja ajoittain pomppasikin, mutta mikä keskittyminen! Täähän siis osaa jotain, mun oma riivatturaivoriitanrääpäle. Ei ole yhtään huonoa sanaa sanottavana koko radasta, mentiin ihan yhdellä ajatuksella, oikealla viretasolla ja palkkan määrällä. Nakkia tuli noin 2-3 kyltin välein ja muutaman kerran seuruuseen. Mieletön ipana. Näillä pisteillä pokattiinkin siis nakkiluokan 2. sija!RUFFEN PISTEYTYS 73/100 

1. Istu, maahan > kierrä koiran ympäri. Me mentiin suoraan maahan, enkä uusinut (TVÄ-10)

3. Pujottelu. Ruffe kaatoi viimeisen kartion vahingossa, jätin ehkä hintsusti sille tilaa ohittaa. (KYL-3)
8. 270 oikealle. En ihan varma mistä tuli, käännös kyllä venyi hieman. (KONTR.-1)

11. Askeleet peruuttaen. Meill' edessä istuminen aiheutti onkelmaa, uusin (UUSI-3). Onnistui uudemman kerran, jolloin en osannut laskea itse enää askelia. (TVÄ-10)

LEEVIN PISTEYTYS 97/100 2.sija

5. Koira eteen > vasemmalta sivulle. Leevistä kyltit on epäilyttäviä kun ne jää pyllyn taakse. Piti siis käydä tökkäämässä tätä yllättävää kylttiä, joka oli selkeesti pelottavampi kuin ne muut vastaavat härpäkkeet.On nämä jätkät vaan huippuja. Kello kymmenestä neljään jaksettiin odotella autossa, matkustaa, treenata ja kisata. Vitsi että olen tyytyväinen. Vielä kun itse oppisi toimimaan paremmin radalla, niin homma olisi selvä. Leevi jatkaa mölli uraansa, sekä harjoittelee myös kestoa radoille. Ruffe suuntaa virallisiin, kunhan palautellaan edessä istuminen mieleen. Ja vaikka kisapaikka oli äärettömän ahdas (lue: miljoona koiratappelua), molemmat koirista suorituivat uskomattoman hyvin, sekä odottelusta ja kisailusta.  Paikalla oli ihanasti porukkaa ja mukavia ihmisiä, niin erilainen tunnelma kuin missään muussa koiraharrastetapahtumassa tai varsinkaan kisassa. Toivottavasti törmäillään uudelleen muiden kisaajien kanssa, teitte päivästä mahtavan! Alla vielä pätevä voittopose minimiehestä, joka alkaakin olemaan vähän vähemmän mini. Kiitos ja kuitti, nyt me palataan luiden ja nukkumisen pariin.Milloinkas lukijoilla on ekat kisat tiedossa?
Laji vapaa, tietysti etenkin kiinnostaa rallyiliät, josko törmättäisiin jossain!

14 kommenttia:

 1. 28.2 viralliset agilitykisat Jyväskylässä shetlantilaisen kanssa! :)

  VastaaPoista
 2. Onnea!:) Rally-toko on kyllä tosi mukava laji, tykkään tosi paljon.:) Meillä on vuoden ekat tokokisat tiistaina!

  VastaaPoista
 3. Meillä on vuoden ja historian ensimmäiset rallykisat 10.1. Ylöjärvellä ja pyörähdetään samaisella paikkakunnalla myös 25.1. (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *Ai hitsi! Oltaisiin samoissa kisoissa jossei Ylöjärvi olisi monen tunnin ajon päässä :/

   Poista
 4. Justiinsa tänään ilmotin meidät Frinin kanssa rallyepiksiin, jotka olis 11.1. eli jo viikon päästä! O_o Pitäis ehkä edes pari kertaa ennen sitä treenata pitkästä aikaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missäs sellaiset on? Multa meni noi ihan kokonaan ohi :)

   Poista
 5. 17.1 Tokokoe :) ja jos tiiät jotain rally-tokon möllejä nii haluaisin tietää! :) Ja siis pääkaupunkiseudulla. Ja mitä tarvitaan rally-tokon starttaamiseen?

  - Tahma-tassut.blogspot.fi -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rallyttelyn voi aloittaa kuka vaan ja miten vaan. Kannattaa tsekata rally-toko ry nettisivuilta kylttien suorittamiseen liittyvät ohjeet ja pistää menemään! :) Laji ei ole mutkikas vaikka todella monipuolinen onkin.

   Poista
 6. Moikka! Olisi kiva joskus tulla käymään Sporttihurtassa uimassa, tai vaikka jollakin kurssillakin! Kuinka monen vuoden kokemus sinulla on kouluttajana? Ja millä tavalla olet kouluttautunut lajiohjaajaksi? Minkä kaikkien lajien kouluttaja olet? :) Kiitos vastauksista ja mukavaa kevättalvea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Kaikki tiedot löytyvät Sporttiksen omilta sivuilta: www.sporttihurtta.com

   Poista
 7. Harmittaa kun virallisia rallystartteja olis niin paljon, mutta en oo vielä saanut rekattua koiraa D: Aikaisintaan 28.03 päästäis osallistuun, jos oon siihen mennessä saanut FIX -rekattua Tuikun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! :) Nomutta maaliskuu tuleekin nopsasti ja aina voi treenailla jo seuraavan luoka kylttejä jos on muuten valmis kisaeläin.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)