18.3.2015

Rally-tokokoe Lahti 8.3

Ruffe starttasi rallytoko uransa vihdoin ja viimein. Hyväksi luettiin epäviralliseen aikaan tehty RTK1-koulari, ja päästiin näin ollen AVOimeen luokkaa skabailemaan. Olin itse vähintään yhtä tohkeissaan kuin koirakin, tämä saattoi johtua älyttömästä kisatauosta. Ruffe on rallykisoissa käynyt viimeksi 2013 toukokuussa,  ja viimeisin kisakokemus oli viimeiset agilitykisat maaliskuussa 2014. Hetki siis vierähtänyt. Vuoden kisatauon jälkeen oli ohjaajakin aika täpinöissä ja unohtanut jo täysin kokonaan kisajännityksen - kyllä se sieltä sitten radalla löytyi.Mukava rata, tutustumisessa jo tykkäsin meiningistä, vain muutamaa kohtaa jäin miettimään. Kyltti nro. 5, Istu, seiso - kierrä koiran ympäri. Hyvin tämä kuitenkin radalla meni, vino (-3) saatiin, kun Ruffe siirsi tassujaan. Eipä haitannut, taisi olla ensimmäinen kerta kun tyyppi kylttiä tekee radalla. Kaikki loput huomatukset kohdistuivat ohjaajaan. ''Ohjaaja ei käänny paikallaan, ohjaaja heiluu, ohjaaja käskyttää'' - hemmetin ohjaaja. Josko vaikka itseäänkin välillä treenaisi! 

Liikainto Ruffella iski päälle juoksuu lähdössä, josta kolmisen haukahdusta ja polvesta nappaaminen - kiihdyttävää tällainen pyrähtely. Sain tilanteen vielä hallintaan, mutta juoksun jälkeiset kyltit meni sellaisella innolla ja piipityksellä, että oli hevosissa pitelyä. Kunnialla ja kahdella uusinnalla loppuun asti, huhhuh. 


Olin jo hyväksynyt meidän hyllymme, kunnes tuloslistaan napsati AVOHYV! Jumankekka, sehän meni läpi. Kaunis kiitos tuomarille, joka vielä kommentoi meidän mieletöntä hevosten pitelyä, tuulta ja tappuraa välillä tämä pippurimies.
Jokatapauksessa 75/100 meidän matalimmat pisteet ikinä, mutta tulipahan tulos kuitenkin. Kyltit jotka meni hyvin tuntui ihan siltä kuin oltaisiin yhdellä ajatuksella menty, ja huonommat täysin omaa sähellystä, joten koiraan olen hyvinkin tyytyväinen.

Seuraavat kisat ovatkin omalla hallilla tänä sunnuntaina, enkä odota ihmeitä. Lähiaikoina on kierrokset todella alkanut nousemaan, joten toivotaan sunnuntailta rauhallista ja tasaista suorittamista. Tuloksen saaminen toki plussaa, mutta ei sunnuntain tavoite listalla. Kisatilanteisiin tarvitsee taas etsiä ohjaajalle varmuutta ja rentoutta - kyllä tämä taas tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)