15.4.2015

Ihan tosissaan

On nimittäin shetlantilaiset töissä. Rally-tokoa on tullut treenailtua aikalailla ahkerastikin, kun on nyt oikeastaan meidän ainoa lajimme, patikoinnin, uinnin ja muun liikunnallisentoiminnan ohella. Leevi sai fyssarilta luvan treenailla (jottei pää menisi ihan jumiin), 5-10min treenejä. Seuruita, asennonvaihtoja ja jättöjä. Ei mitään riekkumislelupalkkaa, vaan nakkia naamariin.

Pikkumiehestä on kuoriutunut ihan mahtava pikku rallyisti. Seuruu pätkät sujuu hyvin ja kontakti pysynyt mukavasti. Kyseessä niin hallissa kasvanut penska, että nyt ulkona treenaillessa kurkkii vähän ympärilleen. Häiriötreeniä siis vaille, tällä hetkellä häiriöksi riittää ohi menevä auto, ihminen ym. Maksimaalinen reaktio minimiehellä on siis kontaktin tiputtaminen 1-3sec ja siitä samantien jatkaminen, joten eipä ole iso vaiva treenailla tällaista.

Käännökset sujuu mukavasti, takapään käyttö on äärimmäisen näppärän näköistä! Tiukennellaan käännöksiä step by step, ja kohta alkais olla valmista. Tavoitteena teknisesti huikeen näköset käännökset, kropankäyttö kun on mulle niin sydämmenasia. Alla kuva tämän vuoden ekoista ulkotreeneistä Leevilän kera, kuvasta kiitos Mirandalle.Ruffe puolestaan on ollut vähän kiikunkaakun. Nyt kuitenkin ollaan saatu uusi sivu käännettyä ja muutettua seuruussa jätättävä lahnailija innokkaaksi pörröhännäksi. Ruffessa tuskin mitään alunperin olikaan vikana, ohjaaja vaan hukassa oman kroppansa kanssa. Taidettiin tänään tehdä ensimmäinen treeni ikinä niin, että en liikkeessä taputellut omaa reittä ''tule tule vaan hyvin tule ''-tyylisesti. Sehän pysyi mukana, ja piti kontaktia. 

Ruffella seuruussa hankalinta liikkeelle lähdöt perusasennosta ja vasemmalle täyskäännös. Käännöksiin vaan systemaattisuutta. Välillä tekee ihan täydellisesti ja välillä jää seisomaan kesken käännöksen, ihan ''mitä sä teet''-ilmeellä. Tähänkin jo treenisuunnitelma tehty, ja tuloksia saatu. Kaikki käännökset tänään eripäteviä. Liikkeellelähdöt vaatii palkkausta ja ohjaajalta selvät vihjeet. Ollaan kuitenkin jo oikealla polulla!Kun säät kerran sallii, niin treenitään enemmänkin ulkosalla ja vaikkei ohjattuihin päästä, niin hyvin ehditään omatoimisiin porukoihin aamuisin mukaan tottistelemaan. On tämä vaan niin meidän laji!

1 kommentti:

  1. http://paimenlauma.blogspot.fi/2015/05/haasteet-paljastavat-asioita.html Teijjät on haastettu :)

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)