8.6.2015

Karjaan rallykisat

Viime lauantaina oli aamulla suuntana Karjaa. Takakontissa molemmat shetlantilaiset, ja etupenkkiseurana Miranda, jolle suurkiitos matkaseurasta. Olisi tullut reilu 8h kisapäivän aikana kyllä useasti tylsää, jossei olisi ollut stressinlievittäjää ja pulputusseuraa. Matka tattui mukavasti ja kisapaikkain löytyi huolesta huolimatta näppärästi (1h 45min ajomatka). 

Koirat jäivät autoon hengailemaan, onni oli sateinen keli, ja me suunnattiin halliin ihmettelemään ja ilmoittautumaan. Todella mukava tilava halli ja ihanat kisatyöntekijät! Katseltiin melkein koko voittajaluokka ja tämän jälkeen koittikin Ruffen vuoro, avoimenluokan toisena koirana. 

Hain koiran liian myöhään halliin (kerrankin näin), tyypillä oli kamala vauhti päällä ja ihan hippulat vinkuen mentiin lähtöön. Harmikseni neljäs kyltti oli vauhdinmuutos juoksuaskeliin ja pikkupaimen tietysti kirosi koko matkan. Tästä napsahtikin yleisvaikutelmasta -2p vähennyksiä. Olisi voinut antaa rankemminkin, mutta kiitos vaan kiltille tuomarille! Rata sujui huisin näppärästi, mitä nyt ohjaaja unohti yhden istumisen (-10tvä) ja näin edespäin, mutta muutoin ihan mukava rata. Kontrollinpuutetta kun toisella tosiaan keitti jo lähdössä yli, mutta tasaantui onneksi loppua kohden. Tuuria ja pippuria matkassa, palkintojen jaossa olin aivan äimistynyt (ja ilman koiraa), kun Ruffen kanssa sijoituttiinkin kolmansiksi, tuloksella 84/100! Tämä olikin Ruffen viimeinen avohyv, ja näinollen tyypistä tuli lauantaina RTK2 Kepposen Rudolf!Tunnin hihkumisen jälkeen olikin pienemmän miehen vuoro. Leevin taasen otin aaaaivan liian myöhään halliin. Tajusin vasta kisapaikalla, että hitto. Eihän se oli koskaan kisannut hallissa. Jaa hemmetti, eipä se ollut missään muussa kuin omassa hallissaan käynyt. No voi hyvää päivää, ja tyypille jäi huimat 5min aikaa kasata nuppi ennen omaa suoritustaan.

Lämppäliikkeissä huomasin jo, että Leevillä on pallo hukassa. Nuuhki ilmaa, kulki pää alhaalla ja jännäsi selkeästi. Otin vähän lisää aikaa ja paljon nakkia, ja siitä sitten vaan lähtöön. Kehässä onneksi koira toimi. Tajusi, että  mitä täällä oltiinkaan tekemässä ja lähti töihin. Ensimmäiset 6 kylttiä toimi niinkuin aina, tosi pätevästi. Seuraavat kolme meni haahuilun puolelle ja loput ok meiningillä. Ohjaajana missasin sen, että Leevi ehti täyskäännöksen aikana istahtaa (-10tvä) ja loput huomau
tukset tulikin nuuskuttelusta. Tyyppi tökki kylttejä nenulla muutaman kerran. Haahuilu oli Leeville ihan uutta, mutta ensimmäisiksi hallikisoiksi niin hieno ipana! Kyseessä kuitenkin äärettömän häiriöaltis (ollut ainakin ennen) pikkumies.
Jokatapauksessa saatiin hienosti 
85/100! Ja Leevin toinen alohyv suoritus. Vaikka itselle jäi epävarma olo suorituksesta, toimi koira niin hyvin kuin vain näin uudessa tilanteessa osasi. Otti kyllä penskan voimille tämä reissu, kun heti radan jälkeen sammui mun syliin totaalisesti. Nukkuikin loppu kisapäivän syliä vaihdellen ja koko automatkan, sekä loppuillan. On se vaan rankkaa olla pieni rallysheltti, uudessa hallissa. Sijoille ei päästy, neljänneksi jäätiin tässä porukassa, kamalan onnellinen olin, että oikeasti saatiin häntä heilumaan koko radan ajaksi - vaikka jännitti ihan vietävästi pientä miestä.

Kyllä sitä taas vaan huomasi, että miten oma juttu tämä rally on. Ja miten nämä tyypit jaksaa olla tästä yhtä innoissaan kuin minä. Vielä kesä viimeiset kisat edessä, tänä lauantaina piipahdetaan inkooseen. Ruffe korkkaa voittajaluokan (ei oikeesti osata mitään, ja olin avoimeen ilmonnut) ja Leevi menee hakemaan hyvää mieltä ulkokisoista mahdollisesti viimeisen kerran alokasluokassa. Aika jännittävä viikonloppu siis tuloillaan!

2 kommenttia:

  1. Wau, on sulla taitavat supersheltit! Onnea ja rapsut pojille. :)

    VastaaPoista
  2. Vautsi onnea! Mekin metsästetään rtk2 tässä kesän aikana että päästään voittajaan ;)

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)