23.7.2015

kompastuskivien kartoitusta

Istu, seiso, kierrä koiran ympäri. Avoimen luokan kyltti, ja rallyn eka seisomisliike. Leevillä on tämä edessään varmasti ensimmäisissä avoimen kisoissa. Treenattu on, ja viikonloppuna sain näppäriä toistoja käsiavuilla. Näistä oltiin saatu jo nami pois nyrkistä, mutta vielä vaatii paljon varmuutta ! Ruffella liike toimii, kovassa vireessä saattaa pompata seisomaan jääden ministi vinoon (ehkä -1p), muutoin loistava. Tämä pysyy kuitenkin treenilistalla kisoihin asti!


Avoimen luokan miljoonat käännökset istumisineen eivät tuota perusasentoa palvovalle Leeville ongelmaa. Ruffen sen sijaan voisi vasemmalle kääntymisiä, kunten istu, käännös vasempaan, istu - kylttiä treenailla. Vatitreeni on jo kahden treenin jälkeen tuottanut tulosta. Eilen koiralla demotessa tyyppi oli niiiiiiiin tiivisti perusasennoissa, että vähempikin riittäisi. Melkoisen tehokasta siis.Olen jotenkin kamalan luottavaisin mielin menossa Ruffen kanssa voittajaan. Melkein huolestuttavan helppo olo. Meillä ei siis todellakaan ole hallussa kaikki asiat niin hyvin kuin tiedän olevan mahdollista, mutta yllättävän kivalla mallilla on asiat. Ruffe kun vaan on tollainen luottahurttien herttua, että sen kanssa ei mikään koskaan jännitä. Leevin kanssa puren kynsinauhat alta aikayksikön, ja vaadin siltä huomattavasti enemmän, kun mitä Ruffelta samassa iässä. Ruffe oli tuossa iässä käynyt YHDET mätsärit, ja aloitti pian sen jälkeen agilityn. Tahti ollut vähän eri, ja löysäänkin pipoa nyt Leevin kohdalla. Muista, muista, se on vasta iiiihan kakara.

Seuraten 3 askelta peruuttaen. Voi pieni pippurinen Rudolf ja peruuttaminen. Mestariluoka peruutus ohjaajasta pois päin sujuu kuin tanssi, mutta tämä voittajan sivulla peruuttelu sattuu meitä molempia päähän. Ruffe peruuttaa erittäin herkästi vinoon ja aivan hirveällä vauhdilla! Ehdin kuiskata 'pakit....ta' kun koira on jo kuuden metrin päässä vinosti, irvistäen ja kurlaten. Hohhoijaa, tähän siis mieletön määrä aikaa  vielä.

Eli vielä työn sarkaa varsinkin näissä kylteissä. Leevi opettelee vielä erottamaan seiso ja istu käskyt tarkemmin ja toivon pystyväni häivyttämään kroppa-apuja enemmän. Sillä välin Ruffe erottelee peruuta käskyn perkeleestä, ja toivotaan meille rauhallisempaa peruuttelua. Yksittäisenä liikkeenä menee, mutta radalla kaatuu kyllä kaikki mahdolliset kupit nurin, jos yhtäkkiä lähdetään peruuttelemaan. Kuvassa Ruffen kirosanojen pidättelyä peruutuksie tehdessä, onneksi rallyssä ei saa tyyli pisteitä. Puuhkahäntä ja rotanrimpula jatkavat siis näiden asioiden parissa tällä viikolla.

Asennon vaihtoja treenaillaan myös ahkeraan iltaruuan yhteydessä. Leevi treenaa avoimen istu, maahan, istu-kylttiä. Erittäin hyvällä mallilla, vaihdot toimii ilman että takapää nousisi milliäkään. Ruffella näissä liikaa intoa, jotenkin yhdistää tämän asennon korjaamiseen ja ottaa siitä kierroksia. Suurin haaste kuitenkin istu, seiso, maahan-kyltti. Kroppa-avuilla kyllä sujuu, mutta näistä kroppa-avuista sain viime kisoissa komeasti -10p. Joten täytynee häivytellä ennen skabailua. 


3 kommenttia:

 1. Kiva lukea sheltti rallatteluja.. täällä Nala shelttityttö kohta vuoden verran treenaillu rally juttuja, ja vihdoin ohjaajakin ymmärtää ehkä jotain, että ekoihin kisoihin uskaltauduttiin ilmoittautua!
  Niin ja meillä Naksutin myös ihan sairaan siisti juttu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei vitsi kiva kuulla :) Musta tuntuu, että shelttirallatteilijoita (kamala sanahirviö) on aika paljon, mutta harva tosiaan rustaa tekemisiään blogiin. Kouluttelen siis lajia jo toista vuotta, ja vähitään joka toisessa ryhmässä on ollut sheltti. Tässä lajissa kun pärjää kaiken rotuiset, niin on kamalan mukava harrastaa!

   Poista
  2. Täältä löytyy yksi voittajaluokkalainen. Peruuttamisen kanssa tahkotaan kanssa. Peruuttaa hyvin lähellä seinää, mutta ilman seinän tukea keskeyttää tai lähtee vinoon. Takana kolme kisaa voi-luokassa. Kaikissa on ollut peruutus, joten se olis kyllä hyvä osata. Myös meillä on tuo istu-seiso-kierrä koiran ympäri ollut melko hankala. Nyt alkaa sekin vihdoin sujumaan. Pidin namialustaa koiran edessä maassa, niin oppi seisomaan paikallaan. Krista opetti myös kurssillaan, että paikallaanseisomista kannattaa vahvistaa niin, että vetää koiraa hihnasta (ja kevyesti tönäisee) ja koiran pitää seistä paikallaan paino kaikilla jaloillaan. Tsemppiä teille. Rally on tosi hauska harrastus :)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)