5.11.2015

Treenivideopläjäys

Kun blogin puolella on ollut hiljaisempaa ja olen lähinnä kirjoittanut jostain ihan oikeista aiheistakin, on treenipostaukset olleet ihan olemattomia. Sain eräänä päivä oikeasti kyselyn, että mitä me oikeen tehdään. Ihanaa, että joku oikeasti odottaa meidän treenipäivityksiä, enkä näitä pelkästään itselleni kirjoita! Vitsi te ootte huikeita. Joten tässä teille harrastuspäivitys, for real!

Me edelleen harrastetaan Rally-tokoa. Viimeisin rallypäivitys on syyskuulta, meidän seuran mestaruuskisoista - jossa Ruffe muuten tanssahteli voittajaluokan mestariksi ja toiselle sijalle. Kisoista jäi treenilistalle yksi jos toinenkin asia molemmille koirille (niin ja ohjaajalle), joten pienen kisatauon paikka ja treenaamaan.Ensimmäinen video on elokuun alusta. Heinäkuu ja elokuu treenailtiin suunnilleen joka toinen sunnuntai Tuusulan kennelkerhon omatoimiryhmässä. Kiitos vaan paljon kaikille seurasta ja hyvästä treenihengestä. Jopa yhdeltä kerralta on videota, wuhuu!

Voittajan tasoinen rata, jossa Leevi tekee ensimmäistä kertaa oikealla seuraamista muualla, kuin omassa olohuoneessa. Ainoat epäkohdat oli tällä kertaa vasemmalle kääntyminen ennen hyppyä, kun katsekontakti katkesi. Toinen erhe oli hypyn jälkeinen kyltti, istu, käännös ja askel oikeen istu - ehdottomasti meidän heikoinkonta nämä oikeaan tehtävät avokäännökset. Oli muuten myös Leevin ensimmäiset treenit jossa uskalsi leikkiä kunnolla muiden koirien läsnäollessa!

Ruffe teki samaista rataa. Ensimmäinen epämääräisesti suoritettu kyltti onkin jo toinen, istu - seiso - istu, tai siis ruffen mielestä perusasento - peruuta askel - vino perusasento. Nojoo, näitä on nyt treenattu ja ilo huomata, että nykyään toimii! Oikealla seuruu toimi tosi kivasti, ja yllättävän näppärästi meni ekaa kertaa paikallaan käännökset silläkin puolella. Muutamat lopun erheet menevätkin sitten edistämisen piikkiin. Treenit oli jokatapauksessa erittäinkin onnistuneet, ja on aina niin iso ilo kun pääsee treenaamaan vieraammalle kentälle, vieraiden ihmisten ja koirien kanssa. Olivat pojat varsin edukseen!Toinen video on Elokuun loppupuolelta meidän hallilta. Lyhyempi alo/avo kylttejä sisältävä rata, jota taisin treenailla seuramestiksiä varten. Leevillä niin iloinen asenne ja huiksuhäntä! Maailman nopein maahanmeno, joka valitettavasti jää helposti päälle. Tämä treeni taisikin olla eka, jossa Leevi tarjosi maahanmenoa perusasennon sijaan, vaan eipä onkelma siihen jäänyt, edelleen kiihtyessään saattaa liimaantua maahan yllättäen (lue: kun ohjaaja antaa siihen vihjaavia apuja huomaamattaan). Ruffe teki muuten samaa pätkää, mutta lopun seisominen otettiin liikkeessä, ilman peruasentoa. Erittäin mallikas oli Ruffekin, vaikka kierrokset oli harvinaisen korkealla.

Molemmilla radoilla näkyy tuhat ohjaajavirhettä, jotka sattuu itseä silmiin. Onneksi koirat suorittaa just eikä melkein, niin voi sitten jatkossa käydä yksin kentällä ja opetella muun muassa, laskemaan askelia yksi, kaksi ja kolme. Opetella kävelemään suorassa ja peruuttaa niin ettei ole kokoaikaa kaatumassa selälleen. Listan viimeinen asia on nyt onneksi hanskassa, ja tätä videota katsoessani olin ihan äimänkäkenä, miten nuo on punkeneet eteen vinottain ja voimalla. Nyt on vähän maltillisemman näköiset eteen istumiset.Viimeinen video onkin Lokakuulta, hups. Syyskuu aloitettiin jo mainituilla seuramestaruuksilla, sitten pojilla oli viikon/kahden rallytauko, kun ohjaaja mietti treenisuunnitelmia. Loppu syyskuu käytettiin naksuttimen kanssa muutamien asioiden vahvistamiseen, per viikko taisi aina olla pari eri kylttilajia reenissä, ihan omassa olkkarissa vaan. Eteenistumiset, Seisominen ja paikallaan käännökset oli treenissä enimmäkseen, vaikka käytiin ihan spiraaleita ja muitakin juttuja läpi. Syyskuussa eteni asiat ihan hurjasti, kun molemmille tuli lisää suoritusvarmuutta.

Voittajaluokan rataa jälleen, ensimmäisenä vuorossa Leevi. Mulla ei ole niin mitään sanottavaa radasta koiran osalta. Aivan ihana harrastuskaveri, joka teki piiiiitkää rataa ilman välipalkkaa ja häntä se vaan heilui. Ohjaajalle noottia, käsi nyrkissä (?!) ja sitten ihmettelen kun koira hyppii käteen odottaen palkkaa, pöh. Onneksi Leevi antaa anteeksi tällaisia aivopieruja, ja tekee töitä mielettömällä asenteella.

Ruffe jälleen vauhdissa ja nakit maistuu! Mä en käsitä miten tuo voi olla aina niin pieni ja pippurinen. Pitkä matka ollaan kuljettu siitä, kun koira haukkui radan aikana mun jokaiselle epävarmuudelle ja virheelle, kun nyt ainoa minipulma on ajoittainen edistäminen ja näin ohjaajan liikkeen estäminen. Vaan eipä huolta, meillä on niin hirmuisen kivaa treeneissä, ettei tosikaan! Täytyy vaan muistaa itse olla rauhallisuuden perikuva, ja ennen rataa ottaa sellaista tekemistä missä koira aina onnistuu, saa palkkaa ja rauhoittuu ruokapalkalla yhden pykälän verran. 


Tässä siis muutamat treeniradat videon muodossa. Näiden lisäksi on tosiaan sitä kuuluisaa olohuonetreeniä - josta on myös videota, mutta ne on lähinnä itselle, kun viilaan omaa liikkumista tai koiran varpaita paikallaan pysymistä. Myöskin ollaan oman yrityksen ansiosta treenailtu satunnaisesti toisen kouluttajamme ryhmässä, jos on ollut poissaoloja ja itsellä vapaa ilta. Ruffe ja Leevi päässeet molemmat treenimään häiriössä, ja on ne vaan niin siistejä tyyppejä.

Sen verran siistejä, että buukkasin meille kahdet kisat marraskuulle. 21.11 Janakkala ja 29.11 Vantaa. Leeviltä uupuu vielä kaksi avoimen tulosta ja Ruffelta vastaavasti kaksi voittajan tulosta. Nuorimmaisen kanssa lähdetään kisoihin hakemaan sitä paljon puhuttua kokemusta ja Ruffe lähtee hakemaan harmonisia ratoja, joissa ei tarvitse keulia.

Mitäs tykkäätte tällaisista päivityksistä?
Haluatteko lisää treenivideoita, treenikuulumisia ja ratapohjia vai ette?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)