17.1.2016

Oikee, viereen, seuraa

Nyt nappasi allekirjoittanut itseään niskasta ja otti oikeen urakalla oikeella puolella seuruuta. Vasenpuoli on enemmän tai vähemmän ''valmis'', mutta oikealla ollaan seurailtu ehkä noin 0,5% meidän kaikista seuruista. Niin herkästi treenaa vasenpaa puolta. Tähän nyt kuitenkin vähän parannusta. Ei ole yhtään sen vaikeampaa, kuin vasemmalla puolella olo alkuaikoina ja yllättävän mukavasi koirillakin oli homma hanskassa. Oppimisen varaa minulla siinä, että jättäisin suorituspaikoilla ihan törkeenä enemmän tilaa koiralle ja tietysti itsellenikin. Koira oikealla puolella sekoittaa siis lähinnä ohjaajaa.

Alla videot molempien radoista. Treenailtiin 4-6 kertaa ratoja läpi, hirmuisesti sai koirat palkkaa ja välissä tämä yksi palkkaamaton rundi. Älykivasti pysyy Leevilläkin nykyään kontakti! Juniorille myös ihan sikana kehuja siitä, että on vihdoin hoksannut käyttää takapäätään myös tähän ''vaikeampaan'' suuntaan. Samalla vihjesanalla toimii, kuin vasemmallekin. Supersiisti tyyppi ja erittäin mukavat treenilät.

Ruffella oli kiekat aika korkialla, kun joutui odottelemaan Leevin vuoron ajan. Hienosti kuitenkin laski sopivaan vireeseen, kunhan ensin vähän keskusteltiin asiasta. Hirmusen hyvin loppuu lahkeen napsiminen ekalla käskyllä, eikä ota painetta vaikka vähän ärähtäisinkin asiasta. Ruffella eripätevää menoa oikealla puolella, niin tyytyväinen että alkaa olla meno aika varmaa.


Molemmille saisi vielä vahvistaa tasan yhtä asiaa seuruiden kannalta. Puolenvaihdot. Esimerkiksi eilen otettiin jalan ali vaihtoja. Koirat on niin tottuneita saamaan palkan heti vaihdon jälkeen, että jos ei palkkaa tipu, niin koira vaihtaa takana puolta takaisin ''kannattavammalle puolelle''. Joten siis epäsäännöllisen säännöllistä palkkausta näihin. Ja koska saan kehua, niin selkeämpi merkki koiralle siitä, että juurikin oikealla puolella olet, kiitos.

Allekirjoittanut harkitsee myös pyörähdysten opettamista vähän erilailla. Leeville nämä nyt on muutenkin ihan uusia juttuja vielä, mutta harkitaan painavasti, että millä vihjeellä oikeasti haluan niiden toimivan, käsi vai suullinen. Molemmille suunnille pitäisi olla erikäskyt, ja erilaisia pyörähdystäyskäännöksiä on niin tuhat, että en varmasti pysy enää oikeissa vihjesanoissa näiden hyrrätessä. Mietintämyssyyn siis pyörähdykset!

2 kommenttia:

 1. Kannattaa myös treeneissä tehdä uusimiset, koirakin ymmärtää että nyt ei mennytkää niikun piti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä huomio! Unohtuu välillä, jos on seuruun osista kysymys. Itsellä siis tässä parantamisen varaa :) Jos pysäyttävissä tulee virheitä, niin tulee aina uusittua kokeenomaisesti.

   Kiitos kommentistasi!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)