19.1.2016

Luottohurtta

Ruu nimittäin. Vaikka tiedän sen olevan varma oikeastaan kaikessa tekemisessään, arvostan ja yllätyn siitä päivittäin. Tultiinkin tänään vähän myöhässä lumien takia treeneihin ja ajattelin että on varmaan ihan kamala höttöpöö-vire päällä. Niinhän se olikin. Ehkä ensimmäiset viisi sekunttia. Tyyppi rauhoittui hirveän kivasti vihjeestä ja alkoi tehdä hommia häntä huiskuten. 

Tehtiin treeneissän kolme suunnilleen 7 kyltin rataa. Ensimmäisellä piti itse syynätä että mikä meni vikaan ja kouluttaja etsi positiiviset. Tokalla kierroksella toisinpäin ja kolmannella arvosteltiin lähinnä oikeaa puolta. psssst. Ratapohjat saa suuremmaksi klikkaamalla niitä!


                          1                                                            2                                                             3
Ensimmäinen pätkä oli pelkkiä alokasluokan kylttejä. Tehtiin pätkät aina kerran läpi ja koitin käyttäytyä mahdollisimman koemaisesti. Uusittiin heti ensimmäinen kyltti, kun maahanmeno meni vinoon. Tämä häiritsi selvästi vain minua ja sääntöjä syynätessä ei siitä varmaan olisi sanomista tullut - mutt perfektionismi aina näissä iskee. Askeleet taaksepäin meni vallanmainiosti, tiivis ja valpas eteentulo. Loppu rata mallikkaasti, mutta yksi huomio tehtiin. Ruffe tekee ulkokaarteissa herkästi todella laajan kaarroksen (paimenkaari) irroten seuruusta. Näitä voisi siis palkata ja suunnankin nimetä. 


Toinen pätkä olikin avoimenluokan tyyppinen. Pyörähdys oli ihanan hillitty, ilman haukahduksiakin. Istu, seiso > kierrä koira oli ihan älyttömän pätevä. Ei ole varmaan ikuna tehnyt niin hienosti! Nousi pienillä avuilla seisomaan, liikuttamatta raajojaan paikoiltaan ja tapitti hienosti paikoillaan. Loppu ratakin äärettömän mallikkaasti, joskin pieni varastaminen kahden nuolen viimeisissä istumisessa. Ihana flow-fiilis!

Kolmas pätkä olikin voittajaluokan juttuja. Jalanali puolenvaihto oli jostain syystä hidas (?), mutta koko loppu rata niin tuhottoman hienosti. Molemmat vasenpaan JJ-käännösessa erikoispisteitä kyllä koiralle! Teki älytiukasti, vaikka ollaan noita aika vähän treenattu. Vaikea koiralle hahmottaa, kun täytyy kääntyä ohjaajan seläntakana ja vaihtaa vielä puoltakin. 


Ryhmässä meitä tänään oli kuusi, joten ''tauoilla'' jäikin aikaa tehdä vaikka ja mitä. Itsekseen siis treenailtiin sivulla peruutuksia ja mitä! Sehän teki 8 askelta ihan suoraan. Sellainen huomautus kuitenkin itselle, että mitä enemmän tekee sitä huonommaksi menee. Helposti nousee kierrokset ja jokaisella toistolla vauhti/piippaus/pörinä lisääntyy. Malttia siis vaan näihin. Erityisen yllättynyt olin siitä, että nämä toimi oikeallakin puolella (?), ei olla valehtelematta kertaakaan treenattu Ruun kanssa näinpäin.

Sika hieno pieni siis! Ruffelle ja mulle onkin varattu kokonainen rally-tokoleiri Tampereelle tulevalle viikonlopulle. Siellä luvassa huippukouluttajia sekä luennoitsijoita, reissufiilistä ja ihanan ihanaa maailman parasta rallyttelyä. Tää laji vaan aina saa hyvälle tuulelle, eikä tiistai voisi lähteä tän paremmin käyntiin!

Kysynkin siis vielä teiltä lukijoilta, että millaisia treenipostauksia tykkäätte lukea vai luetteko ollenkaan? Videointi onnistuu aina omatoimitreeneissä ja mutta mites videoiden puuttuessa. Pakertelin ensimmäistä kertaa ikinä koneella ratapohjia. Auttaako nämä hahmottamaan asiaa vai meneekö enemmän vielä sekaisin? Kertokaahan mielipiteitä, niin tiedän tehdä sellaisia postauksia, mistä on muillekin iloa!

2 kommenttia:

 1. Kaikki rally-toko postaukset on mielestäni kiinnostavia, nyt kun olen itsekin alkanut päästä lajiin sisälle. Videot on aina plussaa, mutta kyllä ilman niitäkin selviää. Mielestäni ratapohjat on tosi hyvä juttu! Ne selkeyttää mielikuvaa radasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Näitä varmasti ihan liiankin kanssa tiedossa, ainakin kun kirjoiteluintoa riittää. Tulee kuitenkin viikottain käytyä ohjatuissa ja omatoimisissa treeneissä, joten suhteellisen rallypainoitteiseksi mennyt tämä blogi.

   Jatketaan siis samaan malliin, kiitos palautteesta!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)