25.1.2016

RALLY-TOKO LEIRI 23.-24.1.2016

OON NIIN TÄPINÖISSÄ. Kyllä, tämä vaati ihan capslockilla kirjoittamisen. Mietin pitkään leirille lähtö ja lompakkoa, sitten kun sain liki ilmaisen majapaikan laitoin mailin ja hupsista - leiri täynnä. Pari viikkoa ennen leiriä ilmaantui kuitenkin koirakkopaikka vapaaksi ja nappasin sen alle kahdessa minuutissa itselleni ja Ruffelle facebookista. Onneksi nappasin! 

Tutut tietääkin, että olen positiivinen ja motivoitunut ihminen. Joka innostuu, eikä jätä asioita kesken. Tämä itsessään jo tarkoittaa, että kaikki tapahtumat/leirit/luennot imen itseeni ja aina löydän jotain mistä saa omiin hommiin piristettä. Tällä leirillä ei kyllä tarvinnut miettiä, että mitähän tästä nyt jäi käteen. Mulla on kädet niin täynnä, että lisäpari ei haittaisi! Koko viikonloppu vedettiin niin hyvässä hengesä juuri oikeiden asioiden parissa ja upeiden kouluttajien kanssa. 

Kokonaisuudessaan leiri on ehdottomasti vahvistanut omaa näkemystäni lajista. Kaikilla kouluttajilla vahva linjaus siihen, miten liikkeet tulisi suorittaa, miten saa parhaan tuloksen ja iso kiitos sille, ettei menty siitä mistä aita on matalin. Perfektionisti sai siis vertaistukea! Leirillä arvostettiin hillittyä/hallittua, flowmeininkiä. Viikonlopun juttu taisinkin olla, ''jos sinulla ei ole motivaatiota, sinulla ei ole mitään'' - works both ways, sekä ohjaajaan että koiraan. 

Runko leirillä oli suhteellisen toimeikas. Lauantai aloitettiin Mika Jalosen luennolla - aiheena Motivaation, keston ja suoritusvarmuuden rakentaminen. Luennon jälkeen kahvia naamaan ja edessäpäin oli puolentoista tunnin pätkissä koulutuksia erikoutseilla. Ensimmäisenä Mari Kallio pisteellä tehtiin seuruita, vasemmalla ja oikealla. Toisella pisteellä Tiia Hämäläinen ja aiheena puolenvaihdot ja pyörähdykset. Kolmas piste oli aamun luennoitsijan, Mika Jalosen, jossa leikittiin kymmenen makupalan kestoharjoituksia ja keskityttiin ohjaajan suoritusvarmuuteen! Tässä vaiheessa koira oli tehnyt 4,5 tuntia duunia ja jaksoi edelleen tehdä parhaansa. En voisi olla ylpeämpi. 

Sunnuntai aamuna aloiteltiin taas kahvikuppi kädessä luennolla. Luennoitsijana Krista Karhu - aiheena Onnistuneen Rally-toko suorituksen koostumus. Luennon jälkeen hallille lompsis ja ensimmäiselle pisteelle Kristan oppiin ratatreeniin. Toisella pisteellä meillä oli taas Tiia Hämäläisen piste, jossa aiheena merkki, hypyt ja putket. Päivän viimeinen rasti olikin Mari Kallion, jossa treenailtiin takapäänkäyttöä, paikalla käännöksiä ja peruutteluja. Koira tehnyt siis kahdessa päivässä 9 tuntia töitä (?) ja viimeisen tunnin viimeinen toisto näytti vähän hitaammalta kuin tavallisesti. Täysillä silti mentiin, eikä meinattu.
Koska leiri oli näin kattava, teen koulutuksista/luennoista osissa kirjoitukset. Taisin tehdä pieneen A5 vihkoon 13 sivua muistiinpanoja, että eiköän juttua riitä. Osa asiasta tuttua huttua, osa uutta ja osa maa katseta avartavaa/kirkastavaa. Leiri oli niin perkuleen hyvä, että aivot kihelmöi vielä tänäänkin. Niin paljon kiitoksia kaikille järjestäjille, osallistujille ja treenikavereille että huhhuh. Meillä oli ehkä siistein synttäriviikonloppu ikinä. 

KAIKKI TEKSTIT YKSI KOULUTUS KERRALAAN LÖYTYY ALTA!

..... TULOSSA .....

6 kommenttia:

 1. Mä kävin kanssa viime kesänä ko. leirin ja se oli kyllä huippu. Tykkään tosi paljon Koirakoutsin kouluttajista, sillä heidän tunneiltaan lähtee aina intoa puhkuen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan huippu! Mullakin sydäntä lähellä jok'ikinen näistä kouluttajista. Niin paljon samaa näkemystä kuin itsellä ja ymmärtää oikeasti yksilöidä koirat rodun/lajin mukaan.

   Poista
 2. Me on myös oltu Jalosen ja Karhun opissa, niin tokossa kuin rallyssa, ja kyllä tykkään! Katselin itsekin tuota leiriä, mutta josko toiste mukaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsit! Kesällä vissiin tulossa uusi, joten mukhaan vaan kuule :) Ihan tosi siistiä.

   Poista
 3. Mäkin niin haluaisin joskus tonne leirille.:) Jään mielenkiinnolla odottamaan lisäpostauksia leiristä.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin hirveen hyvä leiri!Kesällä tulossa ilmeisesti toinen, että mukaan kuule vaan :) Ensimmäinen kirjoitus lepäileekin jo luonnoksissa. Mulla ei meinaa pysyä hippulat päässä edes kirjoittaessa, kun intoa riittää!

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)