30.1.2012

Kunnon kohotusta

Sinne meni viikonloppu, nopsasti menikin. Ei ollut edes aikaa kirjoitella, kauheasti menemisiä ja tulemisia. Ruffellakin varsin touhukas viikonloppu. Perjantaina saavuin kotiin koulun jälkeen, eikä mikään tuntunut paremmalta idealta, kuin lähteä Ruffen kanssa ulos treenailemaan vähän toko juttuja ja miksei samalla vähän agilityäkin. Pakkasta oli sellanen reilu viisi astetta ja se kyllä tuntui! Niin mun naamassa, kuin Ruffe raukan tassuissakin. Rally juttuja treenailtiin kans, viime tunnilla käytyjä eteen viemisiä ja tällassia, hyvin se osaa. Kunhan nameja riittää, nyt vielä opetellaan niistä irti ja voila.


Eli viikonloppuna tuli harjoiteltua pussia ja putkea. Vaikka pihalla nyt sattuikin olemaan lunta, mahduttiin auratulle alueelle ihan nätisti vähän treenailemaan. Kun kerran varusteet on niin pakkohan niitä on käyttää! Into piukeanahan toi sitten tietysti veteli putkea molempiin suuntiin ilman käskyäkin, keskittymistä piti siis hetki hakea. Muutaman pitkä minuutin kuluttua Ruffe ryhdistäytyi ja kipitti oikeasta suunnasta putkeen, vasta silloin kun käsky kävi. Treenailtiin muutamia eri kulmia, aika hyvin se hakee, varsinkin putkeen. Pussi taas ei sen mielestä oo niin kauheen kiva juttu. Rohkeesti se kuitenkin sitä vetää. Mutta jos kuulee mun jalkojen takomisen loppuvan, pysähtyy samantien keskelle pussia, eikä liiku ellen sitä sieltä suurinpiiretein hae ulos. Tästä siis täytyy päästä yli. Jos siis juoksen sen vierellä, kun se siellä pussissa liukastelee, niin hyvin tulee perille asti. 


Viikonloppuun kuului myös reilusti lenkkeilyä. Kundi tuli intistä sopivasti lomille viikonlopuksi, niin iskin sille kameran käteen, että herra on hyvä ja pistää kuvaten. Paljon hyviä kuviahan siitä sitten tulikin. Ulkona tosin oli päälle kymmenen astetta pakkasta, joten näpit jäässä palailtiin sisälle tuon tuosta. Ruffelta ei kyllä ainakaan energia loppunut. Lenkeistä tuli yhteensä ehkä sellaiset sievoiset 10 km, mutta ei tuntunut haittaavan. Enemmänhän se tuollaiselle hulivilille on kuin 10km, juoksee kuitenkin vapaana edestakasin niin monet kerrat, että tulee äkkiä 20km täyteen. Lassella jäi viikonloppuna lenkkeily hiukan toissijaiseksi kylmyyden takia. Ei se parka kestä olla ulkona vanhoine nivelineen, vaikka olikin hurtan talvimantteli päällä. Puolen kilometrin jälkeen alkoi molemmat takajalat vipattaa, joten käännyttiin kotiin päin. Koko illan oli vähän kankeutta havaittavissa, joten kylmillä keleillä oleillaan siis vain pihalla, että voi loikata sisään, kun siltä tuntuu. Pihasta puheen ollen! Kaivoin lumen alta esiin agikepit (auraustikut) ja asettelin ne uudestaan paikoilleen. Kaivoin lumesta ympärille nätit vallit, ikäänkuin verkoiksi, että päästäisiin vähän irrottelemaan. Ollaan nyt joka päivä otettu lyhyitä kuuden kepit harjoituksia, ja alkaa sujua tosi nätisti. Luulen että toi on Ruffelle se sopiva tapa opettaa kepit. 'Peruuttamalla' on kuitenkin alkeet jo opeteltu, joten tuo ei tuottanut ongelmaa. Saas nähdä miten homma etenee, kun alan ottaa lumia pois. On nääs tapana vähän koittaa näpsiä mun nilkkoja, jos vain mahdollisuus tulee. Mutta lihasmuistin kautta menestykseen siis! Yrittänyttä ei laiteta. Pitkään ei kuitenkaan voi treenailla juurikaan tuon kylmyyden takia, plus sitten vielä sekin että tälle sankarille jää lumipaakkuja tassuihin. Alkaa yllättäen loikkia kolmella, ellei kahdella jalalla yrittäen nyppiä muista jaloista lumia pois. Huvittava näky sinänsä, muttei varmasti mukavaa ole. Koulusta sen verran, että tällä viikolla meen vähän kattelee opiskelupaikkoja, joten Ruffelle tulee hiukan yksinäisiä päiviä. Viikonlopuksikin olen menossa isälleni Viroon, joten saa pärjäillä täällä porukoiden kanssa. Onneksi kuitenkin torstaina on treenit, niin saa edes jotain aivojumppaa aikaiseksi. Sekin tosin riippuu siitä, että olenko tervehtynyt siihen mennessä. 

Buonanotte !

2 kommenttia:

  1. Oo toi lumihankijuoksukuva on hieno :)

    VastaaPoista
  2. yesyes (: kiitokset menee tosiaan Saulin suuntaan.
    Pistän noita lisää kunhan saan niitä koneelle!

    VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)