29.8.2012

Treenit + kontaktit

Taaskaan ei ole aikaa kirjoittelulle ollut, joten nyt tulee agility painotteinen pläjäys. Maanantaina meillä olikin siis ohjatut treenit, joihin menin puolituntia aikaisemmin, että saisin 30 minuuttia kontakti ja keppi harjoittelua. Noh, valmentajalle tuli kuitenkin äkillistä menoa, joten odoteltiin muita kaatosateessa (onneksi oli hallin avaimet mukana). Muiden saavuttua oli kenttä aikamoinen uima-allas, mutta siirreltiin esteitä kuivaan laitaan ja alettiin hommiin.

Ensimmäisenä oli luvassa 'puuttuvien' esteiden katsastus. Valkku halusi nähdä, että missä kunnossa kaikkien kepit ovat. Me otettiin kuudella kepillä loistavia suorituksia, no jokunen yritys jäi kesken. Silti olin kovin tyytyväinen siihen, miten toi suoritti kepit, alkoi katsoa nätisti eteenpäin, eikä vaan mun kättä. Näitä otettiin molemmilta puolilta, ja valkku kehuikin, että kohta on itsenäiset kepit tiedossa.
Tämän jälkeen oli luvassa radanrakentamista. Harjoiteltiin välistä vetoja. Ruffehan osaisi tämän silmät kiinni ja jalat sidottuina, mutta mitähän mä siellä kentällä teen. Sössin hommat moneen kertaan, enkä ehtinyt mihinkään. Alkoi vähän naurattaa jo, kun mentiin ties monettako kertaa ja edelleen möhlin. Vihdoin saatiin onnistunut kerta ja superpalkkaus. 


Koska aikaa oli vielä runsaasti rakenneltiin toinenkin radan pätkä. Tässä ideana oli nuo takana leikkaukset. Noh, Ruffehan ei niistä pidä yhtään. Pitäisi treenata enemmän, ei yhtään haluu irrota jos jään taakse kummallisesti. Joten päästiin nelos esteelle asti, suorittaen yksi takaaleikkaus, ja siihen sai tämä homma jäädä. Treenaistä jäi vähän toope fiilis ja sade tietenkin vähän madalsi fiiliksiä. Mutta kaiken kaikkiaan oi hauskaa, ensi treenaissa petrataan vähän enemmän! Ja luotan siihen koiraan.


Oman kipeyden vuoksi, sain vihdoin treenattua kontakteja rauhassa hallilla. Kun ei oikeasti pysty juoksemaan, niin jää yllättävästi aikaa kontakteille. Noh, hetikun tänne tulin uhomaan siitä, että vaihdan juoksukontakteiksi, niin alkaa homma sujua. Puomin kontaktit oli ihan supereita. Aluksi palkkasin kontaktille, sitten hölkkäsin ja palkkasin vielä kontaktille. Loppu treenistä sain hölkkäillä ohitse ja palkasta vasta vapautus sanasta. Ihan mahtavat oli. A-esteellä sen sijaan ei. Siinähän sillä on luontaisen juoksu kontaktit. Johtuen varmaan siitä, että junnunpana hyppäsi ennen kontaktia ja muksahti naamalleen. Noh, oppipa vaikeamman kautta, nykyään tulee kontaktille asti, välillä jää 2on2off asentoon, välillä ei. Aalle voisin ottaa kyllä juoksut käyttöön, samalla tavalla kuin keinulle.

Keppejäkin tuli otettua, vähän huonommalla menestyksellä kuin maanantaina. Keksi ihmeellisiä syitä tulla keppi väleistä pois. Ja viereisellä kentällä treenaava kettuterrieri oli vaan niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin paljon kivempi kuin ikävystyttävät kepit. Tämä inspiksen puute saattaa myös johtua siitä, että joku söi treeni kassista yön aikana 500 grammaa koiran nameja. Yllättävää kyllä, ei puklaillut ollenkaan, eikä näyttänyt pahoinvoivalta. Paino nousi melkein kymmeneen ja masu vähän sekaisin. Hyvä ettei tämän pahemmin. Pitää siis laittaa treenikassi vielä korkeammalle, rontti.
Buonanotte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)