11.10.2012

Agilityä ja epäagilityä

Tiistaina oli taas ohjatut ojangossa, joihin suunnattiin ehkä maailman kaameimmalla ajokelillä ikinä. Kaikkialla oli ihan litimärkää ja mustaa, mitään ei kyllä kuskikaan nähnyt, mutta mummovauhtia päästiin perille! Hallilla onkin aina ihanasti valmiiksi koottu rata (käytetään samaa kuin edelliset), joten päästiin heti hommiin. Rataan tutustumisen ajan, sai kaikki tietenkin kuunnella Ruffen haukahtelua, enää en voi sanoa haukkumista, kun erään treeniläisen koira haukkuu kuin joku sitä pesäpallomailalla hakkaisi, pientä eroahdistusta ilmassa siis. 


Rata vaikutti aluksi ihan mahdottomalta ja olin ihan hukassa toisen esteen kohdalla. Päätin tähän kuitenkin treenata sylkkäriä. Mietin aluksi pakkovalssia, mutta tähän olisi kulunut paljon enemmän aikaa. Joten sylkkäriä hakattiin muutama kerta, sitä ei niin kauheasti ole Ruffen kanssa tehty. Ihan hyvin se lähti sujumaan muutaman kerran jälkeen. Mun ohjaus vaan takkuaa siinä, kun koiran vetämisen jälkeen heilautan käden aaaaaivan liian nopeasti esteen suuntaan, jolloin Ruffe aina komentaa kertaallee, että ''MIHIN'' mutta hyppää kuitenkin oikean esteen. Tämä on kuitenkin hidas tapa suorittaa ja ohjausvirhe, joten sylkkäri treeniä siis.


Mustalle putkelle tein takaaleikkauksen, jonka jälkeen huomasin, etten ehdi mitenkään mihinkään milloinkaan ennen koiraa. Joten treenailin valssin tohon väliin, joka oli ilmeisesti mulle ongelma. Vähän alkoi naurattaa, jos sain valssin tehtyä en osannutkaan enää keppien kohdalla käskyttää kepeille vaan jämähdin äimänä seisomaan, kunnes lopulta sitten kolmannen kerran jälkeen aloin nauramaan, että mikä mua vaivaa tänään. Isabellaakin hymyilytti mun ongelmat, ja tokaisi vaan että, ''hyvä että joku edes osaa nauraa itselleen!'' Jossain sentään onnistuttiin, sillä tuohon meidän kentän umpipimeään pussiin toi sinkosi ilman ongelmaa, ihana ipana. Vauhtia oli joissain kohdissa oikein kiitettävästi, ja putkijarrutukset tuli aina oikeisiin suuntiin. Lopuksi otettiin vielä kontakteja kun aikaa jäi, ihan mieletön vauhti! Muutamaan kertaan ei jäänyt kontaktille odottelemaan, mutta suurimmaksi osaksi jäi, mahtavaa.

Torstaina olikin sitten aika meidän uuden kurssin, joka todellakin loppuu todella lyhyeen. Paikka oli tehdashalli mikä ei mua yllättänyt, mutta lattia oli kylmää betonia, jonka päälle oli levitetty todella ohut kokolattiamatto. Jalathan koirilla tollasessa menee! Esteillä ei ollut siivekkeitä, vaan metallitangot, hyvähän se on treenata erillaisia esteitä, mutta siellä ei yhtään 'tavallisia' ollutkaan. Koiran kanssa piti odotella ulkona melkein 30 minuuttia kurssin alkamisen jälkeen, joten sain ihan kunnolla hölkätä että koira pysyi lämpöisenä. Joku älypää ampui raketteja viereiseltä pihalta, joita Ruffe onneksi ei edes säpsähtänyt. Onneksi on paukkuvarma koira. Joku oli myös nurmikolle jättänyt 'tuoreluita' joita toi tietysti nappas pimeydessä suuhunsa. Käskytin päästämään heti, kun näin että sillä jotain on. Niin paljon juttuja lukenu koirienmyrkyttäjistä, että putsailin ton suuta paniikinomaisesti tovin. Toivon todella, että ne oli jonkun autosta vahingossa tippuneet.

Vihdoin kun päästiin siis treenaamaan, oli kouluttuja täääysin erimieltä kaikesta, mitä meille ollaan ikinä opetettu. Ihanaa, että ihmisillä on erilaisia mielipiteitä, mutta pitäisi ehkä kuunnella sitä oppilaana olevaakin. Halusi opettaa meille kaiken alusta, ja monesti tiuski että mitään ei ilmeisesti meidän seurassa opetella kunnolla. Halusi mun myös olevan täysin mykkänä radan ajan, vetosi siihen että kai munkin ois vaikea juosta jos kokoajan joku huutaisi käskyjä. Itsehän siis sanon tasan kerran esteen nimen, ei kilju että ''putkee,putkee,putkee'', vaan kajautan kerran ''läpi'' ja se on siinä. Turhia en puhu, en myöskään huutele ''tässä,täällä'' ollenkaan, vaan ihan vaan tarpeelliset esteiden erottelu sanat. En ole agility kenttien änkyttäjä, eikä meille ole päässyt tuota ''tässä''-käskyn pahaa tapaa muodostumaan. Kiitin tunnista ja lähdin kotiin. Ensitöikseni pistin kurssin peruutusprosessin käyntiin, syytä en sen kummemmin ilmoittanut. Mutta en kyllä 225€ maksa 10 kerran kurssista, jos en saa siitä mitään irti.

ps. äänestys aikaa enää muutama päivä, kärjessä tunnista riippuen Manu tai Nella, hyvänä kolmosena toimii Koda. Vielä ehdit äänestää tai muuttaa äänestystäsi! 

9 kommenttia:

 1. Mistä tää kauhukurssi oli ?:o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt halua täysin mustamaalata paikkaa, tokoilijoille toi on ideaali mesta. Itsekin kävin (erikouluttajalla) rally-tokoilemassa tuolla. Agilityyn ei vain sovi, ja kouluttajakin koulutusta vailla. Mutta tämä oli Koirakoulu heiluva häntä, nimisessä yrityksessä Vantaan tiloissa.

   Poista
  2. kuka sul oli kouluttajana heiluvassa hännäsä?:o

   Poista
  3. Voi vitsi, mikähän tän leidin nimi nyt oli. Marja, Mari, Maria? En nyt yhtään muista, saattoi olla Miirakin. Oon tosihuono nimien kanssa, ellei kyse ole pennuista. :D

   Poista
  4. miira, nainen millä on rastat ja silmälasit? :D
   olin ite sen pitämäl virikeluolasto tunnilla, siitä jäi ainaki positiivinen kuva :)
   mu oma arka shelttinikin uskaltu luolastoa tutkimaan ja innoissaan kaikkien lintujen siipiä haisteli!
   suosittelen kokeilemaan sitä luolastoa, oma koirani oli hyvin väsynyt ja iloinen kaiken nenätyön jälkeen:)

   Poista
  5. Joo, kuullostaa hyvin tutulta. Miira onkin kauheen ihana ihmisenä, ja varmasti mukava virikeluolaston vetäjä, mutta meillä on täysin erimielipiteet agilityn saralla. Mietin kans tota virikeluolastoa, mutta sitähän ei enää kouvuhaassa ole ): Mennään nyt vielä toiseksi torstaiksi kokeilemaan sinne, ja sanellaan että mistä pidetään ja mistä ei.

   Poista
 2. Hui, mikä paikka :o mä siis itse oon aika äänekäs ohjaaja ja se on kuulemma hyvä asia. Mä annan koiralle jo ennen (tai pyrin ainakin antamaan) jo edellisellä esteellä käskyn ja kaikki puomi-putki erottelut, niin mä ainakin sanon sitä ennen, että "tässä tai tähän" mä käytän myös tosi paljon nimeä (sen takia sellainen on annettu :D) radalla. Mutta älä missään nimessä mykkä ole tai mitään. Äänellä sä tsemppaat just ruffea, jos sitä alkaa väsyttämään radalla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä tuosta ''tässä,täällä'' käskystä, meidän ex valkulla käynyt niin, että kyseisestä sanasta muodostunut vaan '' ylitä jokin lähin este'' käsky, sillä sitä ei käytetä johdonmukaisesti. Meillä neuvvottu käyttämään vaan koiran nimeä, tai luoksetulo käskyä.

   Poista
 3. Joo en todellakaan, en yhtään ymmärtänyt että mitä se haki tällä. Kehonkieli ja joojoo, mutta toi on nimenomaan opetettu tunnistamaan esteet sanoilla, auttaa huomattavasti puomi-putki erotteluja nimenomaisesti. Jokaselle hypylle en ehi sanomaan sit käskyä, mutta menee silti. Ei siis haittaa jos itse unohdan, mutta en mä nyt kokonaan hiljaa vois olla. Vauhti hidastui puoleen ja motivaatio katos ensimmäisen radan jälkeen. Omassa seurassa on hyvä olla, ja meillä on siellä hyvä kouluttaja, joten ei enää kyllä tonne lähdetä. Tiedän itse mitä haluan koiralta, ja miten haluan opettaa sen. (:

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)