12.10.2012

Ponipoika ?

Sisko soitteli tänään ja pyysi mua tallille kuvaamaan, syyslomalla kun ollaan niin pakkasin koiran autoon ja lähdettiin liikenteeseen. Meiltä tallille on reilu 10 min matka, joten Ruffe viihtyi hyvin autossa. Aamusella olin leikannut Ruffelle muutenkin 'kuraluukki''-turkin, joten en tallin mutia pelännyt.


On talilla aina niin ihanaa, ainakin koiran näkökulmasta. Kaikkialla tuoksuu ihanalle, ja lattialle tippuneet kaurat on aivan ihania pikkunaposteltavia. Kuitenkaan yksin tallissa oleminen ei ole yhtään kivaa. Kaikkien hevosten turpia pitäisi käydä lipaisemassa, jos olisi jollakin jäänyt vaikka kauraa suupieleen. Ihmettelen, ettei tuo ole kenkää vielä saanut vaikka oonkin tuttujen talleille raahannut mukanani. Tänäänkin sai rauhassa nuuhkutella polleja ja kärryjäkin. Lantaan ei yllättävää kyllä törmätty, joten ei sitä päässyt nappaamaan mussutettavaksi, tästä olen kiitollinen. 


Kentällä kuvailin siskon ja arabitamma Miinan menoa, jolloin Ruffe odotti omassa renkaassaan kentän laidalla. Luuli ilmeisesti odottamisen ajan, ettei pääse tuolta itse pois, vaikka sinne itse menikin. Hääri siellä välillä ja istuskeli suurimman osan ajasta ihan nästisti, välillä piti haukahtaa, jos mamma oli liian lähellä hevosta. Ei tykkää siitä yhtään, että oon lähellä noita isoja otuksia. No, kamera kädessä ei kauhean lähellä tartte mennäkään, joten pysyin sen verran lähellä koiraa, että malttoi olla hiljaa. Miinan ja Hannan lopetellessa, väsättiin kentälle muutama hyppyeste ja pompittiin hetki. Kentällä on ihana pehmeä maa, niin sai Ruffekin vähän revitellä. Otettiin muutama välistäveto ja pakkovalssi, ja sitten tasapainoiltiin pienellä penkillä joka kentällä oli. Jos tätä voi kontaktien treenaamiseksi kutsua, niin niitäkin tuli treenattua, ihme ipana.


Ihanasti näkyy nyt toi syysluukki, masussa kauheen lyhyet karvat. Mutta eipähän ainakaan tartte pestä kokoajan. Koko päivä ei ihan pelkkää auringonpaistetta ja hauskuutta kuitenkaan ole ollut, vielä on kämpän siivous jäljellä. Ruffenkin voisin pestä, mutta en halua nyt tehdä mitään sen iholle, sillä on masuun ilmestynyt kummallista ihottumaa, tavallaan lähtee ihoa irti ja muodostuu hassuja kuvioita pienten paukamien kohdille joita on tosiaan nyt lähipäivinä ilmaantunut. Maanantaina aamusella sitten suuntana lääkäri, toivottavasti on kyseessä vain joku kosteudesta johtuva ihottuma ja saataisiin tähän jotain ihanaa rasvaa. Tästä mieleen, täytyy muistaa ostaa tassurasvaa! 

Onko teillä lukijat tassurasvoja, jos on niin mitä, mistä ostitte, millaisilla hinnoilla?

13 kommenttia:

 1. Tosi söpöjä kuvia, oikee temppukoira Rudolf! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos, tässä on tulos 'muutaman' tunnin harjoittelusta. Temppujen harjoittelu on meistä ihan superia(:

   Poista
 2. Meillä on Best friend (prismasta esim) tassurasvaa. Koirat tykkää nuolla sen heti kyllä pois niinkun kaiken muunkin rasvan mutta tää on ollu sellanen mistä tykkään. Ei pehmennä liikaa tassuja!! Hintaa en muista mut oisko max 5€?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinhän siinä yleensä käy, toi nyt on muutenkin hirvee kosteusrasva hirmu. Täytyy katella, pelkään just sitä, että tulee ihan pehmotassu, eikä sitten oo kitkaa tarpeeksi, että pysyis agissa missään ruodussa. (:

   Poista
 3. Oi ruffe on päässyt tallille :) mä itse käytin viime vuonna pakkasilla samaa rasvaa, mitä hevosihmisetkin hepoilla eli helosania. Niki tosin ei hirveästi tykännyt kun iskin sille sen jälkeen turkoosit fleece-tossut jalkaan :D mutta piti niitä kuitenkin urheasti, muutenhan koko kämppä olis ollu aivan rasvassa. mut helosania siis suosittelen, toimi meillä ainakin. (siinä myös se hyvä puoli, että sitä voi ihminenkin käyttää ja sitä saa ihan normi apteekista vitosella muistaakseni sen pienemmän tuubin)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä me aika useesti käydään, ei vaan tuu bloggailtua(: Okei, täytyypä tallilla kysäistä joltain ja ottaa kokeiluun ton tassuille!

   Poista
 4. Vaseliinia vain !! Mutta säästeliäästi nimittäin alkaa tassuanturoissa(:D?) kasvaa karvaa ... :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo en uskalla lähtee koittamaan :o varsinkin jos oot jo sivuvaikutuksia havainnut. Aika tarkka oon noista jaloista, kuitenkin harrastamisen kannalta aika hemmetin tärkeetä, että sillä on jalat ihan tiptop! (: Jos noi tassumömmöt maksaa sen 5€ niin uhraudun kyllä. Itellä ei edes vaseliinia nyt olisi. ps. Polkuantura :D hönö

   Poista
 5. Meillä on apteekista saatavaa valkovaseliinia, yks tuubi maksaa noin pari euroa.
  Valkovaseliini auttaa oikeasti, ainoana "miinuksena" on, että meillä kummatkin koirat rakastaa nuolla tassuistansa kys.rasvan pois, vaikka olisi kuinka ohut kerros! :-)

  Toinen hyvä vaihtoehto tassurasvoissa on tummeli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkovaseliinia, tästä en ollut kuullutkaan! Täytyy vaan pistää töppöset sitten hetkeksi jalkaan. Täytyy käydä apteekissa ihmettelemässä. Nyt alkaa olla jo roppakaupalla vaihtoehtoja, kiitos kaikille ideoista (:

   Poista
  2. Ei hitsi, kävin tänään ostamassa. Tuubillahan oli hintaa vain naurettavat 3,60! ihan mahtavaa, kiitos vinkistä! (:

   Poista
  3. Ei mitään! Kerro sitten kokemuksia mitä itse tykkäät rasvasta, mutta itse ainakin oon tuosta tykännyt :)

   Ja tuo tuubi ei kyllä ole hinnalla pilattu! Ja vielä kun ajattelee, että yhdestä tuubista riittää vaikka kuinka pitkäksi aikaa..:)

   Poista
  4. On ollut ihan huippuhyvä toi rasva, tassut on paljon paremmassa kunnossa,
   Kiitos suuresti teille! (:

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)