29.12.2012

Viimeisiä treenejä

Tämän vuoden treenit ovatkin sitten näiltä kohden ohitse. Ollaan nyt käyty heiluvan hännän agility kurssi loppuunsa, ja ollaan kyllä kovasti opittu ja nautittu. Kiitos Miiralle ja Tommille opetuksesta, ja uusista näkökulmista. Kyllä me vielä kisakuntoon päästään. Heitä tullaan varmasti näkemään uudemman kerran, kunhan sopiva kurssi sattuu kohdalle.


Tostaina oli viimeinen vakituinen kurssi heiluvan hännän tiloissa, Koivuhaassa. Vetäjäksi sattui jälleen Tommi, joten Ruffella oli ihmeteltävää kerrakseen. Haukkui muutamaan otteeseen, kun Tommi sattui liikahtamaan. Mutta kävi myöhemmin pusuttelemassa ja hakemassa namuja. Itse treeni sujui loistavasti, ja sain koiraa hyvin irtoamaan. Ilmeisesti osaan ajoittain ohjatakin.  4-7 este ympyrää otettiin molempiin suuntiin, ja aina pienenettiin mun jalkojen liikettä. Lopulta sain olla melkein paikallani, Ruffen juostessa ympyrää. Huima ero siihen, miltä meno näytti kurssin ensimmäisenä kertana.

Seuraavat treenit olivatkin jo heti perjantaina, kun korvattiin aikaisempia kertoja. Nämä treenit olivatkin Espoon Sporttikoirahallilla. Aivan mielettömän kiva halli. Ainoa miinus, on tämä ääniherkkä koira, jonka mielestä tuuletuslaitteet olivat liian äänekkäät. Saattoi säpsähtää niitä yllättäen ja tulla mamman jalkoihin vinkumaan. Tämä kuitenkin unohtui agilityhurmion lomassa. Treeniryhmä koostui kolmesta tollerista, ja tästä outsider sheltti pojasta. Mukavia ihmisiä, ja yksi iloinnokas tolleri tuttukin.


Ensimmäinen ratapätkä oli tämän näköinen. Kokeiltiin ensin rengasta, kun sitä ei ole hetkeen ollut, ei mitään ongelmaa. Molempiin suuntiin ja eteen lähetyksenä, mahtava pentu. Pussiakin kokeiltiin, sillä kyseessä oli tällainen (liki)musta malli. Epäillystäni huolimatta, koira sukelsi pussiin kuin vanha tekijä. Luota siihen koiraan. Radan vauhdikas alkupätkä sujui kuin vettä vain, halusin kuitenkin tehdä kutos putkelle tuon vaikeamman pään, olisi siis saanut mennä kauimmaiseenkin, mutta halusin treenata takaaleikkauksia (ja niitähän treenattiin, huhhu). Loppu rataa ei koskaan tehtykkään, kun huomasin, miten huonosti Ruffe lukee takaaleikkauksia. Niitä ollaan niin vähän tehty, aivan liian vähän. Tätä siis hakattiin edestakaisin, kunnes saatiin aivan täydellinen takaaleikkaus. Pitää itse muistaa, kiihdytykset ja jarrutukset oikeisiin kohtiin. Tämä treeni jatkui toisellakin radalla.


Tällaista pätkää löytyi kentän toiselta puolelta. Nyt sai kyllä ihan urakalla ohjata, ja miettiä mitä tekee ja miten tekee ja missä tekee. Sainkin Ruffelta muutaman 'ohjaa paremmin'-haukut ja närkästyneen sheltin lahkeeseeni. Neuvosta vaari, ja tein selkeämpiä ohjauksia, eikä Ruffen tarvinnutkaan haukkua. Takaa leikkaukset on kyllä aika hatarat. 12 hypylle takaaleikkaus, jossa saatiin etäpalkkaajan apua yhdeltä treeniläisistä, kiitos siitä. Ettei turhan paljon kerralle treenattaisi, otettiin eteenlähetystä loppu ajalta. Tosi mukavat treenit oli, ja aivan ihana halli. Tänne varmasti tullaan uudemman kerran (kunhan rahaa löytyy).

Buonanotte!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)