23.2.2013

Ei ole koiraa karvoihin katsominen

Me ollaan saatu osaksemme uusia ystäviä. Saanen esitellä teille Nea ja Dana. Ollaan tutustuttu shelttiyhteisöiden siimeksessä, ja nyt edustetaankin jo samaa seuraa. Muutamaan otteeseen ollaan käyty nyt vapaatreenaamassakin.


Agility ja sheltit ovat selvästi yhteinen intohimo, ja onkin ihana saada motivoitunutta treeniseuraa. Vielä kivempi on päästä leikkimään valmentajaa, vielä kun ei voi viralliseksi kouluttajaksi sanoa. Hain kouluttajakurssille muutama viikko takaperin ja toivon todella, että sinne pääsisin. Hakiessa jo, mulle todettiin että tunku on aika mieletön. Kurssi järjestetään Helsingissä ja on tämänvuoden ainoa pääkaupunki/etelä-suomessa järjestettävä koulutus. Mahdollisuudet päästä kurssille ovat minimaaliset, mutta me pysytään positiivisina, ja toivotaan parasta. Pitääkäähän meille peukkuja!

Vapaatreenailut on menneet hyvin ja vauhdilla. Videoitakin on, mutten millään ole jaksanut koota niistä isompaa pätkää, kun olen treenannut niin hajanaisia juttuja. Ruffe on kuitenkin oppinut mielettömästi irtoamista! Putkiin sinkoaa kuin orava räystääseen, ja kepit menee kuin vanha tekijä. Voinkin juosta helposti edellä, tai vähän jäljessä ja menee loistavasti. Etäisyyttää saa ottaa ainakin (pidemmällä en ole kokeillut) 3 metriä, ja hakee silti itsenäisesti kepeille. Ihan mahtava fiilis!'


Kaksi päivää takaperin lähti pojulta karvat. En enää yksinkertaisesti kestänyt sitä tukkaa. Leijonaharja oli aivan ylikasvanut verrattuna muuhun kroppaan ja koko koira näytti etupainoiselta. Karvat oli niin pitkiä, että niissä oli kuolaa, koska tuppaisvat menemään suuhun syödessäkin. Mahakarvat on meillä aina pidetty astetta lyhyempänä, kun herralla on herkkä iho lian ja kosteuden suhteen. Eipä jää sitten muhimaan. Vielä on paljon viimeisteltävää, mutta on se sitten komea! Jaloista lähti kans ylimääräiset karvat. Korvista tuli ihan kaljut, mutta ne kasvaa nopeasti takaisin. Poika riemastui uudesta luukistaa kovasti, ja hepuloi edelleen enemmän kuin normaalisti (mitä olenkaan mennyt tekemään). Eron näkee kun vertaa tähän.

Nyt palaillaan yödoboilun pariin, josta lisää myöhemmin.

10 kommenttia:

 1. Tosi hieno toi uus look! Pitäis varmaa itekki ajella omaa shelttiä, niin komia on

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti (: Meillä ainakin tähän mennessä ollut kannattava ajatus. Ei ole niin kuuma, ja tosi paljon siistimpi kuin ennen.

   Poista
 2. Mä tuun myöskin kehumaan uutta trimmiä. Hieno on! :) Ja oli mulla ihan asiaakin kun heti heräs kiinnostus tosta kouluttajakurssista. Missäs tälläinen järkätään ja miten tollaseen voi päästä. Itsellä ei nyt ajankohtaista ainakaan pariin vuoteen mutta ehkä sitten joskus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomen Agilityliiton kautta. Kurssille pääsee kun on oman seuransa suosittelema (täytyy siis olla seurassa ja omistaa kisalisenssi), ja valmis maksamaan kurssista. Kurssi vaatii tietyt tiedot ja taidot, sekä neljän kirjan lukemisen + agilitysäännöstö. Sagin sivuilta löytyy 'koulutus toiminta' jonka alta löytyy kaikki ihmisille suunnatut koulutukset. (: Kerron mielelläni lisää ja tarkemmin, jos tarvetta.

   Kiitos kehuista, olen itsekin kovin tyytyväinen. Masusta vielä karvoja vähän pois ja voila.

   Poista
  2. Okei kiitos tiedoista! :) Se on sitten treeniä vaan! Olis kyllä tosi siistiä joskus päästä itekin kouluttaan agilityä muille. Eka vaan pitäis ehkä itekin päästä kisoihin asti ja johonkin seuraan :D Tällähetkellä treenaan siis Niinu Linnalla, että ihan tasokkaassa opetuksessa nytkin. Koira vaan on vielä sen verran nuori ettei saatu seurasta paikkaa.

   Poista
  3. Jännä, että teille on asia näin esitetty. Meidän seura ottaa mielellään vastaan nuorempiakin koiria. Panostetaan paljon siihen, että koira oppii asioita oikein heti pienestä pitäen, vaikkei koiraa tietenkään voi pentuna hyppyyttää yms yms.

   Keväällä taitaa alkaa pentu mentorointi, sisältäen leikkikouluja, sosiaalistumisia, tottista, ja tutustumisia erilajeihin omassa seurassa. Ihan perinteiselle agility alkeiskurssille pääsee, vaikka olisi vähäsen alle 12 kk.

   Mihin seuraan haiette, ihan ihmetelläkseni vain? (:

   Poista
  4. JAU:lle. Mutta siis joo kyllä tuonnekin nuoren koiran kanssa pääse. Ei vaan ollut heillä alkamassa minkäänlaista pentu ryhmää ainakaan tänä vuonna. Ja normiryhmiin eivät ottaneet kuin vuotiaista ylöspäin. Mutta ihan ystävällisesti neuvoivat hakeutumaan hyvälle kouluttajalle opettelemaan alkeita ja palaamaan asiaan kun koiralla on jo pohjat hallussa ja ikää vähän enempi. :) (kertoivat siis esimerkkejä oikeasti hyvistä kouluttajista ja sanoivat heti että mihinkään satunnaiseen koirakouluun ei kannata mennä treenaamaan, tuolla seurassa kuitenkin tavoitteena on saada jokaisesta jäsenestä aktiivi kilpailija :D)

   Syksyllä pitäis ollakin sitten ihan hyvät mahikset päästäkin johonkin seuraan kun veikkaisin että ekoihin epiksiin päästään jo kesällä. Ja ainakin loistava pohja on tullut luotua tuolla Niinun luona kyllä. Missäs seurassa sä muuten treenailetkaan?

   Poista
  5. Ai okkei, no jokaisella on tapansa. Meilläkin oli silloin käyty pentualkeiskurssit, ja pentuagility muualla. Niillä päästiin seuraan sisälle.

   Mehän treenaillaan HSKH'n riveissä. Ihan mieletön seura :) Jos mölleihin uskaltaa, niin meiltä on seuraavat tulossa ensi tiistaina, ja keväällä toinenkin Tehis Cup (kolme osakilplailua). Rohkeasti yrittämään. Epäonnistumalla oppii parhaiten, meidän ekoissa mölleisttä virhepisteitä yksinään puomilta 140 kappaletta. Ei voi mennä huonommin ! ;)

   Poista
  6. Joo no tuntuu kyllä olevan melkein joka seuraan helpompi päästä jos on jonkinlainen pohja luotuna. Mikä kyllä varmaan suuresti johtuu siitä ettei seuratkaan ihan mahottomasti noita uusia penturyhmiä voi ottaa kun ei ole tarjota sitten jatkolle treeniryhmää.

   Ite oon itseasiassa kans miettiny et jos HSKH:lle hakis. Tai se oli mulle perjaatteessa niinkun kakkosvaihtoehtona kun tonne JAU:lle hain. Mutta jotenkin en sit muistanut edes kysyä sieltä sit kuitenkaan :D Nyt pitäis ihan uusiks miettiä että mihin seuraan olis järkevin kun tällähetkellä asun ite tuusulassa ja koira espoossa. Toki itekin sit tulee tuolla espoossa ravattua harvakseltaan, mutta kun ei jatkosta tiedä niin oottelen suosiolla syksyyn ja koitan sit päästä johonkin. Ja toisaalta ei mua kyllä haittaa vaikken mihinkään seuran treeneihin pääsiskään kun voin ihan hyvin jatkaa niinulla. Liittyä sitten vaan johonkin seuraan, kuitenkaan treenaamatta siellä jos ei treenipaikkaa saada. :)

   Ja hui ei me ihan vielä taideta uskaltaa. Vaikka tottahan se on että virheistä oppii ja olis hyvä jo aikasessa vaiheessa saada jonkin näköstä kisakokemusta just vaikka mölleistä edes. Ei vaan olla treenattu pitkään aikaan yhtään pidempää radanpätkää niin ei viitsi. Kyllähän tuo varmaan meniskin, mutta ittestä en oo niin varma kun ollaan nyt jankattu sellasilla max 5 esteen pätkillä ja koitettu vaan saada ohjaukset kuntoon. Toi mun koirahan on sellanen että se nyt menee periaatteessa mitä vaan jos vaan ohjaaja osaa hommansa :D

   Poista
  7. Näinhän se on. Meillähän pääsi viimevuonna kaikki hakijat sisälle, ja vanhatkin seuralaiset sai treenipaikan. Tänä vuonna otetaan keväällä uusia, alkeisryhmiä taitaa tulla nelisen kappaletta. Ja sitten mikäli tilaa jää, niin sisälle otetaan muita HSKH'n jäseniä.

   Ohjauksethan on kaiken perusta, pitää vaan luottaa itseensä, niin kyllä se koirakin menee. Kisaamiseen lähtemisen kynnys on suuri, mutta loppujenlopuksi, on kovin normaalia tämä kisaaminen. Siihen tottuu kovin nopsasti, ja möllit tuntuu virallisten jälkeen normi treeneiltä.

   ps. Viime mölleissä taisi voittaa koirakko, joka oli takapihalla puutarhatuoleilla joskus hyppimistä kokeillut.

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)