14.6.2013

Vapaalan vapaus

Niinkuin moni teistä tietääkin, vietän perjantaini ja lauantaini Nean ja minisheltti dana luona. Mikähän meitä oikeasti vaivaa, hullut koiraihmiset. Juhlimiset sikseen, sai jäädä perjantaiset baarireissut unholaan ja suunnattiin lammaslammelle. Shetlanninvesilampaat go,go.


Oli oikein antoisa lenkki, joka kestikin taas muutaman tunnin. Totuteltiin Ruffen kanssa laitureihin. Sillä on pienenmoiset traumat ilmeisesti jäänyt lauitureista, pelkää tassujensa joutuvan lautojen väliin. Niimpä löydettiinkin oiva laituri, jossa kelpasi ihan makoillakin. Lähellä oli tippuminen altaaseen, kun piti sorsia ahdistella alas Herran laiturilta.


On ihana huomata, että Ruffelle on kehittynyt lammaskoiran viisautta. Kovin on ilmettä kehuttu viisaaksi, eipä ole aijemin voinut sanoa samaa tekemisestä. Ruffe ei enää juokse pää viidentenä jalkana muita villitsemässä, vaan tyytyy esimerkiksi jahtailemaan Danaa sisäkaarteissa, ja himmaillen. On oppinut käyttämään energiansa hyvin, on melkein ilo katsella sen leikkitaktiikoita. Hämmentävää, kohtahan tuo vaavi täyttää 3-vuotta!


Ruffe on kyllä niin helppo kuvattava. En kykyne käsittämään, että miten se on oppinut tönöttämään mitä kummallisimmissa asennoissa käskystä. Siellä se odottelee ja vaihtelee ilmettä. Supermalli siitä vielä tulee kulkaas! Pieni miinus, näistä kuvista muuten valitettavasti näkee, miten Ruffen simmu vuotaa. Kyseessä ei siis ole silmätulehdus, eikä diatchis (ylimääräisiä ripsiä), vaan pentu ajoista olleesta tulehduksesta jääneet rakkulat. Jos vielä tulisi silmätulehdus, nämä rakkulat poltettaisiin hapolla. Aika rajun kuulloista, siksi olen himmaillut. Hyviä kokemuksia kuitenkin olen kuullut, joten kai se on meilläkin edessä.

6 kommenttia:

 1. Voi että kun näyttää hyvältä tuo Ruffen turkki nyt! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö! Olen ihan innoissani :) Tykkään kovasti, vielä saa tulla pituutta. Tietenkin odotan taas innolla sitä ihanaa tukkajumaluutta, mutta nyt mikään ei voisi olla parempi kuin tuo ihana kaljuorava <3

   Poista
 2. Aivan ihanannäkönen kyllä nyt Ruffe ko kasvanu toi karva! Ton pitusella karvalla shelttit ois kiva kans. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on! :) Ihan mielettömän hauska. Märkänä näyttää kyllä aika karsealle, kun pohjavillat törröttää. LK sheltit vielä valloittaa muitakin :)

   Poista
 3. <3 Nuori pariskunta ! On ne kyllä ihania

  VastaaPoista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)