25.8.2013

PEVISA !

Perjantaina käytiin tekemässä muutamat tutkimukset, vainoharhaisen aksamamman vuoksi. Eläinlääkäriasema Ahmassa, oli taas ryhmikset, niinkuin joka kuukausi. Paikalla oli imatralta tulleet Sarkasen lääkärit, sekä röntkenissä venäläistaustainen Andrzej Suchodolski. Muistin jo viime kerralta, että Miehisempi Sarkanen ei ihan minun mieleeni ollut. Housut roikkuivat putkikorjaaja tyylillä hiukan matalalla ja asiakas palvelu... no sitä ei ainakaan ollut minun kohdallani. Tälläkin kertaa sama homma, paitsi että nyt piti puuttua minun koulutustapaani. ''Ei sitä koiraa tarvitse kehua, hyvin se pysyy siinä pöydällä.'' - nimenomaan. Tottakai minä kehun toista, kun antaan tuntemattoman miehen kopeloida silmät läpi kummallisilla laitteilla täysin mukisematta ja paikallaan. Damn right, I will! Siskon kanssa molemmat kihistiin aulassa aiheesta pidempikin tovi, ei ollut Sarkasen paikka sanoa milloin kehua ja milloin ei.


Itse tulokset olivat kuitenkin hyviä! Sydämmenkuuntelussa ei todettu mitään poikkeavaa, oikea urheilija. Erittäin terve ja laadukas sydän siellä pumppaa, ja kuulemma vielä pitkäänkin. Sivuäänistä olin huolestunut, mutta turhaan, terve kuin pukki. Silmissä aika oletettava tulos, molemmat silmät terveitä, ei perinnöllisiä silmäsairauksia. Oikeassa silmässä Diatchis, eli ylimääräisiä ripsiä. Kaksi taisi olla. Tämä olikin jo tiedossa, ei vain oltu virallisesti tutkittu aijemmin, kun ei pentuna näitä näkynyt. Silmähän siis oireilee välillä, kutisee ja näin edespäin, vuotaa välillä kirkasta nestettä, muttei häiritse tuon menoa lainkaan. Voisin nyt kuitenkin ripset paikannettua nyppäistä ne pois, jaiks. Toivottavasti en puhko herran silmiä tässä operaatiossa.

Nukuttaminen on aina yhtä kamalaa, vaikka tällä kertaa vähän naurattikin tuon kaverin kuukahtaminen. Muilla koirilla samassa huoneessa meni ainakin triplasti enemmän aikaa, ja virtaa olisi silti riittänyt. Ruffelle annettiin pienempi annos kuin pitäisi, ja silti se sammui ensimmäisen kymmenen sekunnin sisällä. Heräämössäkin tämä kaveri oli vielä ihan pihalla, ja sai herätellä oikein kunnolla, kun ei adredaliinipiikkikään tuntunut hemmoon tehoavan. Siellä me sitten seilattiin jalat ristissä kohti bussipysäkkiä, kovin hitaalla temmolla, raasu.


Vielä viimeinen osa oli kuvauttamatta, nimittäin selkä. Selässä ei ollut mitään vikaa, ei ylimääräisä nikamia tai puuttuvia osasia. Ei kiertymiä tai kaartumia, ja notkoakaan ei löytynyt. Olen todella iloinen, että koira on nyt kokonaan kuvautettu ja tutkittu terveeksi kaikin puolin. Tuossa samalla juteltiin noi lonkat läpi, eikä ole muuttuneet yhtään viime kuvauksista, joka taas on vahviste sille, että B/C lonkkaisen kanssa voi harrastaa ja kisata. Vainoharhainen kun olen, niin piti sitäkin taas kysellä. Oi että mulla on hyvä mieli, eikä tule enää Sarkasia ikävä. Toivottavasti löydetään toinen hyvähintainen ryhmispaikka, jos jotain vielä pitää tutkia. Näitä saa muuten ehdotaa!

Mitä osia teidän koiraltanne on kuvautettu?
Ja mitkä kuuluvat teidän rotunne pakollisiin jalostustutkimuksiin ym.

7 kommenttia:

 1. Ei oo vielä mitään kuvattu. Kyllä mua hirvittäs c lonkilla mennä aksaa. Mistä sitä tietää vaikkaomallaki ois mut ei oikein oo noita ryhmä kuvauksia. Tämmöinen perusteellinen tutkimus ois kyllä hyvä. Kiinnostamaan jäi paljon maksoi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kolmen lääkärin kanssa katsottu, että olisivat antaneet A/B, eivätkän B/C. Kennelliiton mielipide tämä C-lonkka. Ja lääkärit sanoneet, että voi jatkaa normaalisti, ei meillä ihmisilläkään kehuttavat lonkat ole ;)

   Tämä taisi olla kahdenhuntin tienoilla. Lonkka ja muut kuvaukset on paikassa vielä edullisempia. Tsekkaappa, www.eahma.fi

   Poista
 2. Piti ihan käydä katsomassa niitä vanhempia luustokuvia. Lonkista olen kyllä ihan samaa mieltä Limanin/Lappalaisen kanssa (kumpi nyt sitten onkaan lausunut); oikea lonkkamalja on melkoisen matala, eikä vasenkaan niin syvä ole, että se silmämääräisellä arviolla A:ksi menisi. Se virallinen kuva on tosin ihan kohtalaisen vino. Positiivista noissa kuvissa on toki se, ettei nivelrikkomuutoksia vielä näy (tosin näin nuorella koiralla nivelrikko olisi aika ikävä yllätys).

  Eri asia sitten onkin se, harrastaako koiralla, jonka lonkat eivät ole terveet. Minä harrastaisin, mikäli kuvissa ei nivelrikkoa näy, eivätkä lonkat ole ihan horror-lonkat (eli koiralla kuitenkin on lonkkamaljat ja normaali reisiluunpää). Koiran lihaskunnosta tulee vaan pitää tavallistakin neuroottisemmin huolta, koiran täytyy olla hyvin hoikka, eikä nivellisäravinteistakaan ainakaan haittaa ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se aina on! Järki pitäisi olla menossa mukana, enkä kehoita ketään harrastamaan 'huonolonkkaisen' kanssa näin raskasta lajia.

   Meidän lihashuolto on kovin tarkkaa ja harkittua, samoin ruokinta sekä ravintoöljyt. Vaikkei näissä lonkissa meillä siis vikaa olekkaan, niin pidän hyvää huolta, ettei tulekkaan. Doboilu, hieronnat, osteopaatti ja muut avut on kaikki käytetty ja aina otetaan vastaan. Tästä herrasta pidetään huoli :)

   Poista
 3. Meidän piti tulla kans tohon joukkotarkkiin ja oltiin varattu jo aikakin, mutta sit meille soitettiin, ettei mahdutakaan :( Lähiaikoina olis kyllä tarkotus päästä kuvauttamaan lonkat, kyynärät ja selkä ja peilata silmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi himputti! Nää on vähän tällaisia nämä ryhmikset. No mutta, ensi kerralla sitten :) Laitahan heti teidän terveystuloksia tulemaan, kun sinne eksytte. Ja kuvat kannattaa ottaa itselle, niin on näytettävää, kun/jos kuvautetaan uudestaan muutoksien varalle. Sekä oppii itse lukemaan näitä! Ihan mielenkiintoista, mutta ehkä mä olenkin tällainen koiranainen.

   Poista
  2. Juu kuvat itselle ois kiva saada mukaan. Pitääkö niitä erikseen pyytää, että saa?

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)