17.9.2013

Se on täällä taas

Nimittäin kehonhallintavideo! Eilinen päivä sujui testimielessä liki lenkittä. Otettiin todellinen vapaapäivä ja katseltiin nelisen elokuvaa - kaikki romanttisia komedioita tietenkin, mukaan lukien Spiderman. Ruffe viihtyi sohvalla vallanmainiosti, eikä murkkuillut mulle mistään. Ton yleisin murkkuilu on ehkä kaikista huvittavinta. Pyytää siis ensin ulos menemällä ovelle ja komentaa haukulla. Kun vihdoin istuu ja on hiljaa, niin lähden avaamaan sille ovea. Kun saan oven auki, poju nuuhkaisee ilmaa, ja sitten vetää hepulijuoksua olkkariin takaisin. Siis mitä. Tätä tapahtuu joka päivä, mutta tänään, tänään selvittiin ilman sekoilua ulos asti, ja ihan käskyn kanssa. On se välillä hassu.


Eilinen ilta sujuikin siis näiden keskittymisharjoitusten parissa. Piti vähän tiedostaa omaa kroppaa ja niitä takajalkoja. Vaikeinta tässä on ehdottomasti se, että mulla ei pidä pokka. Poika poukkoilee ja yrittää ihan kaikkea mm. kaataa vatia, seistä kahdella jalalla, istua vadilla kuin ihminen. Ilman käskyä yrittää siis kaiken läpi ja mä saan kyllä nauraa ihan roppakaupalla.


Kehonhallintaa oli tarkoitus nyt lisätä, meillä on menossa himolihashuolto kausi. Laitetaan kaveri nyt tasapainoiseksi ja pidetään se siellä. Viime osteopaatikäynnillä löydetty liikkunut nikama on jälleen paikallaan ja siellä saisi pysyä. Kuvioihinhan tulee nyt tietenkin uinti (nivelvapaata liikuntaa), keskittymisharjoitukset ja me luvataan aktivoitua tuon dobon kanssa! Olen ollut käsittämättömän laiska. Me aktivoidutaan ja piste. Tässä parit huomiot illan harjoituksista.

 • Vasenpuoli heikompi kaikessa, aloita ensi kerralla siitä
 • Tikapuiden meno tulisi ravissa kestää 4sec
 • Mahtuu laukkaamaan tikapuut (?)
 • Kiepeille korkeampi vati, niin ei yritä kontakteja
 • Pyörinnät oli hienot, siksi vain nuo 4 teinkin
 • Muista tehdä ristiseisonnat herättääksesi selkälihakset!

Onneksi meillä on osaavia lihashuolto henkilöitä, hierojat ja osteopaattini siis kiitos! Heiltä aina saanut hyviä vinkkejä, ja uusimman hierojan kanssa käytiin läpi parit rutiinit mitä tehdä ennen ja jälkeen treenien. Vielä paremmat lämmittelyt kuin yleensä ja lisätty liikeradan avaukset. Jäähdyttely kunnolla, viiiielä vähän pidempi kuin ennen ja lisätty palauttava lenkki - vaikkakin olen kotona vasta klo 23. Lisäksi tsekattiin muutama rentouttava tassujuttu, jolla saa koiran tähän olotilaan. Voi toista.


Onko teillä kehonhallintatreenejä?
Vinkatkaa omanne tai teitä kiinnostavat treenit, me tahdotaan kokeilla kaikkea.

6 kommenttia:

 1. Ihana blogi, liityn kyllä lukijaksi :) Itelläni on havannankoira, jonka oon (ihmy ja kyllä) saanu tosi paljon innostumaan agilitystä! Seuraavaksi haluisin sheltin juurikin itselleni :) Agilityvidoiota ja kuvia löytyy mun blogista:)
  http://training-diaries.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti! :) Hauskalta näytti teidän menonne. Sheltit on todella hhyvä valinta harrastushommiin, enkä näitä muunlaiseen kotiin suosittelisikaan. Millon sulle olisi ajankohtaista ottaa tällainen karvakaveri?

   Poista
  2. Ajankohta on vielä vähän auki. Toisaalta tekis mieli ottaa jo talvella, mutta toisaalta parin vuoden kuluttua. Kokoajan "sivusilmällä" katseltu on myynti-ilmoituksia ja tulevia pentueita, ei sitä tiiä jos semmonen hyvä sattuis kohdalle mitä ollaan etsitty :)

   Poista
  3. Huolella kannattaa omansa valita :) Ajan kanssa siis! Jotkun pentueen varataan jo ennen astutusta. Joten kuulolla kannattaa olla. Näin kennelien sisäpiireissä on hyvä asema !

   Poista
 2. Hei, minulla on kaksivuotias shelttinarttu. Harjoittelemme agilityä ja minua kiinnostaisi kuulla teidän treenaamisistanne ja mahdollisesti nähdä videoita teidän treeneistä. Ihana blogi teillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! :) Niitä löytyy paljon. www.youtube.com/user/rudolfthesuperdog osoitteessa on paljon reenivideota. Treenipäivityksiä tulee jatkossa enemmän, kun taas ehdin kirjoittamaan paremmin. Nyt on ollut muutaman viikon tauku treeneistä, kun kaverilla keittää yli :)

   Poista

Arvostamme vaivanäköäsi, kiitos tuhannesti kommentistasi! :)